Mustafa Kano Avrupa şampiyonu

18 yaşındaki Mustafa Gülbahar, kanoda Türkiye'ye ilk kez Avrupa şampiyonluğu getirmenin gururunu yaşıyor.

Mustafa Kano Avrupa şampiyonu
Mustafa Kano Avrupa şampiyonu
GİRİŞ 30.08.2011 11:40 GÜNCELLEME 30.08.2011 11:40

Spor yaşamına 4 yıl önce okul panosunda gördüğü ilanla başlayan 18 yaşındaki Mustafa Gülbahar, kanoda Türkiye'ye ilk kez Avrupa şampiyonluğu getirmenin gururunu yaşıyor.

Hırvatistan'ın Zagrep kentinde geçen ay yapılan Avrupa Şampiyonasında K1 200 metrede Avrupa şampiyonu olarak Türkiye'de bir ilke imza atan Ankara Üniversitesi Spor Sporları Kulübü'nün milli sporcusu Mustafa Gülbahar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kano sporuna 4 yıl önce eğitim gördüğü okulun panosundaki bir ilanı fark etmesinin ardından başladığını söyledi.

Hasan Özbay İlköğretim Okulu'nun 6. sınıfındayken okulun panosunda Ankara Üniversitesi Spor Kulübü Kano takımının seçmelerinin yapılacağına  dair bir broşürü gördüğünü belirten Gülbahar, ''İlgimi çekmişti. Bunun üzerine ben de Mogan Gölünde yapılan seçmelere katıldım. Burada seçmeleri geçerek aktif spor yaşantıma başladım'' dedi.


-DAHA ÖNCE SU SPORLARIYLA İLGİSİ OLMAYAN ŞAMPİYON-


Gülbahar, daha önce yüzmeyi hiç bilmediğini, su sporlarıyla ilgisinin de olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

''Öncelikle kano sporu bana daha eğlenceli geldi. Futbol ve basketboldan çok farklı olması da ilgimi çekti. Kendimi tamamen bu spora verdim. 2007 yılında lisanslı bir sporcu olarak her gün antrenmana gidiyordum. Aynı yıl minikler kategorisinde Türkiye birincisi oldum. İkinci yılımda  ise genç milli takıma seçildim. Üçüncü yılımda ise A Milli takıma dahil oldum. Güzel bir gelişme döneminin ardından iyi ve programlı bir çalışmayla dördüncü yılımda Avrupa şampiyonluğunu kazandım.''  

Avrupa Şampiyonası için çok iyi bir hazırlık dönemi geçirmesine rağmen birincilik derecesini kendisinin beklemediğini ifade eden Gülbahar, sonucunda büyük bir sürpriz yaşadığını anlattı.


-AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUNUN ARDINDAN DÜNYA BEŞİNCİLİĞİ-


Gülbahar, şampiyonluktaki en büyük destekçisinin antrenörü Sergey Konichenko, ailesi ve arkadaşlarının olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Herkesin bir derece elde edeceğimden şüphesi yoktu. İnanç ve gördüğüm desteğin ardından başarı geldi. Avrupa şampiyonasının ardından  29-31 Temmuz'da Almanya'da yapılan dünya şampiyonasına gittim. Burada ise yorgunluk ve iyi performans gösterememem nedeniyle dünya beşincisi oldum. Daha iyi de olabilirdi kötü de bir sonuç değil. Artık hedefim daha da büyüdü. Bundan sonraki hedefim dünya ve olimpiyat şampiyonluğu. Önümüzdeki yıllarda bunu da başararak yine Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmek istiyorum.''

Bu yıl Karakusunlar İMKB Endüstri Meslek Lisesi Elektrik-Elektronik bölümünden mezun olduğunu kaydeden Gülbahar, Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümüne girmeyi çok istediğini söyledi.

AA