Ankara Arena için 240 gün süre istendi

Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) inşaat uzmanları, 2010 Dünya Şampiyonası öncesinde Ankara Arena inşaatında inceleme yaptı.

Ankara Arena için 240 gün süre istendi
Ankara Arena için 240 gün süre istendi
GİRİŞ 01.07.2009 19:03 GÜNCELLEME 01.07.2009 19:03

FIBA inşaat uzmanları Pierre Epars ve Pascal Sorded, inceleme sonrası Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Kocatepe, Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Kemal Yüce, genel sekreter Ali Özsoy, başkan danışmanı Resul Yolcu, sportif faaliyetler direktörü Emin Balcı, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Odabaşı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Fikret Yücel, Ankara Arena mimarı Kerem Yazgan, Türkerler İnşaat Genel Müdürü İbrahim Karadeniz ve 2010 Organizasyonu Ankara Temsilcisi Ziya Pala ile birlikte toplantı gerçekleştirdi.

Şantiyede gerçekleştirilen toplantıda Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Kocatepe, devlet olarak bu önemli projenin arkasında olduklarını ifade etti.

Bir organizasyonda yaşanan aksaklıkların ve bozukluğun bir ülke için ne kadar önemli olduğunu ve dünyaya nasıl yansıdığını şu anda İtalya'da devam etmekte olan Akdeniz Oyunları'nda gördüklerini dile getiren Kocatepe, şunları kaydetti:

''Bu nedenle Dünya Basketbol Şampiyonası bizim için çok önemli bir organizasyondur. Şu anda Ankara Arena projesini gerçekleştirecek 4 önemli unsur, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Basketbol Federasyonu, Türkerler İnşaat ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü biraya geldi. Devletimiz projenin sonuna kadar arkasındadır, öyle ki, sayın bakanımız her gün inşaata kaç direk çakıldığını soruyor ve şu anda yaptığımız toplantı ile ilgili de detaylı bir rapor bekliyor. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, Ankara Arena'nın yapımı 240 gün içinde tamamlanacak.''

-''GÖRDÜKLERİMİZDEN GERÇEKTEN ÇOK ETKİLENDİK''-

FIBA heyetinden Pierre Epars da önemli gelişmeleri yerinde izlemekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, ''Bizim her ay gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerin amacı kesinlikle yapılanları kontrol etmek değil, sadece projelerin takibini gerçekleştirmek'' dedi.

Epars, şöyle konuştu:

''Ankara Arena, bizim için alternatifi olmayan ciddi bir proje. 2010 yılının Mart ayından önce bitirilecek olması da bizim için ayrıca büyük önem taşıyor. Bu proje, yüklenici firma ile birlikte belediyenin ve federasyonun destekleri ile başarıya ulaşacaktır. Bundan eminiz. Çünkü bu ziyaret sırasında gördüklerimizden gerçekten çok etkilendik. Türkerler İnşaat'ın çalışmalarının çok detaylı ve profesyonelce olduğunu, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün desteklerinin artarak devam ettiğini görmekten büyük mutluluk duyduk.''

Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy ise katılımcılara genel bilgiler verdi. Özsoy, ''Pierre Epars ve Pascal Sorded ile birlikte ilk olarak dün İstanbul'da incelemelerde bulunduk. Bugün de Ankara Arena için yapılan çalışmaları inceliyoruz. Ankara Arena'nın inşaatına başlanmış olması gerçekten hepimizi çok sevindiren bir gelişme'' diye konuştu.

-''GURUR DUYUYORUZ''-

 Türkerler İnşaat Genel Müdürü İbrahim Karadeniz de bir vatandaş olarak böyle bir organizasyonun Türkiye'de düzenlenecek olmasından dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Ankara Arena gibi bir projeye imza atıyor olmaktan gurur duyduklarını anlatan Karadeniz, şunları söyledi:

''Önümüzdeki sürenin kısa olduğunu biliyoruz ama bu bizim için önemli bir parametre değil. Bu projeyi hayata geçirmek için yeterli süremiz var. Daha önce de süre olarak buna benzer tecrübelerimiz olmuştu ve hepsini de başarı ile gerçekleştirmiştik. Diğer taraftan mimari açıdan Avrupa'daki örneklerden çok daha iyi niteliklere sahip bir proje üzerinde çalıştığımızı da vurgulamalıyım.''

Ayrıca, firma yetkilileri projeyle ilgili detaylı iş programını anlatarak FIBA heyetinin sorularını yanıtladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Fikret Yücel de çalışmalar hakkında bilgi verdi.

FIBA heyeti, Ankara Arena'daki incelemelerin ardından Türkiye ziyaretini tamamladı.

KAYNAK: AA