800 Metrelik koşuyu bu halde bitirdiler

Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okuluna giriş için yapılan özel yetenek sınavında 800 metre koşusunda ter döken kızların etabı tamamlamakta oldukça zorlandı.

GİRİŞ 20.08.2011 15:31 GÜNCELLEME 20.08.2011 15:31

Sivas'ta, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okuluna (BESYO) giriş için yapılan özel yetenek sınavında 800 metre koşusunda ter döken kızların büyük bölümü, koşu sabah serinliğinde yapılmasına rağmen etabı tamamlamakta oldukça zorlandı.

CÜ BESYO özel yetenek sınavı kapsamında dün 30 metre sürat koşusu ile koordinasyon ve beceri testine tabii tutulan kız adaylar, bugün de 800 metre koşusunda ter döktü. CÜ yerleşkesindeki Cumhuriyet Stadyumu'nun tartan atletizm pistinde yapılan 800 metre koşusuna, 80 kız aday katıldı.

400 metrelik pistin etrafında 2 tur atan kızların büyük bir bölümü, etabı tamamlamakta oldukça zorlandı. Kızların, bitiş çizgisine ulaştıktan hemen sonra kendilerini minderlerin üzerine bıraktığı gözlendi. Ayağa kalkamayan ve bitkin bir şekilde minderde yatan 2 adaya, CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde görevli sağlık ekipleri müdahale etti. Adaylar, arkadaşlarının yardımıyla pisten ayrıldı.

Sporla uğraşan adayların ise parkuru çok rahat bir şekilde tamamladıkları görüldü. Özel yetenek sınavı kapsamında saat 16.00'da erkek adaylar ise 1200 metre koşusunda ter dökecek.

Sınavların şeffaf bir şekilde yapıldığını, adayların aldığı puanların bilgisayar ortamında gösterildiğini belirten yetkililer, isteyen kişilerin sınavların etaplarını Cumhuriyet Üniversitesinin internet sitesinde oluşturulan linkten canlı olarak izleyebileceğini belirtti.

Adaylar, 30 metre sürat koşusu, koordinasyon ve beceri testi, 800 ve 1200 metre koşusu, lisans giriş sınavından aldıkları puan, sportif özgeçmişleri ve orta öğretim başarı puanlarına göre yapılacak değerlendirme sonucunda BESYO'ya yerleşecek. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'ne 40 (15'i kız, 25'i erkek), Antrenörlük Eğitimi Bölümüne 30 (10'u kız, 20'si erkek) ve Spor Yöneticiliği Bölümüne 30 (10'u kız, 20'si erkek) öğrenci alınacak.

-''ÖZEL YETENEK SINAVINA 422 ADAY KATILDI''-

BESYO Müdürü Doç. Dr. Şükrü Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında okullarına yerleşecek adayları belirlemek amacıyla yaptıkları özel yetenek sınavına, 80'i bayan olmak üzere 422 adayın başvurduğunu söyledi.

Adayların dün kısa mesafe koşusu ile koordinasyon ve beceri testine tabii tutulduğunu aktaran Aslan, bugünkü uzun mesafe koşularıyla sınavın sona ereceğini belirterek, ''Umut ediyoruz, adaylarımız iyi bir sınav geçirmişlerdir. Temennimiz bir sakatlığın, yaralanmamanın olmaması. Şu ana kadar bir olumsuz durum yaşanmadı'' dedi.

Adayların koşuda sıcak havadan etkilenmemesi amacıyla sınav saatlerini sabah ve öğleden sonraki serinliğe göre ayarladıklarını anlatan Aslan, sıcak havada koşan aday ile serin havada koşan aday arasında bir haksızlık yaşanmasını engellemek amacıyla böyle bir planlama yaptıklarını kaydetti.

800 Metrelik koşuyu bu halde bitirdiler
GALERİYE GİT