Trabzonspor Ayasofya'da kahvaltı etti

Trabzonsporlu futbolcular, Trabzon'un turistik mekanlarından Ayasofya Müzesi'nin bahçesindeki bir restoranda kahvaltı yaptı.

Trabzonspor Ayasofya'da kahvaltı etti
Trabzonspor Ayasofya'da kahvaltı etti
GİRİŞ 27.05.2009 13:56 GÜNCELLEME 27.05.2009 13:56

Bordo-mavili futbolculardan Gökhan Ünal, Umut Bulut ve Alanzinho, kahvaltının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gökhan Ünal, geçen hafta Eskişehirspor maçında kart cezası nedeniyle görev alamadığını belirterek, ''Yattara da sakattı. Ancak takımımız 5-2'lik farklı bir skorla galip geldi. Biz artık kazanıp, üstteki takımların puan kaybetmesini bekliyorduk. Onlar geçen hafta puan kaybetmediler. Beşiktaş artık şampiyon oldu gibi. Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için Sivasspor'un puan kaybetmesini bekleyeceğiz'' dedi.

Ligde son 4 maçlarını kazandıklarını dile getiren Gökhan Ünal, ''Fenerbahçe'yi de mağlup edip serimizi tamamlamak istiyoruz. Fenerbahçe maçını kazanıp ligi en iyi yerde bitirmek amacındayız'' diye konuştu.

Bu sezon bordo-mavili takımda ilk sezonu olmasına karşın iyi bir performans sergilediğini ifade eden Gökhan Ünal, şöyle devam etti:

''15 gol attım ve 12 asist yaptım. Daha iyi olabilirdi ama bu da fena değil. İlk sezon için 15 gol çok iyi. Ahmet hocanın gelişiyle takımda sadece sistem değişti. Çok fazla bir değişiklik yok. Takım biraz daha rahat oynamaya başladı, ben biraz rahat oynadım. Tek forvet olarak ortada sabit durmamaya başladım. Neticede hem takım olarak gol yükünü çoğaltmaya başladık, hem de daha çok gol atmaya başladım. Ahmet hocanın gelişiyle dört maçlık bir seri yakaladık. Artık şampiyonluk çok zor ama ikincilik bu hafta belli olacak.''

-UMUT BULUT'UN AÇIKLAMALARI-

Bordo-mavili takımın bir diğer golcü oyuncusu Umut Bulut ise Fenerbahçe ile bu sezon ligin son maçını yapacaklarını ve bu maçı galibiyetle kapatmak istediklerini söyledi.

Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için kendilerinin kazanıp Sivasspor'un puan kaybetmesini bekleyeceklerini dile getiren Umut Bulut, ''Sivasspor'un puan kaybetmesiyle inşallah Şampiyonlar Ligi'ne gideriz. Hedefimiz, bu. Fenerbahçe maçıyla taraftarlarımıza güzel bir galibiyet hediye etmek istiyoruz'' dedi.

Bordo-mavili taraftarların Fenerbahçe maçlarına daha farklı baktığını anlatan Umut Bulut, ''Fenerbahçe büyük bir takım. Sonuçta bir derbi maçı oynayacağız. Hem o anlamda hem taraftara galibiyet verme, onları mutlu etme açısından önemli bir maç. Taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz'' diye konuştu.

Sezonun genel olarak iyi geçtiğini düşündüğünü kaydeden Umut Bulut, şunları söyledi:

''Yeni bir takımdık. İyi bir ortam kuruldu. Bu yıl böyle geçti. Önemli olan eksikliklerimizi giderip önümüzdeki sezon daha iyi neler yapabiliriz onları düşünmek. Bu konuda hem takım hem yönetim gerekeni yapacaktır. Bu şekilde Trabzonspor'u üst sıralara taşıyacağız.''

-ALANZİNHO: ''GELECEK YIL DAHA FARKLI OLACAK''-

Trabzonspor'da son haftalarda iyi performans gösteren ve attığı gollerle dikkati çeken Brezilyalı oyuncu Alanzinho ise Fenerbahçe maçının hem şehir için hem takım için ne kadar önemli olduğunu bildiklerini belirterek, ''Bunu hep kendi aramızda konuşuyoruz. O yüzden bu haftaki antrenmanlar da sanırım daha öncekilere oranla çok farklı geçecek. Bunun hazırlığı içerisindeyiz'' dedi.

Trabzon'daki uyum sürecini çok hızlı bir şekilde atlattığını ifade eden Brezilyalı oyuncu, şunları kaydetti:

''Şu anda 10 maçtan fazla oynadım. Bazen 90 dakika, bazen sonradan oyuna girerek forma şansı yakaladım. Norveç sonrası dönemi mümkün olduğunca hasarsız, problemsiz bir şekilde atlattım. Şu anda uyum sürecim tamamlandı. Sezon ortasında geldim buraya ve bunun bir takım sıkıntılarını yaşadım. Fakat gelecek sezon işler çok daha farklı olacak. Çünkü takımla birlikte sezon öncesi kamp yapma fırsatı bulacağım. O kamp sayesinde gelecek sezonki performansım bu senekinden çok daha farklı olacak.''

Trabzonspor'a ilk geldiğinde bir memnuniyetsizliğinin olduğunu söylediğini dile getiren Alanzinho, ''O memnuniyetsizliğimin nedeni de şuydu. Yeni bir takıma geldiğinizde o takıma bir an önce uyum sağlamak ve 11'de oynamak istersiniz. Ama bildiğiniz gibi ilk günlerimde yedek kulübesinde oturuyordum ve bu beni günden güne rahatsız etmeye başlamıştı. Bu bir üzüntü hali değildi ama memnuniyetsizlikti. Şimdi yavaş yavaş oynadıkça bu da ortadan kalktı. Artık sanıyorum bundan sonra da ilk 11 şeklinde devam edecektir buradaki maceram'' diye konuştu.

Alanzinho, Brezilyalı oyuncu Roberto Carlos ile de ilk kez bir maçta karşılaşacaklarını kaydetti

(aa)