'Dört Büyükler'in eski kalecileri kurtarıcı oldu

'Dört Büyükler'' diye bilinen Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un kalelerini önceki sezonlarda koruyan 5 file bekçisi, 26. haftası geride kalan Bank Asya 1. Lig'de kadrolarında yer aldıkları takımların zirve mücadelesini sürdürmesine kurtarışlarıyla katkı sağladı.

'Dört Büyükler'in eski kalecileri kurtarıcı oldu
'Dört Büyükler'in eski kalecileri kurtarıcı oldu
GİRİŞ 22.03.2011 10:31 GÜNCELLEME 22.03.2011 10:31

Bank Asya 1. Lig'de, eski Fenerbahçeli Oğuz Dağlaroğlu TKİ Tavşanlı Linyitspor'un, bir dönem Galatasaray'da forma giyen Fevzi Elmas Orduspor'un, Kerem İnan Mersin İdmanyurdu'nun, geçmişte Beşiktaş'ın kalesini koruyan Ramazan Kurşunlu Çaykur Rizespor'un, Fevzi Tuncay Giresunspor'un, eski Trabzonsporlu Ahmet Şahin Samsunspor'un, Osman Kurtuldu ise Diyarbakırspor'un kalelerini koruyor. Bu 7 kaleciden 5'inin takımları Samsunspor, Çaykur Rizespor, TKİ Tavşanlı Linyitspor, Mersin İdmanyurdu ve Orduspor, 26. hafta sonunda ilk 6'da yer alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da 1997 yılında profesyonel olan Ahmet Şahin, Kocaelispor, Diyarbakırspor, Trabzonspor ve Adanaspor'dan sonra geçen sezonun devre arasında Samsunspor'a transfer oldu. 14 golle ligin en az gol yiyen kalecisi unvanına sahip olan Şahin, ilk yarıda 16 maçta 11 gol yemişti. Başarısını ikinci yarıda da sürdüren Şahin, şimdiye kadar 8 maçta da formayı sırtından çıkarmadı ve sadece 3 karşılaşmada 1'er gol yedi.

1998'de Altay'da profesyonel olan Ramazan Kurşunlu, Beşiktaş, Diyarbakırspor, Ankaraspor ve Karşıyaka'nın kalelerini koruduktan sonra bu sezon başında Çaykur Rizespor ile anlaştı. İlk yarıdaki tüm maçlarda mavi-yeşillilerin kalesini koruyup 13 gol yiyen Kurşunlu, ikinci yarıda takımının 9 maçından 6'sında 90 dakika, birinde 58 dakika forma giydi ve sadece 2 gol yedi.

Çanakkale Dardanelspor altyapısından yetişerek 1999'da profesyonel olan Fevzi Elmas, Sakaryaspor, Galatasaray ve Antalyaspor'un ardından 2009-2010 sezonunun başından itibaren Orduspor'da oynamaya başladı. Takımıyla ilk yarıda çıktığı 16 mücadelede 15 gol yiyen Elmas, ikinci yarının ilk 9 maçında kalesinde 11 gol gördü.

-BÜYÜK TAKIMLARIN ALTYAPILARINDAN YETİŞEN 3 KALECİ-

Kerem İnan, Galatasaray'ın altyapısında yetişerek 1998'de profesyonelliğe adım attı. Çaykur Rizespor, Samsunspor, Beypazarı Şekerspor, Karşıyaka formalarını da giyen İnan, bu sezon yıllardır Süper Lig hasreti çeken Mersin İdmanyurdu'da ter döküyor. İlk yarıdaki 16 maçta 20 gol yiyen İnan, ikinci yarıda çıktığı ilk 5 maçta kalesini gole kapadı. İnan, 6'ncı maçında Denizlispor'dan 1, 7'nci karşılaşmasında Kayseri Erciyesspor'dan 2 gol yedi ve son 2 maçında Orduspor ile Giresunspor'a geçit vermeyerek, 9 maçını 3 golle tamamladı.

Altyapısından yetiştiği Fenerbahçe ile 1998'de profesyonel sözleşme imzalayan Oğuz Dağlaroğlu, İstanbulspor, Diyarbakırspor, Sivasspor, Gaziantepspor, Şanlıurfaspor ve Kartalspor formalarını giydikten sonra bu sezon başında Ankaraspor ile anlaştı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bu takımı ligden ihraç etmesinden sonra sezon başlamadan TKİ Tavşanlı Linyitspor ile mukavele imzalayan Dağlaroğlu, takımının 25. haftada Samsun'da sona eren 12 maçlık yenilmezlik serisinde kurtarışlarıyla baş aktörlerden biri oldu. İlk yarıda 16 maçta 12 gol yiyen Dağlaroğlu, ikinci yarıda 8 maçta kalesinde 6 gol gördü. Dağlaroğlu, sezon başından bu yana 18 golün 8'ini, 5-0 yenildikleri Boluspor ve 3-0 yenildikleri Samsunspor maçlarında yedi.

Eski Beşiktaşlı Fevzi Tuncay, bu sezon Giresunspor'un kalesini ilk yarıda 8 maçta koruyup 13 gol yerken, Trabzonspor'un eski kalecilerinden Osman Kurtuldu ise son sıradaki Diyarbakırspor ile çıktığı 11 maçta kalesinde 18 gol gördü.

Bank Asya 1. Lig'deki ''Dört Büyükler''de oynamış 7 kaleciden Oğuz Dağlaroğlu'nun Fenerbahçe, Kerem İnan'ın Galatasaray, Osman Kurtuldu'nun Trabzonspor altyapılarından yetişmesi, diğer 4'ünün ise başka takımlardan büyük takımlara transfer olması dikkati çekiyor.

KAYNAK: AA