Halter boy kısalığına neden olur mu?

Halter Malatya İl Temsilcisi Erol Alagöz, toplumda halterin boy kısalığına neden olduğu şeklinde yanlış bir inanış olduğunu belirtti...

Halter boy kısalığına neden olur mu?
Halter boy kısalığına neden olur mu?
GİRİŞ 24.02.2011 13:39 GÜNCELLEME 24.02.2011 13:39

Halter Malatya İl Temsilcisi Erol Alagöz, toplumda halterin boy kısalığına neden olduğu şeklinde yanlış bir inanış olduğunu belirterek, bunun doğru olmadığını söyledi.

Alagöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Malatya'da halter sporunu geliştirmek için yeni bir yapılanmaya gittiklerini ifade ederek, özellikle çocukları bu spora teşvik edici çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.

Türkiye'nin halterde birçok şampiyon sporcu yetiştirdiğine dikkat çeken Alagöz, kulüplerde 1 metre 90 santimetre olan şampiyon sporcular da bulunduğunu vurguladı.

Alagöz, ailelerin çocuklarını halter sporuna yönlendirmelerini istediklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

''Bu spora özellikle küçüklerin yönlendirilmesinde fayda vardır. Halter sporu bilinenin aksine boy kısalığına neden olmaz. 1.90 santimetre boyunda olan şampiyonlarımız da bulunmaktadır. Malatya'da halter branşıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Velilerimizden ricamız çocuklarını halter sporuna yönlendirsinler. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz halter sporunun gelişimi için bizlere büyük katkıda bulunuyorlar. Şu anda yeni kuruluş aşamasında olduğu için sporcuya ihtiyacımız vardır. Halter sporuna gönül veren tüm gençleri ve sporcuları bekliyoruz.''

-MALATYA'DAN HALTER MİLLİ TAKIMINA SPORCU GÖNDERME HEDEFİ-

Malatya'da, halterde yeni bir oluşuma gidildiğine dikkat çeken antrenör Ferhat Bolat da ''Halter sporunda Malatya'ya geldiğim günden bu güne kadar büyük bir mesafe kaydettik. Malatya'da halter layık olduğu yere gelecektir. Sporcularımızı en iyi şekilde yetiştirerek, milli takıma sporcu kazandırmayı hedefliyoruz'' dedi.

KAYNAK: AA