Cavcav: Yasadan kulüplerin bilgisi yoktu

Yürürlükteki, Futbolda şike ve düzensizliği önleme yasasıyla ilgili kulüplerin itirazı sürerken, kulüp temsilcileri Ankara'da bir dizi ziyaretlerde bulunuyorlar.

Cavcav: Yasadan kulüplerin bilgisi yoktu
Cavcav: Yasadan kulüplerin bilgisi yoktu
GİRİŞ 07.09.2011 13:41 GÜNCELLEME 07.09.2011 13:41

İlhan Cavcav: Yasa çıktığında kulüplerin bir bilgisi yoktu

Kulüpler Birliği Vakfı üyesi Süper Lig kulüplerinin başkanlarının oy birliği ile onursal başkan seçtiği Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Ankara'da vakıf olarak yaptıkları toplantıdan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplardı.

Onursal başkan Cavcav, yürürlükte olan 6222 sayılı yasayla ilgili olarak müzakereler yaptıklarını belirterek, ''Yasa çıktığında kulüplerin bir bilgisi yoktu, kabahat mecliste değil kulüplerde, böyle bir yasa kulüp ve başkanları çok zorluyor. Bu yasa devam ettiği sürece kulüpler yönetici ve başkan bulmak büyük sıkıntı çeker. Gazetelere ilan vererek başkan arayabilir. Bunları bakanlara ve diğer siyasilere izah edeceğiz.'' dedi.

Cavcav, futbolda şike ve düzensizliği önleme yasası'nın 55. maddesinin çok ağır olduğunu da belirterek, ''55. madde ile ilgili görüşmelerimiz olacak. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) görüşlerine ve düşüncelerine de saygılıyız, onların alacağı her karara uyacağız.'' diye konuştu.

Başkan Cavcav, kulüplerin bugün yaptığı vakıf toplantısında kendisiyle ilgili alınan kararı da açıklarken, ''Kulüp temsilcileri beni vakfın onursal başkanı olarak teklif etti ben de kabul ettim. Ayın 13'de yeni başkan için aday belirleyeceğiz ve 20 Eylül'de de Ankara'da toplanıp Kulüpler Birliği Vakfı'nın yeni başkanını seçeceğiz.'' diye konuştu.

Kulüpler Birliği üyeleri daha sonra da CHP Genel Merkezi'ne gitmek üzere toplantı yerinden ayrıldılar.

( cihan)