Aykut Kocaman'ın yeni taktiği

Geçen sezon başı oyuncuları ile iletişim sorunu yaşayan ve takımını ancak ligin devre arasında toparlayabilen Kocaman bu kez işi sağlam tutuyor.

Aykut Kocaman'ın yeni taktiği
Aykut Kocaman'ın yeni taktiği
GİRİŞ 27.06.2011 11:45 GÜNCELLEME 27.06.2011 07:01

Yusuf Kobal'ın haberi

Fenerbahçe, 1 Temmuz’dan itibaren yeni sezon hazırlıklarına, son yılların tersine bir motivasyon ve moralle girmeye hazırlanırken, Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olan sarı -lacivertlilerde Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın farklı bir hazırlığı var.

Geçen sezon başı tek yetkili olarak takımın başına getirilen ancak oyuncuları ile iletişim sorunu yaşayan ve takımını ancak ligin devre arasında toparlayabilen Kocaman, bu kez psikolojik danışmanlarla yola çıktı. Futbolcularının her birinin ayrı ayrı kişiliklerini ve vücut dillerini analiz ettiren Kocaman, onlarla daha net ilişki kurup, kafasındaki hedefi kabul ettirebilmek için profesyonel destek aldı. Bütün oyuncularının davranış dilini bir psikoloğa tercüme ettiren Kocaman, tatilinde bu bilgileri inceledi.

Takım kaptanları aktif olacak

Profesyonellerin önerisi ile oyuncularına yaklaşımını belirleyen Kocaman, sezon başı hazırlıklarında her futbolcusu ile bire bir hedef toplantıları yapacak. Yine gecen yıl, sezon başı yaşadığı deneyimlerden hareketle farklı bir iletişim programı uygulayacak olan Fenerbahçe’nin hocası, takım kaptanlarının daha aktif olması için onları ön plana sürmeye hazırlanıyor. Şampiyonluğun getirdiği moralle çözmesi gereken problem olmadığı için takımına daha çok bu sezonki hedeflerini anlatacak olan Kocaman, Avrupa’da başarının kulüp ve kendisinden çok oyunculara yarar getireceği bilincini sezon başından itibaren takımına işleyecek.

(Milliyet)