Fethiye-Finike etabını Greipel kazandı

47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 184 kilometrelik Fethiye-Finike etabını, Alman sporcu Andre Greipel kazandı.

Fethiye-Finike etabını Greipel kazandı
Fethiye-Finike etabını Greipel kazandı
GİRİŞ 29.04.2011 22:43 GÜNCELLEME 29.04.2011 22:43

Fethiye'den 147 sporcu ile başlayan 47. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 6. etabı Finike'de sona erdi. Doyumsuz manzaraların bulunduğu etapta büyük çekişme yaşandı. Geçen yılki turda 5 etap kazanan ve bu yıl hiçbir etapta kendini hissettiremeyen Omega Parma-Lotto takımının Alman sporcusu Andre Greipel, 4.27.02'lik dereceyle etabın galibi oldu. İkinciliği CJR takımından Echeguibel Garcia elde ederken, NetApp takımından Barthosz Huzarski üçüncü oldu.

Etabın yokuş pirimini Colombia takımından Luis Jimenez Laverde, Türkiye Güzellikleri primini ise CJR takımından Arturo Ortiz Mora kazandı. Sprint birinciliğini ise Lampre takımından Alessandro Petacchi elde etti.

Bu etabın sonunda Ferdi Genel Klasman birinciliğine Rus sporcu Alexsander Efimkin yükseldi.

Dereceye giren sporcuların madalyalarını, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Finike Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu verdi. Sporcuların mayolarını ise Emin Müftüoğlu, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Mehmet Küçükgüngör, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Murat Kocakaya ve Yarış Direktörü Abdurrahman Açıkalın giydirdi.

Yarış sonunda Finike Belediye Başkanlığı tarafından finiş etabını izlemeye gelen vatandaşlar arasında çekilen kura ile 10 kişiye bisiklet verildi. Ayrıca seyircilere Finike'nin sembolü sayılan portakal da dağıtıldı.