Galatasaray'a kayyum şoku

Galatasaray'da birleşme operasyonuna karşı çıkan İngiliz Fon QVT, mahkemeye giderek kayyum talebinde bulundu

Galatasaray'a kayyum şoku
Galatasaray'a kayyum şoku
GİRİŞ 18.03.2010 15:34 GÜNCELLEME 18.03.2010 15:34

QVT Financial, borsada işlem gören Galatasaray Sportif A.Ş.'nin yüzde 17,7 hissesine sahip olan QVT Fund'un, Galatasaray Sportif A.Ş. hakkında ihtiyati tedbir talebiyle dava açtığını duyurdu. 3 ve 4'üncü Asliye Ticaret Mahkemesi'ne verilen dava dilekçesinde Galatasaray Sportif A.Ş.'nin yönetim kuruluna kayyum atanmasını da istedi. QVT CEO'su Dan Gold, "Sportif A.Ş., azınlık hissedarların emanet ettiği yatırımlara ihanet edilmesine müsaade etmemeli." dedi.

Galatasaray Sportif A.Ş. hissedarlarına yapılan gönüllü çağrının çarpıcı derecede düşük bir fiyattan gerçekleştiğine dikkat çeken Gold, Futbol Yatırımları ile Sportif A.Ş.'nin birleşmesine karşı olan yatırımcıların hiçbir alternatiflerinin kalmadığını savundu.

343 MİLYON LİRALIK BORÇTAN KAÇIYORLAR

Gold, çağrı ve birleşme operasyonlarıyla Sportif A.Ş. ile yönetim kurulu üyelerinin, şirkete ve hissedarlarına karşı yükümlülüklerini yerine getirmekten kaçtığını belirtti. QVT tarafından dün gönderilen basın açıklamasında birleşmenin amacıyla ilgili de oldukça çarpıcı bir iddiaya yer verildi.

QVT, Futbol Yatırımları'nın Sportif A.Ş.'de gerçekleştirdiği gönüllü çağrı işleminin, Sportif A.Ş.'nin Futbol Yatırımları'na kanunsuz şekilde verdiği 343 milyon liralık borcu ödemekten kurtulmak amacı taşıdığını ileri sürdü.

QVT'nin açıklamasında dava dilekçesinin İstanbul 3 ve 4'üncü Asliye Ticaret Mahkemesi'ne verildiği belirtildi. Dilekçede ayrıca Galatasaray Sportif A.Ş.'nin yönetim kuruluna Futbol Yatırımları ile birleşmenin tamamlanması için bağımsız kayyum atanması talebinde bulunuldu.

QVT CEO'su Gold, eğer hisse senetlerinde gerçekleştirilen çağrıya kimse iştirak etmez ve birleşmeye izin verilirse, bir dolandırıcılık operasyonunun gerçekleşmiş olacağını belirtti. Gold, dolandırıcılığın kaynağının da Sportif A.Ş.'ye Futbol Yatırımları tarafından ödenmeyen borçlar ve ödenmemiş kâr payları olacağına dikkat çekti.

Gold, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Sportif A.Ş.'nin yasadışı operasyonlarıyla ilgili artan endişelerini dikkate alacağını ümit ettiklerini açıklarken, ''Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Sportif A.Ş.'nin yasadışı operasyonlarıyla ilgili artan endişelerini dikkate alacağından ve azınlık hissedarları koruyan bir adım atacağından umutluyuz. Bu adım aynı zamanda yatırımcılara ve uluslararası kurumlara, SPK'nın uluslararası standartları uyguladığı yönünde önemli de bir mesaj olacaktır. Eğer SPK bu adımı atmazsa, QVT haklarını korumak için her türlü seçeneği değerlendirecektir." dedi.

(CİHAN)