Antalya'ya futbol kulübü akını

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden 18 takımın yanı sıra, dünyanın farklı ülkelerinden yaklaşık bin 500 takım, devre arası kamp çalışmaları için Antalya'yı tercih etti.

Antalya'ya futbol kulübü akını
Antalya'ya futbol kulübü akını
GİRİŞ 15.12.2010 11:01 GÜNCELLEME 15.12.2010 11:01

Türkiye liglerindeki profesyonel takımların yanı sıra, Eintracht Frankfurt, Werder Bremen, Schalke, Köln, Nürnberg, AZ Alkmaar, Dinamo Moskova, Rubin Kazan, Kızılyıldız gibi çok sayıda Avrupa kulübü de kamp için rotayı Antalya'ya çevirdi. Süper Lig'in 18 takımından Antalyaspor kendi tesislerinde kamp yaparken, 17 takımdan 11'i Belek, 3'ü Kundu, 2'si Side ve 1'i de Lara bölgesindeki otelleri kamp yeri olarak seçti.

4 büyüklerden Fenerbahçe Belek Arcadia, Trabzonspor Belek Gloria Golf, Beşiktaş Belek Gloria Serenty, Galatasaray ise Kundu Rixos Lares otelinde, son şampiyon Bursaspor ise Kundu'daki Topkapı Villa Otel'de kamp yapacak.

Kamp süresince Ziraat Türkiye Kupası'nda maçları olan takımlar, Antalya'dan karşılaşmaları yapacakaları illere gidecekler. Maç sonrası tekrar kamp yaptakıları otellere dönecekler. 18-19 Ocak tarihine kadar sürecek olan Antalya kampında sınırlı sayıda hazırlık maçı yapacak Spor Toto Süper Lig'deki takımların kamp yapacakları oteller şöyle:

Kasımpaşa Kundu Kremlin Palas, Manisaspor Lara Titanic, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Side Emirhan, Ankaragücü Belek Ela Qualty Resort, Eskişehirspor Belek Calista Luxory Resort, Konyaspor Belek Adora Golf Resort, Sivasspor Side Suena, Gençlerbirliği ve Kayserispor Belek Susesi, Karademir Karabükspor Belek IC Santai, Bucaspor Belek Sirene ve Gaziantepspor Belek Gloria Serenty otel.

İlk olarak 5 Aralık'ta Rusya liginden Spartak Nalchik'in geldiği Antalya'ya, ABD, Brezilya, Nijerya, Çin'den de takımların ikinci yarı hazırlıkları için geleceği öğrenildi.

Avrupa'da çok sert geçmesi beklenen kış mevsiminde futbol takımları için en uygun ve ucuz kamp yerinin Antalya olması bu şehre olan ilginin artmasına neden oldu. Geçen devre arasında Antalya'da bin civarında takım kamp yapmıştı, sayının az olmasında dünya kupası maçları da etkili olmuştu. Ancak bu devre arasında yüzde 50 artışla gelecek takım sayısın 1500'e ulaşması bekleniyor.

Devre arasında her yıl yapılan futbol turnuvaları da bu yıl Ziraat Türkiye Kupası maçları nedeniyle yapılamayacak.

KAYNAK: AA