Süper Lig takımlarında 'sarı' alarm

Süper Lig'de ilk 3 haftada yapılan 26 maçta hakemler, toplam 132 sarı, 2 kırmızı kart gösterdi. Kayserispor 14 sarı kart ile ilk sırada. Ceza sınırındakiler ise...

Süper Lig takımlarında 'sarı' alarm
Süper Lig takımlarında 'sarı' alarm
GİRİŞ 26.08.2009 21:40 GÜNCELLEME 26.08.2009 21:40

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 2 Eylül 2009 tarihine ertelenen Denizlispor-Sivasspor maçı dışında sezonun 3. haftasının geride bırakıldığı Turkcell Süper Lig'de yapılan 26 maçta 132 sarı, 2 kırmızı kart görüldü. Kayserispor, 14 sarı kart ile futbolcuları en çok uyarı alan takım olurken, en az sarı kart 1 maçı eksik Sivasspor'a gösterildi. Sivasspor'dan sadece 3 futbolcu sarı kart gördü.

Sezonun ilk haftasında 9 maçta 47 sarı kart çıkarken, hakemler ikinci hafta 48 sarı, 1 kırmızı kart gösterdi. Sivasspor-Denizlispor maçının ertelendiği 3. haftada ise hakem raporlarında 37 sarı, 1 kırmızı kart yer aldı.

Bir maç cezaya en yakın futbolcular, 3'er sarı kartla Kayserispor'dan Alioum Saidou ve Bilal Aziz Özer ile İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Efe İnanç oldu. İkinci haftada kırmızı kart gören Manisasporlu Joshua Simpson, Trabzonspor maçında takımdaki yerini alamazken, Gaziantepspor'dan Tabata 3. hafta kırmızı kart gören tek futbolcu olarak kayıtlara geçti.

Turkcell Süper Lig'de futbolcuları en çok sarı kart gören takımlar şöyle sıralanıyor:

Kayserispor: 14, Diyarbakırspor: 11, Ankaraspor ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 10, Kasımpaşa ve Ankaragücü: 9, Manisaspor ve Bursaspor: 8, Fenerbahçe, Gaziantepspor ve Eskişehirspor: 7, Trabzonspor: 6, Galatasaray, Antalyaspor ve Denizlispor: 5, Beşiktaş ve Gençlerbirliği: 4, Sivasspor:3.

Toplam sarı kartlara ve maç sayısına bakıldığında, maç başına ortalama 5 sarı kart gösterildi.

Ligin ilk 3 haftasında 1'den fazla sarı kart gören futbolcular ve takımları şöyle:

 kullan

Futbol Disiplin Talimatı'nın ''Sarı Kart Uygulamaları'' başlıklı 92. maddesine göre, üst üste veya aralıklı olmak üzere, toplam 4 sarı kart gören bir futbolcu, 1 maç cezalı durumuna düşüyor.

KAYNAK: AA