Carson: Futbolcu yerine inşaatçı olurdum

Bursaspor'un İngiliz file bekçisi Scott Carson, her zaman futbolcu olmayı hayal ettiğini ve o hayalle büyüdüğünü bildirdi.

Carson: Futbolcu yerine inşaatçı olurdum
Carson: Futbolcu yerine inşaatçı olurdum
GİRİŞ 14.09.2011 12:55 GÜNCELLEME 14.09.2011 12:55

Carson, Bursaspor'un resmi yayın organı ''Bursaspor Dergisi''ne verdiği röportajda, futbola 9 yaşında başladığını, 14 yaşında Leeds United'e transfer olduğunu daha sonra birçok takımda forma giydiğini kaydetti. Çocukluk yıllarının futbol sayesinde çok iyi geçtiğini anlatan Carson, çocukluk yıllarından itibaren sadece futbolu düşündüğünü söyledi.

''Çocukların hayallerinde genellikle kalecilik yoktur. Neden kaleci olmayı tercih ettin?'' sorusunu Carson, ''Futbola 9 yaşında başladım ve o zamandan beri hep kaleci olmak istedim. Bir süre futbolcu olarak görev yaptım ama yeniden kaleciliğe döndüm'' diye cevapladı.

Hayatı boyunca hiç bir zaman ''B'' planının olmadığını ifade eden Carson, ''Her zaman futbolcu olmayı hayal ettim ve o hayalle büyüdüm. Gerek antrenmanlardan sonra, gerek okula giderken futbolcu olma hayalimi gerçekleştirmek için her zaman çok çalıştım. Sonunda bunu başardım'' değerlendirmesinde bulundu.

Carson, ''Futbolcu olmasaydın hangi işle uğraşmak isterdin'' sorusuna, ''Futbolcu olmasaydım ben de diğer arkadaşlarım gibi büyüdüğüm çevrede inşaat işleriyle uğraşan bir işçi olurdum. Ve daha çok çalışmam gerekirdi. Ama ben futbolcu olmak istedim ve oldum'' diye yanıtladı.

Favori kalecisinin ''Schmeichel'' olduğunun altını çizen Carson, Bursaspor'un teklifine, başka bir ülkede yeni bir başlangıç yapmanın kendisi için daha iyi olduğu düşüncesiyle olumlu baktığını, şehri gezip beğendikten sonra Bursaspor'a gelmeyi kabul ettiğini belirtti.

Carson, futbolu sadece futbol oynamak için değil aynı zamanda bu oyundan zevk aldığı için oynadığını dile getirerek, daha çok uzun süre futbolla uğraşmak istediğini bildirdi.

''Oğlun Hayden'in kaleci olmasını ister misin?'' sorusunu Carson, ''Oğlum sol ayağını çok iyi kullanıyor ve gol atmayı seviyor. Ama bu soruya cevap vermek için çok erken'' yanıtını verdi.

Carson, ''İlk kez Gomel maçında taraftarın karşısına çıktın. Neler hissettin, taraftarı nasıl buldun?'' sorusunu, şöyle yanıtladı:

''Bursaspor'a imza atmadan önce Keny Miller ile konuşmuştum. Kendisi, gördüğü en iyi atmosfer ve en iyi taraftarın Bursa'da olduğunu söylemişti. İlk önce buna inanasım gelmedi. Maçların sadece 25 bin kapasiteli statta oynandığını söylemişti ama Gomel maçında gördüğüm atmosfer, kariyerim boyunca şu ana kadar yaşadığım en iyi atmosferdi. İngiltere'de 70-80 bin kişi önünde Wembley'de, Old Traford'da oynadım ama oradaki atmosfer, buradakinin yanından bile geçecek güzellikte değil. Zaten devre arasında Gomel'e karşı 1-0 kaybederken bile taraftar bizi soyunma odasına alkış ve destekle göndermişti.''

Lakabının ''Cass'' olduğunu anlatan Carson, futboldan artan zamanlarında 3 çocuğuyla ilgilendiğini, uygun zaman bulduğunda da golf oynamayı sevdiğini bildirdi.