Rüştü orta sahadan golü böyle kurtardı

Nihat'ın golünden sonra 10 Beşiktaşlı hocalarına koştu. Rüştü dışında kimse, orta saha yayının içinde beklemeyi akıl edemedi. Kalede olması gereken Rüştü neden orta saha yayı içindeydi? İşte gol kurtaran ilginç ayrıntı:

Rüştü orta sahadan golü böyle kurtardı
Rüştü orta sahadan golü böyle kurtardı
GİRİŞ 18.10.2009 13:18 GÜNCELLEME 18.10.2009 13:18
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hürriyet'in konuk yazarı Feyyaz UÇAR'ın yakaladığı ilginç ayrıntı
 
Nihat’ın golünden sonra 10 Beşiktaş akıllısı (!) hocalarına koştu. Rüştü dışında kimse, rakibin oyuna başlamasını engellemek için, orta saha yayının içinde beklemeyi akıl edemedi. Hakem Göcek, Rüştü kalesine döndüğü sırada oyunu başlatmış olsaydı, santradan atılan gol geçerli olacaktı.

Kasımpaşa’nın sayılmayan golü için ne diyorsunuz?

Her takım attığı gole sevinebilir. Bu en doğal hakkıdır. Ama sevinen 11 adamdan bir tanesinin biraz daha akıllı olup, rakip alanda beklemesi ya da orta saha yayı içinde durup, rakibin oyuna başlamasını engellemesi gerekir. Aksi taktirde rakip takım santrayı yapar ve kalene hücum eder, şut atar, gol atar.

kullanBeşiktaş’ın golünden sonra 10 Beşiktaş akıllısı(!) hocalarına koştu. Onlardan da akıllı (!) olan hocaları tebrikleri kabul etti. Olayları ön görebilen tek adam olan Rüştü, hemen kalesini terkedip, rakibin oyuna başlamasını engellemek için, orta saha yayının içine geldi ve bekledi ki, arkadaşları pozisyon alsın.

Arkadaşları hala olayın farkında olmadıkları için, ki Rüştü’nün normalde kalede olması gerekirken, “Kalecimiz niye orta sahada” diye düşünmedikleri için, bir tanesi bile rakip alana geçip, oyunun başlamasını engellemeye çalışmadı. Kasımpaşa’nın oyunu başlatmasının karşısındaki tek engel hakem Hüseyin Göcek... Düdüğü çalıp oyunu başlatsa oyun 1-1 olacak. Ve yazık ki, fatura Rüştü’ye kesilecekti. Hatta belki de Tayfur Havutçu’ya....

kullan

Yıllar öncesinde Mustafa Hocam sahada fazla yabancı oynattığı için takımı 3-0 hükmen mağlup sayıldığında faturanın yardımcılarına kesildiği gibi.

Yapmayın, değerli Beşiktaş futbolcuları... Yapma, sayın hocam... Lütfen dikkatli olun; attığınız goller heba olmasın.

.............................................................

Kontrol etmek benim görevim

Golden sonra rakibin oyuna başlamasını engellemek için orta saha yayının içinde bekleyen Rüştü, “Ben bunu hep yaparım” dedi. Ve ekledi: “Arkadaşlar oyunun hemen başlayacağını unutarak bazen sevinçleri fazla sürdürüyorlar. Arkadaşlarımı kontrol etmek benim görevim. Şok bir gol yememek için orta sahaya kadar gelip oyunun başlamasına engel oldum.”

Erman Toroğlu: Hakemin kararı doğru ama ben olsam 2 saat beklemezdim

Hakemin yüzü oyuna dönük. Başlamaları için oyuncuların 9.15’e açılmaları lazım. Burada mağdur olan golü yiyen takım. Maçın başlama düdüğünü hakem neden çalmıyor? Beklemeye mecbur değil ki. Ben burada hakem olsam başlatırım. Gol olursa olsun. Ben burada hakem olsam şunu 2 saat beklemem. Atılan gol, gol değil. Çünkü hakem düdüğü çalmamış ama çalması gerekir. Hüseyin Göçek felaket maç yönetti. Hakem sonuna kadar hatalıdır.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 6
  • siyah beyaz 14 yıl önce Şikayet Et
    Alkışlar Rüştü\\\'ye. Olayı bilmeyenler Rüştü\\\'ye haksızlık ediyor. TV\\\'deki görüntülerde Rüştü kaleye giderken gözüküyor ancak öncesi gözükmüyor. Bütün oyuncular gol sevinci yaşarken Rüştü orta yuvarlağın içine gelerek oyunun başlamasına engel oldu. Olayı fark eden Ernst\\\'te orta yuvarlağa gelince Rüştü kalesine döndü mevcut görüntü bundan ibaret. Bazı arkadaşlar Rüştü\\\'nün orda ne işi olduğu soruyor. Rüştü orda olmasa Ernst\\\'in orada olma ihtimali yok. Görüntü yanıltıyor ama stadda olanları değil . Alkışlar Rüştü\\\'ye....
    Cevapla
  • fatih kurtuluş 14 yıl önce Şikayet Et
    ernst diye değiştirin başlığı lütfen. haber başlığını ernst diye değiştirin lütfen pozisyonu izlemesek rüştü zannedeceğiz olayın kahramanını
    Cevapla
  • fatih kurtuluş 14 yıl önce Şikayet Et
    ne rüştü'sü yaw aslı ernst akıllıca davrandı. bıraz daha dıkkatlı izleyıp oyle haber yapsanız iyi olur asıl ernst orta sahanın içine kadar koşup golün iptalini sağladı.şut çekildiği sırada rüştü orta sahadan çıkmıştı. kaleye koşuyordu.herhalde topu yakalayacaktı:)))) profösyonellik bu olsa gerek aradaki fark bu işte bizim futbolcularımızla.
    Cevapla
  • abdullah nezih kaleli 14 yıl önce Şikayet Et
    RÜŞTÜ DEĞİL. esasfabian ernst e dua etmeliyiz. zira rüştü kaleye koşarken ernst ortasaha yayının içine girip 9.15 kuralını ihlal ederek golü önledi
    Cevapla
  • alparslan can 14 yıl önce Şikayet Et
    erman. ermanda hemen bilmişliğini gösterdi sanki kendi zamanında süper bir hakemdide. onu bırakın rüştünün tecrübesine hayranım ama bırakması farz oldu bence kaleci antronörlüğü yapmalı ya ligde ya milli takımda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle