Arda en iyi 11'e seçildi

Euro 2008’de grup maçları heyecanı tamamlanırken Eurosport; gruplarda göze çarpan ve hayal kırıklığı yaratan oyunculardan oluşan toplam 22 ismi belirledi. Arda Turan'da listeye girdi. İşte en iyiler ve en kötüler:

Arda en iyi 11'e seçildi
Arda en iyi 11'e seçildi
GİRİŞ 20.06.2008 10:53 GÜNCELLEME 20.06.2008 10:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Euro 2008’de grup maçları heyecanı tamamlanırken Eurosport; gruplarda göze çarpan ve hayal kırıklığı yaratan oyunculardan oluşan toplam 22 ismi belirledi. (A) Milli Takımımız’ın genç yıldızı Arda Turan da en iyiler arasındaki yerini aldı. Sergilediği performans ve attığı iki golle Ay-Yıldızlı ekibin çeyrek final vizesi almasında büyük emeği olan Arda, Avrupalı kulüplerin de dikkatini çekti. Pazar payını yükselten ve ünlü ekiplerin transfer listelerine adını yazdıran genç futbolcu, Ay-Yıldızlı ekipten listeye giren tek futbolcu olarak göğüsümüzü kabarttı. Listedeki bir diğer Türk ise İsviçre Milli Takımı’nın orta sahasında forma giyen Hakan Yakın oldu. EUROSPORT’tan Early Döorş’in derlediği listeye göre bir de Euro 2008’in en kötü 11’leri var. Türkiye maçında yaptığı hatayla ülkesini yakan Çek kaleci Petr Cech, mevkisinin en kötüsü oldu. Listenin dikkati çeken bir diğer ismi ise forvet hattındaki Thierry Henry.

KÖTÜ KALECİ CECH

Fransa Milli Takımı’nın gözde futbolcusu, turnuvadaki forvet futbolcuları arasında Alman Mario Gomez ile birlikte en kötüler listesinde yer aldı. Mevkisinin en kötü isimlerinin yer aldığı liste şöyle:


Kaleci: Petr Cech (Çek Cumhuriyeti), Sağ bek: Seitaridis (Yunanistan), Stoper: Kolodin (Rusya), Stoper: Jacek Bak (Polanya), Sol bek: Pogatetz (Avusturya), Orta saha: Andres Iniesta (İspanya), Orta saha: Svensson (İsveç), Orta saha: Barnetta (İsviçre), Forvet: Luca Toni (İtalya), Forvet: Henry (Fransa), Forvet: Mario Gomez (Almanya).

EN İYİLER LİSTESİ

Kaleci: Buffon (İtalya)

Sağ bek: Srna (Hırvatistan)

Stoper: Chivu (Romanya)

Sol bek: Zhirkov (Rusya)

Defansif: T. Galasek (Çek)

Sağ kanat: Ronaldo (Portekiz)

Hücuma dönük orta saha:

Hakan Yakın (İsviçre)

Hücuma dönük orta saha:

Wesley Sneijder (Hollanda)

Sol kanat:

ARDA TURAN (TÜRKİYE)
Forvet: Podolski (Almanya)

Forvet: David Villa (İspanya)

YORUMLAR 2
  • Bana Göre 15 yıl önce Şikayet Et
    . bu listeyi uefa hazırlamıssa bütün macları izleyen biri olarak soyleyeyim her iki tarafta 4-5 oyuncu dısında diğerleri komple yanlıs en basitinden şu ronaldo ne yaptı turnuva boyunca :) ronaldoyu , hollandalı robbenle karsılastırın ve kimin en iyileri hakkettiğine bakın
    Cevapla
  • Ölümüne Cimbom 15 yıl önce Şikayet Et
    GAYET NORMAL..... Eevet tekrar söylüyorum Bize göre Gayet Normal. Yıldız Futbolcular büyük takımlardan Çıkar. TÜRKİYEDE büyük Takım GALATASARAY olduğuna göre Gayet Normaldir - Bu arada beşiktaşında hakkını yemeyelim, Nihatta onları eskide olsa futbolcusuydu. İşte Büyüklük böyle günlerde belli olur. Hayallerle sözle değil. Böyle günlerde Kanıtlanır. Büyüğüz diye övünenler Bunu birdefa daha kafanıza sokun. Tekrar Soruyorum, Büyük Kimmiş...???
    Cevapla