Londra'daki finalde Manchester derbisi!

İngiltere'nin en büyüğünü belirleyecak mücadelede İngiltere'nin iki Manchester ekibi City ve United Wembley Stadı'dan karşılaşacak.

Londra'daki finalde Manchester derbisi!
Londra'daki finalde Manchester derbisi!
GİRİŞ 07.08.2011 11:16 GÜNCELLEME 07.08.2011 11:16

İngiltere'de geçtiğimiz sezonu Premier Lig'de zirvede bitiren Manchester United ve FA Cup şampiyonu Manchester City, Community Shield Finali'nde karşı karşıya geliyor.Yeni sezon öncesi hazırlık döneminde oynadıkları maçlarda başarılı grafik çizen Manchester United ve Manchester City, kozlarını Wembley Stadı'nda paylaşacak.

Londra'da bir araya gelecek her iki takımın da hazırlık maçlarında mağlubiyeti bulunmazken transferler de ilk kez yeni takımlarıyla resmi bir karşılaşmaya çıkacak. Aynı zamanda Manchester derbisine de ev sahipliği yapacak olan Community Shield Finali saat 16:30'da başlayacak. Dev mücadele NTV Spor'dan naklen yayınlanacak.

COMMUNITY SHIELD'DA İKİNCİ KEZ

Manchester'ın iki dev ekibi, 103 yıllık Community Shield turnuvasında ikinci kez finalde karşılaşacak. Daha önce 1956 yılında oynanan Manchester United-Manchester City Community Shield Finali'ni 1-0 Kırmızı Şeytanlar kazanmıştı.

İLK VE SON ŞAMPİYON; UNITED!

Manchester United, Community Shield'ı İngiltere'de en fazla kazanan takım (18) ve geçen yılın şampiyonu ünvanı ile sahaya çıkacak. Manchester United geçtiğimiz sezon Community Finali'nde Chelsea'yi yenerek şampiyonluğa ulaşmayı başarmıştı. Öte yandan ilk olarak 1908 yılında düzenlenen Community Shield organizasyonunu Queens Park Rangers'ı yenen Manchester United kazanmıştı.

Manchester United son 4 yılda tüm finallerde yer alırken 3 kez şampiyonluğa ulaşmayı başarmış 2009 yılında Chelsea'ye penaltılarla kaybetmişti. Manchester City ise bu zamana kadar 3 Community Shield şampiyonluğu yaşamayı başardı. City en son 1973 yılında Community Shield Finali'nde yer almış, ancak Burnley takımına 1-0 kaybederek şampiyonluğa ulaşamamıştı.

YENİLER SAHAYA ÇIKACAK

Manchester City'nin flaş transferi Sergio Agüero'nun karşılaşmaya ilk 11'de başlaması bekleniyor. Öte yandan Manchester United menajeri Sir Alex Ferguson'un yeni transferlerini bu maçta sahaya süreceği bildirildi.

Manchester City'de sakatlıkları devam eden Micah Richards ve Toure kadroda yer almazken Kırmızı Şeytanlar'da ise Valencia ve Fletcher'ın sakatlıları sürüyor.

MUHTEMEL 11'LER

Manchester City: Hart; Richards, Kompany, Lescott, Clichy; Milner, De Jong, Toure Yaya; Silva, Balotelli, Aguero

Manchester United: De Gea; Jones, Vidic, Ferdinand, Evra; Young, Jones, Anderson, Nani; Rooney, Berbatov

(sporx)