Milli Takım'da yok ama şampiyonluğa koşuyor

Gurbetçilerin doğup büyüdüğü ülkelerin milli takımlarını tercih etmesi eleştiri konusu oluyor. Ancak Ay-Yıldızlı formayı kabul eden bazı isimler de gerçek değerine ulaşamıyor.

Milli Takım'da yok ama şampiyonluğa koşuyor
Milli Takım'da yok ama şampiyonluğa koşuyor
GİRİŞ 17.05.2011 09:26 GÜNCELLEME 17.05.2011 09:26

Mehmet Tufan'ın haberi

Bugün S.Liege ile Belçika'da şampiyonluk maçına çıkacak kaleci Sinan Bolat da millî takımda şans bulamadı. Ay-Yıldızlı formayı tercih etmesine rağmen henüz A Milli Futbol Takımı'mızda hiçbir resmî karşılaşmada 1 dakika dahi oynayamayan kalecimiz Sinan Bolat, Belçika'da Standard Liege'yi şampiyon yapmak üzere.

Jupiter Ligi'nde Şampiyonluk Grubu'na lider Anderlecht'in tam 8 puan gerisinde başlayan Standard Liege, sakatlanan Bolat'ın 4,5 ay sonra takıma dönmesiyle birlikte son 11 maçın 10'unu kazanarak bitime bir hafta kala zirveyi ele geçirdi.

Kayseri doğumlu milli file bekçimiz, S.Liege'in geçtiğimiz cumartesi günü sahasında 2-1 galip geldiği Anderlecht mücadelesi de dahil olmak üzere son 11 haftanın hepsinde 90'ar dakika ter döktü. Sadece 5 gol yiyen başarılı eldiven, 31 Kasım 2010'da, deplasmandaki Club Brugge randevusunun 45. dakikasında sakatlanmıştı. Sağ dizindeki bağları zedelenen Sinan'ın geri dönmesinin 6 ayı bulacağı açıklandı; ancak genç kaleci, 12 Mart 2011 tarihinde dış sahada oynanan 2-0'lık Charleroi maçının kahramanıydı. Bolat'ın kalesinde devleştiği Standard Liege aynı puan (50) ve averajla (+12) Genk'in önünde yer alıyor. S.Liege bugün saat 21.30'da Genk deplasmanında berabere kalsa dahi Belçika Ligi'nde mutlu sona ulaşacak.

Şampiyonlar Ligi'nde, 9 Aralık 2009'da Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar'a 90+5'te attığı golle takımını UEFA Avrupa Ligi'ne taşıyan Sinan Bolat, bundan bir önceki sezon kurtardığı penaltıyla S.Liege'e Belçika'da şampiyonluk play-off'unu getirmişti. İsmi Türkiye'de Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Bursaspor; Avrupa'da ise Fransa Ligue 1 ekiplerinden Monaco'yla anılan 22 yaşındaki Bolat, şu an tamamen takımıyla şampiyonluğa odaklandığını söylüyor. Rakiplerinin kendilerinden çekindiklerini aktaran Bolat, "Play-off maçlarının sonundayız. Hedefimize daha keskin bir şekilde kilitlendik." ifadelerini kullanıyor.

Belçika basınına bir gün mutlaka Türkiye'ye gideceğini anlatan Bolat, "Ama o gün, bugün değil. Zaten kulübümle 2013 yılına kadar sözleşmem var." diyor. Daha önceki demeçlerinde, "Oğuz Çetin varsa ben yokum." siteminde bulunan Sinan Bolat, Millilerin 11 Ağustos 2010'da Romanya ile oynadığı özel müsabakanın aday kadrosuna alınmamış, ardından Kazakistan (3.9.2010) ve Belçika (7.9.2010) maçlarında yer almıştı. Ancak sonrasında yine kesik yiyince tepkisini açıkça belli etmişti. Millî kadronun sakat ya da kulüplerinde oynamayan isimlerden oluşturulduğu ve seçimlerde de Hollandalı teknik adam Guus Hiddink'in yardımcısı Oğuz Çetin'in baskın olduğu dedikodularının yaşandığı süreçte genç file bekçisi, "Ülkemi çok seviyorum; fakat Oğuz Çetin olduğu sürece Milli Takım'a hizmet etmem çok zor. Ben burada her hafta en iyi 11'deyim. Ama Milli Takım'da 4'üncü kaleci bile olamadım." diye konuşmuştu. Bolat izlenmeden Kazakistan ile Belçika maçlarının kadrosuna alınınca isyan etmişti: "Sonrasında Oğuz hoca arayıp, 'Bu seferlik yoksun.' dedi. Belçika çok istedi, ben Ay-Yıldızlı formayı tercih ettim. Arkadaşlarım, Milli Takım'a seçilmeyince benimle dalga geçiyor."

ZAMAN