Orduspor'a eski Fenerli koordinatör

Orduspor yönetimi, 7 yıl boyunca Fenerbahçe'de İdari Menajerlik görevini üstlenen tecrübeli isim Volkan Ballı'yı Sportif Direktörlük görevine getirdi.

Orduspor'a eski Fenerli koordinatör
Orduspor'a eski Fenerli koordinatör
GİRİŞ 16.06.2011 10:28 GÜNCELLEME 16.06.2011 10:19

Orduspor'un başına eski Fenerbahçeli

 

Süper Ligde uzun yıllar mücadele etmeyi ve 3 yıl içerisinde UEFA Kupasına katılmayı planlayan Orduspor yönetimi, 7 yıl boyunca Fenerbahçe'de İdari Menajerlik görevini üstlenen tecrübeli isim Volkan Ballı'yı Sportif Direktörlük görevine getirdi. Uzun yıllar Fenerbahçe'de İdari Menajerlik yapan tecrübeli isim Volkan Ballı'nın yardımcılığına ise Orduspor'da uzun yıllar forma giyen ve son olarak Orduspor'da yardımcı antrenörlük görevini üstlenen Atilla Yücel getirildi.

26 yıllık hasrete son vererek bu yıl Süper Lig'e yükselen Orduspor'da Başkan Nedim Türkmen 3 yıllık hedeflerinin içerisinde Uefa Kupasına katılmak olduğunu açıklamış ve bu hedef doğrultusunda ilk olarak yabancı transferlere ağırlık vermişti. Sezonun ilk transferini A.Wien'den kaleci Sosa Fornezzi ile gerçekleştiren Orduspor'da Başkan Nedim Türkmen, daha sonra Milan'lı Strasser için kulübü ile anlaşma sağlamış ve ardından da Braga forması ile geçtiğimiz sezon Uefa Kupası finalinde oynayan Portekiz'li Miguel Garcia'yı İstanbul'a getirterek 2 yıllık sözleşme imzalatmıştı.

Son olarak Sochaux'da forma giyen Nicolas Belay'la ön protokol imzalayan Orduspor yönetimi, Volkan Ballı'yı Sportif Direktörlüğe getirerek takımın Süper Ligde kalıcı olması ve 3 yıl içerisinde Uefa Kupasına katılması içinde önemli bir adım atmış oldu.

 VOLKAN BALLI KİMDİR ?

Fenerbahçe'de bir dönem menajerlik ve tercümanlık yapan Volkan Ballı'nın adı ilk olarak 1997 yılında Türk Vatandaşlığına geçmesinde de büyük rol oynadığı Uche'yi 1993 yılında Fenerbahçe'ye getirmesi ile duyuldu.

1995 - 2002 yılları arasında Fenerbahçe'de Dış İlişkiler Komitesi Sorumlusu olarak görev yapan Volkan Ballı, bu dönem içerisinde Uche, Högh ve Andersson gibi bir çok yabancı futbolcunun Fenerbahçe'ye gelmesinde rol oynadığı gibi aynı zamanda menajerliğini de üstlenmişti.

Volkan Ballı, 2003 yılının Şubat ayında o dönem Fenerbahçe'de Teknik Direktör olan Oğuz Çetin'in isteği üzerine Fenerbahçe'de uzun yıllar sürdüreceği idari Koordinatörlük görevine getirildi.

2004 yılının Ocak ayında Alex'i Fenerbahçe'ye getirme planları yapan Ballı, Daum'un da bu futbolcuyu istemesi ile uzun yıllar Fenerbahçe'ye hizmet edecek olan Alex de Souza'nın Haziran 2004'de Fenerbahçe'ye transfer olmasında büyük pay sahibi oldu.

7 yılı aşkın bir süre Fenerbahçe'de üstlendiği İdari Menajerlik görevinde başta Alex olmak üzere, Roberto Carlos ve Anelka gibi bir çok ünlü yıldızın Fenerbahçe'ye transferinde hep ön plana çıkan isim olan Volkan Ballı, Fenerbahçe'nin 100.Yıl Şampiyonluğu'nda da başarılı çalışmaları ile adından söz ettirmeyi başarmıştı.

Aykut Kocaman'ın 2009-2010 sezonunda sportif direktörlüğe getirilmesi ile İdari Menajerlik görevinde ki yetkileri kısıtlanan Volkan Ballı, fikir ayrılığı yaşadığı Kocaman'ın 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe'ye teknik direktör olmasının ardından Fenerbahçe'de ki görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı.

Fenerbahçe Tribünlerinden gelmesi nedeniyle her zaman Fenerbahçe'li taraftarların "İçimizden Biri" diyerek bağrına bastığı, sadece taraftarların değil takım içerisinde Fenerbahçe'li futbolcularında her zaman en sevdiği isim olan Volkan Ballı, Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra da bir çok kulübün teknik heyetine katmak istediği isim oldu.

4 dil bilen ve uluslararası maçlarda idari yönden büyük tecrübeye sahip olan Volkan Ballı'nın adı Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra, ilk olarak geçtiğimiz sezon başında o dönem Şampiyonlar Liginde mücadele etme hazırlıkları yapan Bursaspor ile anılmıştı.

ATİLLA YÜCEL 1991 yılında Orduspor'da profesyonel futbola başlayan 1971 Ordu doğumlu olan Atilla Yücel, 2 yıl Orduspor forması giydikten sonra 1992-93 sezonunda Ünyespor'a transfer olmuş ve ardından tekrar Orduspor'a gelmişti. Kısa bir süre Orduspor'da kalan Atilla Yücel, daha sonra Erzurumspor, Mersin Polisgücü, Konyaspor, Adıyamanspor, Aydınspor, Y.Nazillispor, Kayserispor, İnegölspor ve Bakırköyspor formaları giydi. 2002-2003 sezonunda tekrar Orduspor'a dönen Atilla Yücel, bir sezon Mor-Beyaz'lı formayı giydikten sonra Pazarspor'a transfer olmuş ve 2004 yılında futbolu bıraktı. Futbolu bıraktıktan hemen sonra Adıyamanspor'da kısa bir süre antrenörlük yapan Atilla Yücel, 26 Mart 2010 tarihinde Orduspor'da antrenörlük görevine getirilmişti.