Arsenal'i Perisic'in süper golü yıktı: 1-1

UEFA Şampiyonla Ligi F Grubu ilk maçında kendi evinde Arsenal'i konuk eden Borussia Dortmund bir puanı İvan Perisic'in mükemmel golüyle kurtardı.

Arsenal'i Perisic'in süper golü yıktı: 1-1
Arsenal'i Perisic'in süper golü yıktı: 1-1
GİRİŞ 14.09.2011 00:12 GÜNCELLEME 14.09.2011 00:12

UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu ilk maçında Almanya'da, Signal İduna Park'ta karşılaşan Borussia Dortmund ve Arsenal'den gülen taraf çıkmadı ve iki takım da bir puana razı oldu.

İlk yarısı ev sahibi Dortmund'un bariz üstünlüğüyle geçen mücadelede konuk ekip Arsenal kornerlerden gol aradı. Bir çok atağı ofsayt ile kesilen sarı siyahlılar ilk yarının sonlarına doğru kalesinde golü gördü.

Londra temsilcisinin İngiliz oyuncusu Theo Wallcot'ın taşıdığı pozisyonda topla son buluşan isim Robin Van Persie, 42. dakikada skoru 1-0'a getiren gole imza attı ve ilk yarı bu sonuçla sona erdi.

İkinci yarıya da etkili başlayan Dortmund Subotic ve Kagawa ile kaleyi yokladı ancak aradığı golü bulamadı. İkinci yarıda karşılıklı taktiksel hamlelerle geçen oyunda Arsenal'in Fenerbahçe'den transferi Andre Dos Santos da 86. dakikada Gervinho'nun yerine oyuna girdi.

Herkes mücadelenin Arsenal'in üstünlüğü ile sona ereceğini tahmin ederken 89. dakikada ikinci yarıda oyuna giren İvan Perisic sahneye çıktı ve muhteşem bir vuruş ile karşılaşmaya dengeyi getiren golü attı: 1-1

Kalan dakikalar ve uzatmalarda başka gol olmayınca mücadele 1-1 sona erdi.

Borussia Dortmund ikinci maçında Fransa'da Marsilya'nın konuğu olacak. Arsenal ise kendi evinde yunan temsilcisi Olympiakos'la karşılaşacak.

Stat: Signal İduna Park

Hakemler: Gianluca Rocchi, Luca Maggiani, Nicola Nicoletti

Borussia Dortmund: Weidenfeller, Subotic, Hummels, Piszczek, Schmelzer, Götze, Bender, Kehl (68. Jakub), Grosskreutz (69.dk Perisic), Lewandowski, Kagawa (85. dk Zidan)

Arsenal: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Arteta, Song, Benayoun, Van Persie (86. dk Chamakh), Walcott (77. dk Frimpong), Gervinho (86. dk Andre dos Santos)

Sarı Kartlar: 76. dk Schmelzer, 90. dk Bender (B. Dortmund) , 75. dk Sagna (Arsenal)

Gol: 42. dk Van Persie (Arsenal), 89. dk Perisic (B. Dortmund)

(sporx)