Üniveriste Spor Oyunları'na rekor katılım

Uluslararası spor müsabakalarında Türkiye’yi başarıyla temsil edecek sporcuların yetişmesi ve gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla başlattığı Koç Fest’in 2011 yılı turnesi kapsamında gerçekleşen 8. Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları sona erdi

Üniveriste Spor Oyunları'na rekor katılım
Üniveriste Spor Oyunları'na rekor katılım
GİRİŞ 17.05.2011 16:45 GÜNCELLEME 17.05.2011 16:45

Türkiye’de üniversite spor oyunlarının “en büyük destekçisi” konumunda bulunan Koç Holding’in, uluslararası spor müsabakalarında Türkiye’yi başarıyla temsil edecek sporcuların yetişmesi ve gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla başlattığı Koç Fest’in 2011 yılı turnesi kapsamında gerçekleşen 8. Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları sona erdi.

Koç Fest turnesi süresince; Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları çerçevesinde Voleybol, Hentbol, Futsal 1. Lig müsabakaları; Yüzme, Sutopu, Atletizm, Jimnastik, Taekwondo, Halter Final Müsabakaları ile Futbol, Basketbol, Voleybol, Hentbol ve Futsal Süper Lig müsabakaları gerçekleşti.

2010-2011 sezonunda Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları’na yaklaşık 20 bin sporcu katıldı. Etkinlik kapsamında, 7 ilde düzenlenen final karşılaşmalarında ise 5350 sporcu karşılaştı. Bu yıl branşlarında şampiyon olan takımlar, 2012 yılında Türkiye’yi uluslararası organizasyonlarda temsil etme hakkı kazanacak.

Koç Holding’in 2006 yılında başlattığı, gençlerin kişisel gelişimlerini destekleyen; spor, teknoloji, müzik, eğlence ve rekabet unsurlarını bünyesinde barındıran Koç Fest’in, 2011 yılı turnesi sona erdi. Koç Fest, 18 Nisan - 15 Mayıs tarihleri arasında sırasıyla; Balıkesir, Eskişehir, Muğla, Isparta, Malatya, Samsun ve Konya illerindeki üniversite kampüslerini ziyaret etti.

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları’nda 20 bin sporcu yarıştı

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları’nda yıl içerisinde düzenlenen karşılaşmalarda toplam 20.000 sporcu yarıştı. Koç Fest’in  7 ilde 13 dalda düzenlenen final müsabakalarına ise toplam 5350 sporcu katıldı. Koç Fest süresince Türkiye Üniversite Spor Oyunları Federasyonu (TÜSF) yetkilileri ve Koç Fest saha ekibinden oluşan yaklaşık 250 kişi bir ay boyunca görev yaptı. Koç Fest çerçevesinde etkinlik ekibi ve spor ekibinden oluşan görevliler 27 araçtan oluşan bir konvoyla yaklaşık 10.500 km yol kat etti.

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları Şampiyonları Avrupa’yı fethedecek  

Geçen yıl branşlarında şampiyon olan takımlardan İstanbul Üniversitesi Bayan Basketbol Takımı ve Hacettepe Üniversitesi Erkek Hentbol Takımı, bu yılın temmuz ayında yapılacak 2011 Avrupa Şampiyonaları’nda Koç Holding’in desteği ile Türkiye’yi temsil edecek. Avrupa Üniversiteler Basketbol Şampiyonası İspanya’nın Cordoba kentinde, Avrupa Üniversiteler Hentbol Şampiyonası ise Hırvatistan’ın Rijeka kentinde gerçekleşecek.

Yüzmede 350’ye yakın sporcu yarıştı

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları Yüzme Final Müsabakaları’nda 35 üniversite takımından 350’ye yakın sporcu yarıştı. Yarışlar; 50 m kelebek, 100 m serbest, 200 m kurbağa, ve 4x100 m serbest dallarında gerçekleşti. Bayanlarda; 50 m kelebekte Gizem Çam (Yeditepe Üniversitesi), 100 m serbestte Tutku Gündoğdu (Bahçeşehir Üniversitesi), 200 m kurbağada Duygu Birol (Ege Üniversitesi), 4x100 m serbestte Kocaeli Üniversitesi’nden Elif Bıyıklı, Kamer Gözüm, Begüm Arıkan, Ceren Dilek birincilik kupasını aldı.

Erkeklerde ise 50 m kelebekte Sedat Mutlu (Pamukkale Üniversitesi), 100 m serbestte Arda Gürdal (Koç Üniversitesi ), 200 m kurbağada Timur Dellaloğlu (TOBB ETÜ), 4x100 m serbestte Okan Üniversitesi’nden Abdülhalim Lafçı, Can Gözüsulu, Mustafa Kaçmaz, Recep Göksu Kara kendi branşlarında şampiyonluğu kazandı.

