Seka Park'da Kırkpınar rüzgarı GALERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ilkini düzenlediği Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde 58’i başpehlivan 567 pehlivan altın kemer için yarıştı.

Seka Park'da Kırkpınar rüzgarı <font color='#ff0000'>GALERİ</font>
Seka Park'da Kırkpınar rüzgarı GALERİ
GİRİŞ 15.06.2009 17:25 GÜNCELLEME 15.06.2009 17:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ilkini düzenlediği Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri Türkiye’nin ünlü başpehlivanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Kırkpınar’ın tüm başpehlivanları Sekapark meydanında güreş tutarken ilk güreşin galibi Serhat Gökmen altın kemerin sahibi oldu.

Organizasyona eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan, Vali Gökhan Sözer, Kocaeli milletvekilleri Eyüp Ayar, Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter (yeni Van Valisi) Münir Karaloğlu, eski güreşçi İl Emniyet Müdürü Osman Çapalı, Beşiktaş As Başkanı Levent Erdoğan, Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın, işadamları ve çok sayıda güreş sever katıldı. 

58 BAŞPEHLİVAN GÜREŞTİ
Kırkpınar’ın 58 başpehlivanı Sekapark’ta hünerlerini sergiledi. Pehlivanlar, 15 bin TL değerinde Kırkpınar’da 3 yılda bir Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ise her yıl verilecek olan altın kemer ödülü için kıyasıya mücadele etti.

Başpehlivanlar; Vedat Ergin,  Hüseyin İğcan,
Şaban Yılmaz, Bülent Gürbüz,  Osman Aynur, Hüseyin Şahinal, Mehmet Yılmaz (Cino), İbrahim Çoroman, Kenan Şimşek, Nizamettin Akbaş, Gökhan Arıcı, Ramazan Yarar, Bayram Ertan, Murat Hikmet, İrfan Şen, Hasan Gündoğdu, Mustafa Başdemir, Murat Gençtürk, Ahmet Taşer, Nail Kurt, Ali Gürbüz, Mahmut Kavakçı, Ziya Ünlü, Ali Gökçen

A.Rıza Kaya, Murat Aydoğdu, Ahmet Kavakçı, Ümit Balta, Şükrü Kazan, Ahmet Yavuz Salih Torun, Reşat Turgut, Hasan Tuna, Enver Erişti, Mustafa Kemal Karaboğa, Osman Özgün, Mehmet Yeşil Yeşil, Hakan Çakar, Yüksel Kalay, Salih Dorun, Sermest Bulut, Bekir Seçim, Salih Atlı, Mehmet Selvi, Mükerrem Kıyı, Yaşar Kale, Savaş Yıldırım, Fikret Ersoy

Recep Kara, Cengiz Zengin, Sezgin Yüksel, Kadir Ergün, Ekrem Yavuz, Eyüp Ünlü, Nuri Zengin, Salih Bakır, Serhat Gökmen, Hüseyin Çetin güreşti.  4 turda yapılan başpehlivanlık güreşlerinde Kırkpınar’ın başaltı birincisi Serhat Gökmen Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde Recep Kara ve Sezgin Yüksel’i yenerek birinci, Sezgin Yüksel ikinci, Gökhan Arıcı ve A. Rıza Kaya da üçüncü oldular. Birinciye altın kemerini Başkan Karaosmanoğlu taktı. Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde en centilmen güreşen Faruk Tuna, en teknik güreşen Uğur Akbay, en peşrev tutan da Mustafa Aslan seçildi.

ERGÜN BERDAN AĞA OLDU
Başpehlivanlık güreşleri devam ederken, bir sonraki senenin ağalık seçimine geçildi. İlk güreş organizasyonunun onursal ağalığını yapan Başkan Karaosmanoğlu, bir sonraki senenin ağalık seçimini 20 bin TL ile açtı. 70 bin TL’lik teklifi ile Sarımeşe eski Belediye Başkanı Ergün Berdan ağa oldu. Berdan, er meydanında Kırkpınar ağası Adem Tüysüz ile halkı selamladı.

CAZGIRLARDAN BAŞKAN’A MANİLER
Güreşlerin en mizahi isimleri cazgırlar da Sekapark alanında manileriyle havayı renklendirdi. Cazgırlar, organizasyona katılan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu da manilerle karşıladı ve sık sık onun için maniler söyledi.

PROTOKOLDEN ÖDÜL YAĞMURU
Dereceye girenlere ödüllerini  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Adnan Bilgiç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Tahir Büyükakın ve Mustafa Çöpoğlu verdi. Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Yasef Pehlivan, Kocaeli Emniyet Müdürü Osman Çapalı da ödül verenler arasındaydı.

ORHAN HAKALMAZ KONSERİ
Güreşlerin ardından ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Orhan Hakalmaz Sekapark’ta sahne aldı. Uçurtma Tepesi hınca hınç dolarken Kocaeliler ve çevre illerden gelenler Hakalmaz şarkılarıyla unutulmaz bir gece yaşadı. Hakalmaz, böyle bir gecede sahneye çıkmanın heyecanı içerisinde olduğunu söyledi. Vatandaşlar çoğu kez sanatçının şarkılarına eşlik etti

15 kategoride yapılan yarışlarda dereceye girenler şöyle:

kullan

Seka Park'da Kırkpınar rüzgarı GALERİ
GALERİYE GİT
KAYNAK: (HABER 7)
YORUMLAR 1
  • erdoğan baştan 14 yıl önce Şikayet Et
    kocum serhat. ladik seninle gurur duyuyor
    Cevapla