Naim baba mesleğine döndü

Halter Federasyonu Koordinatörlük görevinde bulunan Süleymanoğlu, Ankara'nın Bağlum ilçesinin Çalseki köyünde 'bal' şampiyonu olmaya çalışıyor.

Naim baba mesleğine döndü
Naim baba mesleğine döndü
GİRİŞ 10.07.2011 09:18 GÜNCELLEME 10.07.2011 09:18
Türkiye, halteri onunla sevdi. 7. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın girişimleri sonrasında ülkemize getirilen Naim Süleymanoğlu, üç olimpiyat madalyası ile Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Sayısız madalyası bulunan rekortmen sporcu, bardan elini çektikten sonra zor günler geçirdi. Çeşitli rahatsızlıkları sonrası yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdi. Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Halter Federasyonu ve sevenlerinin desteği ve dualarıyla sağlığına kavuştu.

İşte o efsane isim bugünlerde dede mesleği arıcılıkla uğraşıyor. Halter Federasyonu Koordinatörlük görevinde bulunan Süleymanoğlu, Ankara'nın Bağlum ilçesinin Çalseki köyünde 'bal' şampiyonu olmaya çalışıyor. Halter Milli Takım Teknik Direktörlüğü yapan kardeşi Muharrem Süleymanoğlu'nun yayla evinde kalan Cep Herkülü'nün, 250 tane kovanı bulunuyor. İlk günlerde arının sokması sonucu hastaneye kaldırılan milli halterci, acemilik sürecini atlattığını, ustalık dönemini yaşadığını söyledi.

Sabahları erkenden kalktığını ifade eden Naim Süleymanoğlu, "Arıcılık, dededen gelme bir meslek. İstanbul Sarıyer'de de yaklaşık 300'e yakın arım bulunuyor. Ankara'da ise 250 kovanım var. Sabahları erkenden kalkıp kovanların olduğu yere gidiyorum. İlk günlerde biraz acemilik çektim. Arı sokması sonucu rahatsızlanıp hastaneye gittim. Şimdi artık ustalık dönemi başladı. Şu anda yakınlarıma bal ikramında bulunuyorum. Onlar gittikleri yerlerde reklamımı yapıyor. Anzer balının yerini yakında piyasada Naim balları alırsa şaşırmayın." diye konuştu.

Kazandığı madalyalar ile Türki-ye'nin en fazla ödül alan sporcusu unvanını da elinde bulunduran Naim Süleymanoğlu, Halter Federasyonu'ndaki koordinatörlük görevini de ihmal etmiyor. Ürettiği balları sporculara da ikram ettiğini kaydeden efsane halterci, "Çoğu sporcu, başta halterciler ballarımdan tadıyor. Kavanozlarla kendilerine veriyorum. Bu bal kendilerine doping oluyor. Ne de olsa Naim ağabeylerinin ballarını yiyiyorlar. Tabii ki bunlar doğal doping. Yoksa doping içeren bir madde değil. Nasıl ki ben halterde efsane oldum. Güçlüydüm. Şimdi benim ballarımı yiyenler güçlü olacak." yorumunu yaptı.

(zaman)