Kazada yok olan hokey takımı / VİDEO-GALERİ

Rusya'da Lokomotiv Yaroslavl buz hokeyi takımı, bindikleri uçağın düşmesi sonucu yok oldu.

Kazada yok olan hokey takımı / VİDEO-GALERİ
Kazada yok olan hokey takımı / VİDEO-GALERİ
GİRİŞ 08.09.2011 13:27 GÜNCELLEME 08.09.2011 13:20

Bu takım yok oldu!

Rusya’da yaşanan uçak faciasında Lokomotiv Yaroslavl buz hokeyi takımı yok oldu. Kontinental Hokey Ligi açılış maçında Dinamo Minsk ile karşılaşmak üzere

Belarus’un başkenti Minsk’e giden Rus ekibini taşıyan uçak, Yaroslavl havaalanından kalkışından hemen sonra alev alarak düştü. Yak-42 model Rus yapımı uçakta 43 kişi hayatını kaybederken, 1 kişinin de ağır yaralandığı açıklandı.

Tarihinde üç kez Rusya Şampiyonu olan ve geçen sezonu da üçüncü sırada tamamlayan Lokomotiv Yaroslavl takımı oyuncularının hayatını kaybetmesine neden olan kaza, Rusya’da büyük bir şoka neden oldu. Rusya Başbakanı Vladimir Putin, kaza haberini alır almaz Ulaştırma Bakanı Igor Levitin’i olay yerine gönderdi. Kanadalı antrenör Brad McCrimmon’un çalıştırdığı takımda bazı Rus milli takımı oyuncularıyla birlikte İsveçli Stefan Liv, Çek Josef Vaicek ve Jan Marek gibi buz hokeyinin uluslararası yıldızları da forma giyiyordu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de bugün Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ile birlikte Küresel Siyasi Forum’a katılmak için uçağın kalkışta düştüğü Yaroslavl havaalanına gelmesi bekleniyor.