 Teakwondo bayanlarda Anadolu, erkeklerde  Ankara Üniversitesi şampiyon

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları Teakwondo Final Müsabakaları’nda kırmızı ve siyah kuşak sahibi sporcular yarıştı. Müsabaka sonuçlarına göre üniversiteler arası takım sıralaması şöyle sonuçlandı: Bayanlarda birincilik madalyasını Anadolu Üniversitesi takımı alırken, ikincilik kupası Selçuk Üniversitesi’nin üçüncülük madalyası Mersin Üniversitesi’nin oldu. Erkeklerde ise Ankara Üniversitesi takımı şampiyon olurken, ikincilik kupası Selçuk Üniversitesi’nin, üçüncülük kupası İnönü Üniversitesi’nin müzesine gitti.

 Çukurova Üniversitesi son 5 yılın galibi İstanbul Üniversitesi’ni mağlup etti

Koç Fest çerçevesinde Selçuk Üniversitesi’nde ‘Basketbol Süper Lig’ müsabakaları kıran kırana mücadeleyle geçti. Müsabakalarda 15 takımda toplam 300 sporcu yarıştı. Bayanlarda final karşılaşmaları Çukurova Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi arasında gerçekleşti.

 Müsabakalar sonucunda Çukurova Üniversitesi bayan basketbol takımı son 5 yılın şampiyonu İstanbul Üniversitesi’ni 11 sayı farkla yenerek şampiyon oldu. Erkeklerde ise finalde Bahçeşehir ve Haliç Üniversitesi karşılaştı. Haliç Üniversitesi ilk yarıda 17-18 puan ile maçı önde götürürken, maçın sonralarına doğru atak yapan Bahçeşehir Üniversitesi, 10 sayılık fark atarak maçı galip bitirdi. Bayanlarda üçüncülük kupası İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin olurken, erkeklerde üçüncülüğü Celal Bayar Üniversitesi aldı.

 Voleybolda bayanlarda Marmara, erkeklerde Anadolu Üniversitesi galip

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları Voleybol 1. Lig karşılaşmaları Selçuk Üniversitesi’nin 75. Yıl ve Atatürk Spor Salonu’nda oynandı. Bayanlar finalde Marmara Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli geçen maç sonunda Marmara Üniversitesi şampiyon oldu. Bayanlarda ikincilik Bahçeşehir Üniversitesi’nin üçüncülük Celal Bayar Üniversitesi’nin oldu. Voleybol 1. Lig karşılaşmalarının erkekler kategorisinde şampiyonluğu Anadolu Üniversitesi kazandı. İkincilik kupası Ege Üniversitesi’nin, üçüncülük ise Gazi Üniversitesi’nin oldu.

 Hentbol ve futsalda kıyasıya rekabet

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları Hentbol 1. Lig karşılaşmalarında bayanlarda Kastamonu Üniversitesi takımı birincilik kupasını aldı. Bayanlarda ikincilik Gazi Üniversitesi’nin üçüncülük Anadolu Üniversitesi’nin oldu. Erkeklerde Gazi Üniversitesi birinci, Bilgi Üniversitesi ikinci, Anadolu Üniversitesi üçüncü oldu.

 Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları Futsal 1. Lig müsabakalarında ise erkeklerde birincilik Ege Üniversitesi’ne giderken, ikincilik Gazi Üniversitesi’nin üçüncülük Dumlupınar Üniversitesi takımının oldu. Bayanlarda ise Gazi Üniversitesi bayan futsal takımı şampiyonluğu alırken, Kocaeli Üniversitesi ikinci, Ege Üniversitesi ise üçüncü sırada yer aldı.

Facebook sayfasında 7 milyon kişi Koç Fest içeriğini görüntüledi

Koç Fest çerçevesinde bu yıl ilk kez katılımcılar, Facebook üzerinden indirdikleri Koç Fest uygulaması ve kampüslerden temin ettikleri Koç Fest kartlarıyla gündüz etkinliklerini festival alanında yaşamakla kalmayıp, katıldıkları etkinliklerin video ve fotoğraflarının da anında kendi Facebook sayfalarında paylaşma imkanı buldular. Koç Fest videolarını izleyen kişi sayısı 1 milyona ulaşırken, videolara yorum yazanlar ve like edenler yaklaşık 500 bin kişiyi buldu. Facebook sayfasında içeriği görüntüleyenlerin sayısı ise 7 milyon gibi rekor bir rakama ulaştı. 

 Öğrenciler Koç Fest’in etkinlik alanlarında sınav stresini attı

Koç Fest kapsamında gündüz düzenlenen spor müsabakalarının yanı sıra, oyunlar, yarışmalar, sahne showları ve süprizlerle kampüsler adeta bir festival alanına büründü. Koç Fest’te üniversite kampüsleri gündüz Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları kapsamında düzenlenen spor müsabakaları ve yüksek teknolojide gündüz etkinlikleriyle renklenirken, Koç Topluluğu’na bağlı şirketler de farklı etkinliklerle festivale katkıda bulundu. Festival çerçevesinde, müzik dünyasının genç ve yetenekli ismi Emre Aydın gençlerle bir araya geldi. Festivale katılan gençler, Emre Aydın’ı dinlemekle kalmadı, Koç Fest’in teknolojik altyapısı sayesinde Türkiye’deki ilk interaktif klip projesinde yer alarak Emre Aydın’ın klibinde oynama şansı yakaladı.