Üç maç için 20 bin kişilik stat yaptıracak

Almanya İkinci Ligi'nde mücadele eden Fortuna Düsseldorf'un üç maç için 20 bin kişilik çelik konstrüksiyondan yeni bir stat yaptıracağı bildirildi.

Üç maç için 20 bin kişilik stat yaptıracak
Üç maç için 20 bin kişilik stat yaptıracak
GİRİŞ 11.12.2010 16:40 GÜNCELLEME 11.12.2010 16:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Düsseldorf'ta gelecek yıl Mayıs ayında düzenlenecek olan Eurovizyon şarkı yarışmasının Fortuna Düsseldorf'un maçlarını oynadığı Esprit Arena'da yapılacak olması nedeniyle kulüp yöneticilerin güvenlik nedeniyle başka bir statta maç oynama yerine kendi stadını inşa etme kararı aldıkları belirtildi.

Düsseldorf Anakent Belediyesi Spor Dairesi Başkanı Burkhard Hintzsche, herhangi bir sıkıntı yaşamamak ve ulaşımın daha kolay olması nedeniyle Esprit Arena'nın yanındaki Arena Sportpark alanında stadın yapılacağını belirtti.

Hintzsche, Fortuna Düsseldorf'un başka statlarda maç oynaması halinde, bu karşılaşmaların sadece pazar günleri yapılabileceği ve sınırlı hareket imkanına sahip olacağından dolayı yeni bir stat yapma fikrinin daha avantajlı olduğunu ifade etti.

Hintzsche yapılacak stadın maliyetini açıklamazken, uzmanlar stadın maliyetinin 14 milyon avronun üzerinde olacağını belirtiyorlar.

Öte yandan, bu projelerin gerçekleşmesi için Alman Futbol Federasyonu'nun (DFB) onayının da gerektiği  ifade edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • halil susur 13 yıl önce Şikayet Et
    başkent Ankara. İşte koskaca ankaranın 2 takımı aynı statta senelerdir maç yapıyor yakında cokecek medenıyet bu olsa gerek sağ olsunlar bizlere çok değer veriyor yetkililer
    Cevapla