LeBron James gideceği takımı seçti

Amerikan Basketbol Ligi (NBA)'in ünlü oyuncusu LeBron James'in hangi takıma transfer olacağı aylardır gündemdeydi. Chicago, Miami, New York, New Jersey basketbol takımlarının talip olduğu James, Miami Heat takımında oynamak istediğini açıkladı.

LeBron James gideceği takımı seçti
LeBron James gideceği takımı seçti
GİRİŞ 09.07.2010 06:12 GÜNCELLEME 09.07.2010 06:12

ABD'nin en tanınmış spor televizyonu ESPN'de özel olarak düzenlenen bir programla gideceği takımı açıklayan James, kararını Perşembe sabahı kalktığında verdiğini söyledi. James kararının gerekçesini; "Kazanmak için en elverişli olan imkanı seçtim ve şimdi kazanmak ve de gelecekte kazanmak için bu kararı verdim" diye ifade etti.

7 yıldır oynadığı Cleveland basketbol takımı ile yollarını ayıran James'in formasını giyeceği Miami Heat, geçtiğimiz günlerde Chris Bosh'u transfer ederek dikkatleri üzerine çekmişti. NBA liginin en iyi oyuncuları arasında gösterilen Bosh'un Miami Heat'e gelmesi üzerine yine bu takımın star oyuncusu Dwyane Wade kalacağını açıklamıştı. Spor kamuoyu, daha önce bir arada oynayan Bosh, Wade ve James'in Miami Heat'i şampiyonluğa taşıyabilecek kapasitede olduğunu ileri sürüyor.

James, geçtiğimiz sezon Cleveland'da 29.7, Wade Miami'de 26.6 ve Bosh Toronto'da 24.0 sayı ve 10.8 ribaunt ortalamaları ile oynadı. Transferden ne kadar aldığı konusunda bir açıklama yapmayan James, Cleveland ile yolları ayırmaktan dolayı üzgün olduğunu dile getirdi. James, "Cleveland benim her zaman evim olmaya devam edecek" diye konuştu.

 

KAYNAK: CİHAN