Sivasspor'da moraller yerinde

Spor Toto Süper Lig'de dün sahasında Manisaspor'u 4-2 yenen Sivasspor'da, oynanan iyi futbolun ve alınan galibiyetin sevinci yaşanıyor.

Sivasspor'da moraller yerinde
Sivasspor'da moraller yerinde
GİRİŞ 28.02.2011 13:14 GÜNCELLEME 28.02.2011 13:14

Düşme potasındaki rakipleri Bucaspor, Kasımpaşa ve Konyaspor'un puansız kapattığı haftayı Manisaspor'u 4-2 yenerek 3 puanla kapatan Sivasspor'da, moraller yerinde. Manisaspor'u mağlup ederek kötü gidişata bir nebze olsun ''dur'' diyen Sivasspor'da, camia Polonyalı oyuncu Kamil Grosicki'nin hat-trick yaparak yıldızlaştığı maçta takımın sergilediği performanstan memnun kaldı.

Bu galibiyetle puanını 19'a çıkaran Sivasspor, düşme hattındaki rakipleri Bucaspor ve Konyaspor'u geride bırakarak ligde 17'nci sıradan 15'inci sıraya yükseldi.

Sivasspor, Manisaspor'u yenerek bu sezon ligdeki 4. galibiyetine imza attı. Ligde deplasmanda galibiyeti bulunmayan Sivasspor, Manisaspor'un yanı sıra sahasında Galatasaray'ı 2-1, Kardemir Karabükspor'u 5-1 ve Konyaspor'u 1-0 mağlup etmişti.

Sivasspor, Manisaspor mağlup ederek ligdeki 6 maçlık galibiyet hasretine de son verdi. Ligde en son galibiyetini 16. haftada 12 Aralık 2010'da sahasında Konyaspor'a karşı 1-0'lık skorla alan Sivasspor, Manisaspor'u yenerek 77 gün aradan sonra taraftarına galibiyet armağan etti.

Sivasspor, Konyaspor galibiyetinin ardından ligde Fenerbahçe ve Galatasaray'a 1-0, Bursaspor ve Eskişehirspor'a 2-1, Trabzonspor'a 3-2 mağlup olmuş, Medical Park Antalyaspor ile de 1-1 berabere kalmıştı.

-MANİSASPOR'A SİVAS'TA YİNE GEÇİT VERMEDİ-

Manisaspor ile ligdeki 10. randevusuna çıkan Sivasspor, rakibine iç sahada yine galibiyet şansı tanımadı.

Manisaspor ile önceki sezonlarda Sivas'ta yaptığı 4 maçı da kazanan Sivasspor, evindeki bu maçtan da galip ayrılarak rakibine karşı ligdeki 5. galibiyetini elde etti. Bu sezon ligin ilk yarısında Manisa'da rakibine 3-0 mağlup olan Sivasspor, iç sahadaki maçı kazanarak Manisa temsilcisinden rövanşı da almış oldu. Sivasspor, Manisaspor ile deplasmanda yaptığı 5 maçın 4'ünden mağlubiyetle, 1'inden ise beraberlikle ayrılmıştı.

-GROSİCKİ GOL SAYISINI 5'E YÜKSELTTİ-

Sivasspor'a devre arasında transfer olan ve Manisaspor maçında 1'i penaltıdan olmak üzere 3 gol atan Polonyalı oyuncu Kamil Grosicki, ligdeki gol sayısını 5'e yükseltti.

Performansıyla taraftarların gönlünde taht kuran ve spor otoritelerinin dikkatini çeken Grosicki, Sivasspor'un iç sahada 3-2 mağlup olduğu Trabzonspor ve deplasmanda 2-1 yenildiği Bursaspor maçlarında da 1'er gole imza atmıştı.

Yeni transferlerden Michael Eneramo da Sivasspor forması altında ligde ilk kez gol atma sevinci yaşadı. Sivasspor'un Manisaspor maçındaki 4. golünü atan Eneramo, sergilediği futbolla alkış aldı.

Sivasspor forması altında ilk maçına çıkan kaleci Lubos Kamenar da 2 gol yemesine rağmen yaptığı kurtarışlarla dikkati çekti. Kaleci Kamenar da taraftarlardan alkış aldı.

Sivasspor, 24. haftada ligin flaş takımlarından Gaziantepspor ile deplasmanda karşılaşacak.

KAYNAK: AA