Preldzic milli formamızı zorla mı giyiyor?

A Milli Takımın Boşnak asıllı oyuncusu Emir Preldziç'in Slovenya medyasına Türkiye

Preldzic milli formamızı zorla mı giyiyor?
Preldzic milli formamızı zorla mı giyiyor?
GİRİŞ 09.09.2011 09:46 GÜNCELLEME 09.09.2011 07:06

Emir Preldzic polemiği!

Litvanya’daki Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mücadelesini sürdüren A Milli Takımımız’ın yeni ismi Emir Preldziç’in dün Sloven basınına yaptığı iddia edilen açıklamaları büyük yankı uyandırdı.

Daha önce Slovenya Milli Takımı forması giyen ancak Türk vatandaşlığına geçerek ay-yıldızlı formayı giyme kararı alan Preldziç’in, Slovenya’da yayın yapan bir internet sitesine, neden Türkiye’yi seçtiği sorsuna karşılık, “Türkler beni buna zorladı. Ben aslında hiçbir milli takım forması giymek istemiyordum, ancak Türk vatandaşlığına geçtim ve Fenerbahce Ülker’de bu şekilde oynuyorum. Bana milli takıma gelmezsen, vatandaşlık hakkın elinden alınabilir” dendi şeklinde konuştuğu iddia edildi.

Ancak genç oyuncu twitter adresinden bu iddiayı yalanlarken, “Sözü edilen konuşmaları yapmadığıma emin olabilirsiniz” ifadesini kullandı.

Basketbol Federasyonu da resmi sitesinden bir açıklama yayınlayarak, Preldziç hakkında çıkan haberlerin gerçek dışı olduğunu, bu oyuncunun zorlanmadığını, zaten milli takım formasını başarıyla giyen oyuncunun da bu ifadeleri kullanmadığını belirttiğini vurguladı. Preldzic, dünkü idman sonrası “Öyle bir şey kesinlikle söylemedim. Türkiye’den bana oynama teklifi gelene kadar başka milli takımda oynamak istemediğimi söylemiştim” açıklaması yaptı.

(milliyet)