Emanet silahla şampiyon oldu

Emanet silahla çıktığı şampiyonada Türkiye birincisi oldu. İlköğretim 7. sınıf öğrencisi Aybüke Sena Yıldız, attığını 12’den vuruyor.

Emanet silahla şampiyon oldu
Emanet silahla şampiyon oldu
GİRİŞ 23.04.2011 16:09 GÜNCELLEME 23.04.2011 16:09

Spora başlamasının ardından başarı basamaklarını hızla çıkan Aybüke Yıldız, hocası ve sporcu arkadaşından aldığı aparatlarla yapılan toplama silahla katıldığı yarışmada Türkiye şampiyonu olmayı başardı. Yıldız, hedefinin milli formayla olimpiyat ve dünya şampiyonu olarak tarihe geçmek istediğini açıkladı.

Ankara’da yaşayan Aybüke Sena Yıldız (13), geçen ocak ayında atıcılık sporuna başladı. Aynı ay 1. Havalı Silahlar Federasyon Kupası’na katılan Yıldız, Türkiye 5’incisi oldu. Mart ayında Antalya’da yapılan 2. Havalı Silahlar Federasyon Kupası yarışmasına katılan Yıldız, silahı olmadığı için ilginç bir yöntem denedi.

Yarışmaya kendi silahı olmadığından hocası Murat Yılmaz’ın silahıyla hazırlanan Aybüke Yıldız, müsabaka günü Düzce’den yarışmaya katılan Davut Şar’ın silahı ve Trabzonlu sporcu Salim Tayfun Kır’ın silah kabzasını alıp birleştirdi. İkisini birleştirip müsabakaya giren Yıldız, 343 puan toplayarak Yıldız Bayanlar kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu.

Atıcılık sporuna başlamasının çok ilginç olduğunu belirten Yıldız, “Bu sporu ilk kez hocam antrenman yaparken gördüm. Hocam ilk denememde atıcılığa karşı bir yeteneğimin olduğunu ve disiplinli bir çalışmayla başarılı olabileceğimi söyledi. Bana verdiği antrenman programını hiç aralıksız çalıştım ve hocamla koyduğum ilk hedefi başardım. Şimdiki hedefim bu başarıyı devamlı hale getirmek ve önce Avrupa sonra da olimpiyatlara katılarak başarı sağlamak. Türk bayrağını göndere çektirip tüm dünyaya istiklal marşını dinletmek olacak.” dedi.

Aybüke Sena Yıldız’ın hocası Murat Yılmaz ise, “Aybüke Sena Yıldız, bu sporu görüp yapmak istediği zaman çok güçsüz ve çelimsiz bir yapısı vardı. Fakat bu güçsüz yapısına karşın inanılmaz bir disiplin ve azimle eksik olan yanını çok çabuk kapattı. İnanıyorum ki bu azmi devam ettiği sürece başarısı katlanarak devam edecek. Şimdilik Türkiye’de hayal gibi görünen bu branşta, teker teker hedeflerimize ulaşıp sonunda olimpiyatlarda bir Türk sporcunun kürsüde olacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: AA