'Çalımların sultanı' Ronaldo altın sever

94 milyon euro bedelle dünyanın en pahalı futbolcusu olarak R. Madrid'e giden Cristiano Ronaldo yatırımlarına kendisinin karar verdiğini söylüyor. Ronaldo altın, gayrimenkul ve hisse senedi yatırımlarından hangisini seçtiğini ise şöyle açıklıyor.

'Çalımların sultanı' Ronaldo altın sever
'Çalımların sultanı' Ronaldo altın sever
GİRİŞ 01.11.2009 09:24 GÜNCELLEME 01.11.2009 09:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TİMUR SIRT'ın haberi

En iyi futbolcu kim' tartışmasını sona erdirecek sınıflama sisteminin Castrol Rankings olduğunu iddia eden Castrol firması, duyuruda kendi marka yüzü olan dünyanın en pahalı futbolcusu Ronaldo'yu kullandı.

140'a yakın uluslararası basın mensubunun katıldığı toplantıda Sabah'a da açıklamalarda bulundu. Sakatlığı, yeni takımı Real Madrid, Türk Milli Takımı ve Türk futbolu hakkında açıklamalarda bulunan 94 milyon euro bedelle dünyanın en pahalı futbolcusu olan Cristiano Ronaldo yatırımlarıyla ilgili de konuştu.

Yatırımlarını kendisinin yaptığını, bir yatırım danışmanının olmadığını kaydeden Ronaldo altın, gayrimenkul ve hisse senedi yatırımlarından hangisini seçtiğini ve güvendiğini 'altın' olarak ifade etse de pek emin olmadığını da belli etti.

Ancak Ronaldo oynadığı kulüplerin şehirlerinden de ev sahibi olmayı ihmal etmiyor. Ronaldo'nun Madrid ve Manchester'da evi var. Pek çok ünlü futbolcu gibi spor siyah arabaları tercih ediyor. Bir futbolcunun her zaman kendini geliştireceği alanların olduğunu söyleyen Ronaldo "M. United'da kendimi oldukça geliştirdim. Menajer Ferguson'un katkısıyla top sürme, şut çekme konusunda 6 yılda iyi bir aşama kaydettim. Ancak hâlâ kendimi geliştirmek için zaman harcıyorum. Sürekli öğreneceğim yeni şeyler var" şeklinde konuştu.

İLK 100'DE TÜRK YOK

Dünyada futbolcuların performanslarını takip eden Castrol Rankings sıralamasında kendisini şaşırtan sonuçlar olup olmadığıyla ilgili soruyu yanıtlayan Ronaldo, Real Madrid'deki takım arkadaşlarından ilk 10'da hiç kimsenin olmamasına çok şaşırdığını ifade ederek, "Özellikle Kaka'nın olmaması çok şaşırtıcı. Ben gelince takıma daha çok katkıda bulunacağım. Castrol Rankings ilk 10'a Real Madrid'den daha fazla oyuncu girecek" dedi.

Castrol Rankings'de Avrupa'da oynayanTürk Futbolcular sıralamasında Nuri Şahin ilk sırada yer alıyor. Ancak Türk futbolcu genel sıralamada 287'nci durumda. Yani Avrupa'da en iyi 100'de bile futbolcumuz yok.

SOL YÜZÜK PARMAĞINDA SİLME PIRLANTA

Ronaldo'nun altına yatırım yaptığının bir örneği de sol işaret parmağına taktığı binlerce dolar değerindeki "silme pırlanta" olarak tanımlanan yüzüktü.

İŞTE EN İYİ 10 FUTBOLCU LİSTESİ

İngiltere, Almanya, İspanya, Fransa ve İtalya'daki ligler ve Şampiyonlar Lig'ini izleyen Castrol Rankings analistleri canlı olarak analizleri hazırlıyor. 90 dakikalık her maç için analizler hesaplanıyor. Böylece dünyadaki en değerli futbolcunun attığı pastan gole ve kazandığı topa kadar her şey bilgisayar oyunu gibi işleniyor.

SIRA FUTBOLCU OYNADIGI TAKIM PUANI
1 THIERRY HENRY BARCELONA 978
2 LIONEL MESSI BARCELONA 964
3 CRISTIANO RONALDO REAL MADRID 914
4 GERARD PIQUE BARCELONA 909
5 FERNANDO TORRES LIVERPOOL 903
6 SAMUEL ETO'O INTERNAZIONALE 886
7 RAFAEL MÁRQUEZ BARCELONA 884
8 LUCA TONI BAYERN MÜNCHEN 877
9 CARLES PUYOL BARCELONA 876
10 CLAUDIO PIZARRO BREMEN 866

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 1
  • ahmet köksal 14 yıl önce Şikayet Et
    sevmek. yabancı veya yerli bir çok futbolcu arasından ayrım yapmam ama bu çocuğu ruhum sevmiyor.
    Cevapla