TFF yabancıda sınırı kaldırıp sayıyı indiriyor

Kamuoyu bugünkü TFF toplantısında şike dosyasının görüşülüp görüşülmeyeceğini merak ediyor. Fakat toplantının en önemli gündem maddesi yabancı sayısı. Öngörü şu:

TFF yabancıda sınırı kaldırıp sayıyı indiriyor
TFF yabancıda sınırı kaldırıp sayıyı indiriyor
GİRİŞ 10.08.2011 06:48 GÜNCELLEME 10.08.2011 06:48

Kamuoyu bugünkü Futbol Federasyonu toplantısında şike dosyasının görüşülüp görüşülmeyeceğini merak ediyor. Ancak Etik Kurul henüz çalışmalarını tamamlamadı. Şike dosyası yönetim kurulunun önüne haftaya, ya da iki hafta sonra gelecek.  Yönetim kurulu da bu ay içinde bu konuda karar vermeyi hedefliyor.

Bugünkü toplantının en önemli gündem maddesi yabancı sayısı. Mevcut 6+2+2 uygulamasında, kulüpler 10 futbolcuyla sözleşme imzalayabiliyor; en fazla 6'sını sahada ve en fazla ikisini kulübede kullanabiliyor.

TFF'nin sözleşme imzalanabilecek yabancı futbolcu sayısındaki sınırı kaldıracağı öğrenildi. 18 kişilik kadro için 6+4 gibi bir formül düşünülüyor. Bu durumda 10 yabancı da kadroya girebilecek, 6'sı oynayabilecek. Kulüplere eldeki fazla yabancılardan kurtulmaları için iki yıl süre tanınacak. 2013-2014 sezonundan itibaren sözleşme imzalanabilecek yabancı futbolcu sınırı kaldırılacak. Kulüplere sınırsız yabancı futbolcuyla anlaşma imkanı tanınacağı, ancak sahada 5 tanesine yer verilebileceği şeklinde bir kararla yabancı tartışmasına nokta konulacak. Bu durumda, önümüzdeki iki sezon da buna geçiş süreci olacak.

Sabah