Bülent Korkmaz: Jübile yapmam

Galatasaray'ın efsanevi kaptanlarından olan teknik direktör Bülent Korkmaz, Türk futbolunda manevi değerlerin önemsenmediğinden yakınırken, kişilere yaşarken gereken değerin verilmesi gerektiğini söyledi.

Bülent Korkmaz: Jübile yapmam
Bülent Korkmaz: Jübile yapmam
GİRİŞ 02.05.2008 12:19 GÜNCELLEME 02.05.2008 12:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Futbol Extra dergisinin mayıs sayısında röportajı yer alan Bülent Korkmaz, Avrupa kulüplerinin aksine Türkiye'de bazı değerlerin görmezden gelindiğini savunarak, kulüplerle özdeşleşen isimlerin hak etmedikleri muamelelere maruz kaldıklarını iddia etti.

İspanyol ekibi Real Madrid'in, sözleşmeleri 2011'de sona eriyor olmasına karşın Casillas ve Raul'a ömür boyu sözleşme yaptığını anlatan Korkmaz, "Bunu maddi olarak düşünmeyin. Kulüp, 'Benim altyapımdan çıkan oyuncu, benim için daha değerlidir' diyor. Böyle bir mesaj verme ihtiyacı duyuyor. O oyuncular da kulübü her ortamda yüceltiyor. Bizdeyse manevi değerlere sahip çıkmak yok. Örneğin, Galatasaray'da bu böyle. Metin Oktay yaşadığı zaman değer veriliyor muydu veya bu kadar değer veriliyor muydu? Hayır. Allah rahmet eylesin, öldükten sonra değer verildi. İnsana yaşarken değer verilmeli" diye konuştu.

Galatasaray'dan ayrılış şekli tartışmalara neden olan Bülent Korkmaz, sarı-kırmızılı taraftarların kendisine değer verdiğini aktararak, "Ama kulüp içinde ne yazık ki başarılı insanlarımız paçalarından aşağıya çekiliyor. Başarılı bir adamı yüceltmeniz gerekmiyor mu? Bu manevi değerlere sahip çıkılmama olayı benimle sınırlı değil. Birçok arkadaşımıza bu yanlışlar yapıldı" dedi.

-"KENDİM JÜBİLE YAPMAM"-

Futbolu bıraktıktan sonra jübile yapma imkanı bulamayan Bülent Korkmaz, bu yönde bir isteğinin olup olmadığıyla ilgili, kendisinin jübile yapmayacağını kaydederek, "Ben jübile yapmam. Ben bir takımda başladım, bir takımda bitirdim. Kendim yapmam. Bana jübile veya başka şekilde bir jest yapılabilir" derken, futbolu bıraktığı dönemde kendisine ulaşılamadığı yönünde yapılan açıklamalara da tepkisini sürdürdü.

Galatasaray camiasının bir gün kendisine görev vereceğine inancını vurgulayan Korkmaz, "Bu görev ne olacak, bilmiyorum. Yönetim kurulu üyeliği dışında her şey olabilir" ifadesini kullanırken, teknik direktör olarak çalışmak konusunda ise, "Niye olmasın? Pratikte biz birçok şeyi biliyoruz. Teoride belki eksiklerimiz olabilir. Onu da okuyarak öğreniyorum. Çalışıp çabalıyorum yani. Bunda yapılmayacak bir şey yok. Tabii öncelikli hedefim bir Anadolu takımını şampiyonluğa oynatmak" şeklinde konuştu.

Avrupa kupalarında yakalanan büyük başarıların ardından Galatasaray'ın yaşadığı mali sorunlara değinilerek, Fenerbahçe'nin de benzer bir sorun yaşayıp yaşamayacağının sorulması üzerine de Bülent Korkmaz, "Fenerbahçe daha planlı ve programlı, daha doğru yönetiliyor diyelim. Önemli olan kulübün yapısını, kulübün bünyesini doğru biçimde oturtmak. Bunu Galatasaray beceremedi ama Fenerbahçe becerdi" dedi.

-"TÜRK FUTBOLUNU BENİM JENERASYONUM BİR YERE GETİREBİLİR"-

Galatasaray forması altında önemli başarılara imza atan Bülent Korkmaz, yine kendi jenerasyonunun Türk futbolunu bir yerlere getirebileceğine inandığını ifade ederek, "Çünkü başarının nasıl geleceğini biz biliyoruz. Çünkü biz başardık. Bunu bilen insanlar olarak pratikte çok öndeyiz. Biz bunları yaşamış kişileriz. Yaşayan bilir" diye konuştu.

Yaşadığı teknik adamlık deneyimlerine değinerek, Bursaspor'da yönetime üçüncü yılında takımı şampiyonluğa oynatabileceği sözünü verdiğini, Gençlerbirliği'nde ise takımın iyi yolda olduğuna yönetimi inandıramadığını aktaran Korkmaz, özellikle Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın teknik adamlara müdahale etme alışkanlığına değinerek, şöyle konuştu:

"İnsanlar iğneyi önce kendisine batıracak. Mesela herkes İlhan Cavcav'ın meslektaşlarımıza karşı tavrından şikayetçi. Bunu bu hale getiren sizsiniz, niye şikayet ediyorsunuz ki? Kimse ona kızmasın. Bugüne kadar birçok meslektaşımız o görevi biraz daha sürdürme uğruna buna müsaade etmişse, adamın her teknik adamdan bunu istemesi gayet normal. Benim dönemimde de etmek istedi ama edemedi. Ben Gençlerbirliği'ni çok seviyorum, İlhan Cavcav'ı da seviyorum. 'Cavcav'dan şikayetçiyim' dedim mi hiç? Başkanın kalkıp, 'Bu futbolcuyu oynat hocam' demesini gayet normal karşılıyorum. Niye başkana kabahat buluyorsunuz? Diğer teknik direktörlere böyle yapıp istediklerini oynattırdığı için, Bülent'ten de 'Direkt oynat' diye talepte bulunuyor. Ben başkana kabahat bulmuyorum. Diğer teknik direktör oynatırsa, bu da oynatır diye düşünmesi normal."


(AA)

YORUMLAR 1
  • Ali Uğur YILMAZ 15 yıl önce Şikayet Et
    . hiç samimi değilsin çünkü futbolculuğunda ne olduğunu biliyorduk mertle beraber kunupu dövüp kaçırdınızmı kaçırmadınızmı ATATÜRK NE DEMİŞ BEN SPORCUNUN ZEKİ, ÇEVİK VE AYNI ZAMANDA AHLAKLISINI SEVERİM
    Cevapla