Lugano: 10 penaltımı yediler

Uruguaylı yıldız “Fiziksel hakimiyetimi kullanıp gol atıyorum. Rakipler sürekli faul yapıyor. Şampiyonluk istiyorsak Manisa Kayserispor ve Beşiktaş’ı yenmeliyiz” dedi

Lugano: 10 penaltımı yediler
Lugano: 10 penaltımı yediler
GİRİŞ 05.02.2011 08:53 GÜNCELLEME 05.02.2011 08:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Aygün Özipek'in röportajı

Fenerbahçe’nin cengaver savunmacısı Diego Lugano, bugünkü kritik Manisa deplasmanı öncesi starspor’a önemli açıklamalarda bulundu. Trabzonspor maçında attığı golle galibiyette önemli pay sahibi olan Uruguaylı yıldız, “Kupadaki Yeni Malatya mağlubiyeti bizi çok yıprattı. Trabzon maçı öncesi doğru zamanda kenetlendik. Grup halinde birbirimize tutunduk. Kalitemizle futbol oynama irade ve isteği ile lig liderine karşı çok iyi bir sonuç aldık” dedi.

3 KADER MAÇIMIZ VAR

Lugano şöyle devam etti:, “Ancak Trabzon zaferi geride kaldı. Daha yapacak çok iş var.  Önümüzde çok zorlu bir periyot var. Manisa, Kayseri ve Beşiktaş karşılaşmalarını kayıpsız atlamak zorundayız. Zaten hocamız da bahsediyor, Trabzon’u yendik hala 4 puan gerideyiz. Trabzon iyi bir takım, daha fazla hata yaparsak, arayı açıp giderler. 3 tane kader maçımız var. Bunlar bizim için test olacak. Gördüğüm kadarıyla bu takım büyük maçları kazanıyor. Şampiyonluğu maalesef küçük maçlarda kaçırıyoruz. Önümüzdeki maçlara tam konsantre olmalıyız. Herkes saha içinde bütün performansını ortaya koymalı.”

TRANSFERE İHTİYACIMIZ YOK

Güney Amerikalı futbolcu, takımın ara dönemde transfer yapmamasıyla ilgili “Bizim transfere ve takviyeye ihtiyacımız yok. Hem şampiyonluk yolundaki hem de diğer rakiplerimize oranla yeterli ve güçlü bir kadromuz var. Saha içinde maçın kaderini değiştirecek isimlere de sahibiz. Yeter ki gücümüzü sahaya yansıtalım. Fener forması giyen tüm arkadaşlar kendi performanslarını sahaya istenilen şekilde yansıtırsa yenemeyeceğimiz takım yok diye düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

10 PENALTIM VERİLMEDİ

Lugano şunları söyledi: “5 senede 4 farklı hocayla çalıştım. Ben profesyonelim, işimi yapmak zorundayım. Çalıştığım tüm hocalar kariyerli ve işini iyi yapan insanlardı. Ben defans oyuncusuyum. Ama gol atmak için de belli özelliklerim var. Duran toplarda fiziksel hakimiyetimi gösteriyorum. Belki 10 tane sayılmayan penaltı pozisyonum var, verilmedi. Saha içinde agresif biriyim. Bu özelliğim Uruguaylı olmam ve sokak futbolu tutkumdan. Futbola büyük bir aşkla bağlanıyoruz. En sevindiğim ve en anlamlı golüm Sevilla’ya attığım goldü.”

Alex takımda varsa sahada da olmalı!

Uruguaylı savunmacı, “Alex oynayınca Fener kazanıyor?” şeklindeki bir soru üzerine şunları söyledi:  “Bu denge işi. Kadronda Alex gibi birisi varsa mutlaka sahada da olmalı. Ondan maksimum fayda elde edilmeli. En az 4-5 gol fırsatı yaratıyor. Saha içinde fazla kalması takıma büyük katkı sağlıyor. Geçen yıl 10 maçta gol yemedik. Alex gibi yetenekli birisine sahip olduğunuz zaman kilitleri rahat açarsınız. hedefe ulaşma yolunda bir oyuncuya bağlı kalmadan kollektif oynamalıyız.”

Alkol seviyesi çok azdı, olay abartıldı

Lugano, Trabzon maçından sonra Ortaköy’de polisler tarafından durdurulup alkol muayenesi yapılmasıyla ilgili olarak, “Akşam yemeği yemiştim. Arabamla parktan çıkarken polisler rutin kontrol için beni durdurdu. Aracın dökümanlarını istediler. Anlaşamayınca tercümanımı çağırdım. Kayıtlarda kaç promil alkol çıktığı belli. Belirlenen seviyenin çok altındaydı. Kameralar bir  anda ortaya çıkıp, beni çekerek olayı abarttılar” dedi.

(Star)

YORUMLAR 1
  • Hapşuu! 13 yıl önce Şikayet Et
    KAÇ KIRMIZI KART verilmedi..... onu da söyle lugano efendi...fenerbahçe voleybol takımı gibi oybuyo ama AZİZ başkan saolsun... şampiyonluğun nasıl kazanıldığını ögrendim diyo ya....
    Cevapla