İlhan Cavcav belgesel oldu!

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın hayatını konu alan belgeselin tanıtım galası tesislerde yapıldı.

İlhan Cavcav belgesel oldu!
İlhan Cavcav belgesel oldu!
GİRİŞ 14.09.2011 00:40 GÜNCELLEME 13.09.2011 23:51

Kulübün Beştepe'deki tesisleri içerisinde yer alan restorantta yapılan galaya, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ve yönetim kurulu üyeleriyle, eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanlarından Murat Başeskioğlu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, eski teknik direktörlerden Metin Türel, teknik direktör Fuat Çapa ve futbolcular ile çok sayıda davetli katıldı.

Belgeselin sinevizyon gösteriminin ardından, bir konuşma yapan İlhan Cavcav, 34 yıllık başkanlık hayatı boyunca Gençlerbirliği ile yatıp, Gençlerbirliği ile kalktığını belirterek, ''Bugün İlhan Cavcav varsa, Gençlerbirliği sayesinde var. Bu belgeseli seyrederken yılların çabuk geçtiğini fark ettim. Ama yılları benim için hızlandıran Gençlerbirliği imiş. Dedeler torunlarını bir başka sever. Onları gözünden bile sakınır. Ben de torunlarımı nasıl seviyorsam, bu kulübü de öyle seviyorum. Gençlerbirliği'nin bugün kimseye bir kuruş borcu yok. Borç yiğidin kamçısıdır derler. Ancak kamçı yiğit de olsa adamın canını acıtır. Bu yüzden ne futbolcuma, ne teknik ekibime, ne de kulüp çalışanlarıma karşı borçlu olmadım. Kimseye bir kuruş borcumuz yok. Bugüne kadar Gençlerbirliği'nin canı acımasın istedim'' diye konuştu.

Eski teknik direktörlerden Metin Türel de 40 senelik futbol yaşamında Gençlerbirliği'nde unutulmaz günler yaşadığını ifade ederek, ''İyi futbol takımı hedefe giderken 2 önemli unsura dikkat eder. Birincisi sıkı bir antrenman, ikincisi ise futbolcuların ve teknik ekibin sözleşme şartlarını yerine getiren yönetimlerdir. Bu bakımdan İlhan Cavcav'ın parası biraz yeşile kaçar. Yani değerlidir. Ancak  bu bakımdan UEFA kriterleri hükmüne uyan Türkiye'deki tek kulüptür Gençlerbirliği. İşte bunu sağlayan da İlhan Cavcav'ın o yeşile çalan parası ve kendisidir'' dedi.

Daha sonra Cavcav, Metin Türel'e hem doğum günü olması, hem de Gençlerbirliği'ne verdiği hizmetlerden dolayı bir hediye, programın yönetmeni Alper Tunga ile yapımcıları Ali Ekber Düzgün ile Hakan Kaynar'a birer plaket verdi.

Gala, Gençlerbirliği futbol takımı ve teknik direktörü Fuat çapa'nın, Başkan Cavcav ile çektirdiği fotoğraf ile sona erdi.

AA