Galatasaray'ı Riera da kesmedi

Galatasaray, yarın sona erecek transfer sezonu öncesi Atletico Madrid'e gönderdiği kaptanı Arda Turan'ın yerini Albert Riera ile doldurdu.

Galatasaray'ı Riera da kesmedi
Galatasaray'ı Riera da kesmedi
GİRİŞ 04.09.2011 08:49 GÜNCELLEME 04.09.2011 08:49
HACI HASDEMİR'in haberi
 
Aslan'ı Riera da kesmedi
Sarı-Kırmızılı yönetim, Teknik Direktör Fatih Terim'in ısrarla istediği Olympiakos'un İspanyol yıldızını dün resmen renklerine bağladı. Cim Bom'da bu transferin ardından forvet arayışı hız kesmeden devam ediyor.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in, Olympiakos ile oynadıkları ve 1-0 kaybettikleri hazırlık maçında beğendiği, mutlaka alınması için de yönetime rapor verdiği Riera'nın transferi önceki gün geç saatlerde noktalandı. Sarı-Kırmızılı yönetim, uzun süren pazarlıklardan sonra ekonomik kriz içinde bulunan Yunan temsilcisini, 3 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında ikna etti. Kulübünün ardından Riera ile de her konuda anlaşmaya varılarak yıldız futbolcu ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Cim Bom, dün de Borsa aracılığıyla kamuoyuna Riera ile mukavele imzaladıklarını duyurdu. Buna göre Sarı-Kırmızılı yönetim, İspanyol oyuncuya bu sezon için 2 milyon 700 bin Euro, 2012-2013 sezonu için ise 2 milyon 900 bin Euro ücret ödeyecek. Son iki sezon için Riera, Sarı-Kırmızılı kulüpten 3 milyon Euro alacak. Ayrıca yıldız futbolcuya her sezon için maç başı ücret olarak 7 bin 500 Euro verilecek.

Sarı-Kırmızılıların yeni transferi bugüne kadar 6 farklı kulüpte forma giydi. İspanya'nın Real Mallorca takımının altyapısında futbola başlayan Riera, sırasıyla Bordeaux, Espanyol, Manchester City ve Liverpool'un ardından son olarak da Olympiakos takımlarında oynadı. İspanya Milli Takımı'nda da forma giyen Riera, 1 Nisan 2009 tarihinde, Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan Türkiye-İspanya maçının son dakikasında attığı golle İspanya'yı 2-1'lik galibiyete taşımıştı.

Terim'in raporu doğrultusunda yönetim, transferin son gününde kaliteli bir golcüyü de renklerine bağlamaya çalışıyor. Birkaç farklı ülkede çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren G.Saray yönetimi, Terim'in listesinde yer alan golcü oyuncularla son görüşmelerini gerçekleştiriyor. Baros ve Elmander'e iyi bir alternatif forvet isteyen tecrübeli teknik adamın, bu isteğini yerine getirmek için idareciler, maddi hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor.

(zaman)