Kadın güreşçiler Er Meydanına çıktı!

Geleneksel Yenici Mehmet Yağlı Pehlivan güreşlerine gidenler ömürlerinde ilk kez er meydanında göreş tutan kadın pehlivanların güreşini hayret ve ilgi ile izlediler...

Kadın güreşçiler Er Meydanına çıktı!
Kadın güreşçiler Er Meydanına çıktı!
GİRİŞ 04.07.2011 08:11 GÜNCELLEME 04.07.2011 08:03

Geleneksel Yenici Mehmet Yağlı Pehlivan güreşlerine katılan Avrupa Güreşler Müsabakalarında derece sahibi olan iki genç kadın, gösteri güreşi gerçekleştirdi.

Kısa süren müsabaka ile bir ilk gerçekleşirken, kadınların güreşi ilgiyle izlendi.

Güreş müsabakalarına 13 kategoride 250 güreşçi katıldı. Uzun yıllar güreş müsabakalarına katılan ve altın kemeri bulunan Lütfü Arıcıoğlu'nun Güreş Ağalığı'nı yaptığı yağlı güreşler, yoğun katılımla gerçekleşti. Müsabakalarda Başpehlivanlığı Güngör Ekin kazandı.

Silivri Belediyesi Geleneksel Yenici Mehmet Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin bu yılki Güreş Ağası olan Lütfü Arıcıoğlu, gerçekleştirilen açık arttırmada 15 bin liraya yeniden ağa seçildi. Ağalık kupasını Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin elinden alan Ağa Arıcıoğlu, daha sonra sahada şeref turu attı.

Güreşlerde dereceye giren pehlivanlara ödülleri, protokol üyeleri ve güreşlere katılan güreş ağaları tarafından verildi. Dereceye giren pehlivanlara birçok kişi ve kuruluş tarafından da çeşitli ödüller verildi. Başpehlivanlığı kazanan Güngör Ekin'in madalyasını Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar birlikte takdim ettiler. Başkan Işıklar, program sonunda tüm sponsorlara da şilt takdim ederek teşekkür etti.

(İHA)