Futbolculara 100 bin dolarlık saat hediye

Çeçen lider, Maradona’nın liderliğindeki dünya karmasnda yer alan her sporcuya milyonlarca doyar nakit ödemenin yanı sıra her birine elmas işlemeli saat hediye etti.

Futbolculara 100 bin dolarlık saat hediye
Futbolculara 100 bin dolarlık saat hediye
GİRİŞ 17.05.2011 06:03 GÜNCELLEME 17.05.2011 06:03

Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov’a, Arjantinli Diego Maradona’nın liderliğindeki ünlüler karması pahalıya mal oldu.

Ria Novosti haber ajansının Sports.fr internet sayfasına dayandırdığı habere göre, Çeçen lider hafta sonunda ağırladığı ünlüler karmasının her birine elmas işlemeli, fiyatları 17-100 bin dolar arasında değişen saatler hediye etti.

Ahmet Kadirov spor kompleksinin açılışının yapıldığı karşılaşmaya katılan ünlüler karmasına Çeçenistan Cumhurbaşkanı 285 bin dolarla - 1 milyon 400 bin dolar arasında nakit ödeme de yaptı.

Ünlü Fransız futbolcu Alain Boghossian iddiaları yalanlarken, bir bağış çerçevesinde maçta yer aldığını söyledi. Kendisinin Ermenistan kökenli olduğunu ve bölgedeki durumu çok iyi anladığını ifade eden Boghassian, hediye konusunu reddetti. Kadirov başta olmak üzere diğer oyunculardan iddialarla ilgili henüz bir açılama yapılmazken, bölgede teröre karşı sosyal çalışmaların öne çıkarılması için yöneticiler çalışmalarını sürdürüyor.

Lazer şovlar ve havai fişek kutlamaları ile açılan stadyumda Kadirov’un takımı Maradona’nın dünya karmasını 5-2 yenmişti. Kadirov’un babası Hacı Ahmet Kadirov adına inşa edilen stadyum, 30 bin kişilik kapasiteye sahip. Stadyumun UEFA ve FIFA standartlarında olduğu ve en üst seviyede güvenliğin sağlandığı kaydediliyor.

Kadirov, Mart ayında da Brezilya’ya 2002’de Dünya Kupası’nı kazandıran ünlü futbolcuları ağırlamış, Çeçen Cumhurbaşkanının da yer aldığı Kafkas karması ile karşılaşmışlardı. İşsizliğin yüzde 40’ları bulduğu Kafkas Cumhuriyeti’nde istihdamı artırmak ve iş potansiyelini geliştirmek için tanıtım çalışmalarına öncelik veriliyor.

KAYNAK: CİHAN