Koronavirüs spor dünyasını sarsıyor!

Dünyada hızla yayılan koronavirüs spor organizasyonlarını da tehdit etmeye devam ediyor. Son olarak ünlü futbolcu Kylian Mbappe'den gelen haber yürekleri ağza getirdi.

Koronavirüs spor dünyasını sarsıyor!
Koronavirüs spor dünyasını sarsıyor!
GİRİŞ 11.03.2020 10:22 GÜNCELLEME 11.03.2020 10:25
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve neredeyse Avrupa ülkelerinin tamamına sıçrayan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının sayısı arttıkça ülkelerin aldıkları tedbirler de katılaşıyor. İşte spor dünyasında öne çıkan koronavirüs gelişmeleri...

 

 

NBA YÖNETİMİ KARAR AŞAMASINDA

NBA yönetimi, koronavirüs salgını nedeniyle birçok opsiyonu görüşüyor. Maçların seyircisiz oynanması, koronavirüsün görülmediği şehirlerde oynanması veya tüm maçların süresiz olarak ertelenmesi gündemde.

 

 

"OLİMPİYATLAR 1-2 YIL ERTELENİR"

2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları Organizasyon Komitesi Üyesi Haruyuki Takahashi, The Wall Street Journal'e yaptığı açıklamada koronavirüs salgını nedeniyle Olimpiyatların 1 ya da 2 yıl erteleneceği konusunda karar verme aşamasında olduklarını söyledi: "Olimpiyatlar iptal edilmez, sadece 1 ya da 2 yıl ertelenir."

UEFA'DAN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

UEFA, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarını koronavirüs vakası daha stabil hale gelene kadar ertelemeyi düşünüyor. [beIN Sports İtalya]

KYLIAN MBAPPE'DEN ŞÜPHELENİLDİ

Fransa'da futbol maçlarının 1 ay boyunca seyircisiz olacağının açıklanmasının ardından gündeme flaş bir iddia geldi. Fransız L'Equipe gazetesinin haberine göre PSG-Dortmund maçı öncesinde gerçekleştirilen idmana grip olduğu için katılamayan Kylian Mbappe'ye koronavirüs testi yapıldı. PSG ile 3 gündir idmana çıkamayan Mbappe'nin boğazında yanma, burun akıntısı ve ateş şikayeti olduğu belirtildi.

Tüm dünyayı şok eden bu gelişmenin ardından Fransa'nın Telefoot televizyonunun muhabiri Julien Maynard'den yüreklere su serpen açıklama geldi. Maynard, Mbappe'nin test sonucunun negatif olduğunu ve koronavirüs olmadığını Twitter'dan paylaştı.

OLYMPIAKOS'UN BAŞKANI AÇIKLADI

Çin'de başlayan ve sonrasında tüm dünyaya yayılan koronavirüsü salgını, Avrupa'yı da etksi altına almaya başladı. Bu salgın nedeniyle Avrupa'da birçok maç için erteleme, birçok maç için ise seyircisiz oynama kararı çıkarken, flaş bir gelişe yaşandı. Yunanistan'ın dünyaca ünlü kulübü Olympiakos'un sahibi ve başkanı Evangelos Marinakis, kişisel instagram hesabından koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu.

MARINAKIS'İN AÇIKLAMASI

"Koronavirüs beni de 'ziyaret etti' ve kendimi kamuoyunu bilgilendirmek zorunda hissettim. Kendimi iyi hissediyorum çünkü tüm gerekli önlemleri aldım ve doktorların tavsiyelerine uyuyorum.  Tüm dostlarıma ve vatandaşlarıma aynısını tavsiye ediyorum."



OLYMPIAKOS TESTTEN GEÇECEK

Nottingham Forest'ın da sahibi olan Marinakis'in geçen hafta cuma günü 27 bin kişinin izlediği Millwall maçında tribünde olduğu ortaya çıktı. Marinakis'in koronavirüsüne yakalanmasının ardından Olympiakos'ta futbolcuların ve çalışanların testten geçirilmesine karar verildi.

ARSENAL - MAN CITY ERTELENDİ

Arsenal kulübü, Manchester City ile karşı karşıya gelecekleri Premier Lig maçının ertelendiğini açıkladı. Sebep olarak ise Arsenal - Olympiakos maçının olduğu gün Yunan ekibinin Başkanı Evangelos Marinakis ile el sıkışan futbolcular ve teknik ekiplerinden 4 kişi olduğu belirtildi. Resmi internet sitesinden açıklama yapan Arsenal kulübü, karşılaşmanın ertelenmesi kararının İngiliz hükümeti tarafından alınacak önlemler çerçevesinde yapılması gerekenler olarak belirterek, Marinakis ile el sıkışan ve birlikte yakın oturan 'birkaç' futbolcu olduğunu, önlemlere bu kişilerin de dahil edildiği belirtildi.

MİLLİ TAKIM'IN MAÇLARI SEYİRCİSİZ

A Milli Futbol Takımı'nın 27 Mart'ta Slovenya ve 30 Mart'ta Avusturya ile yapacağı hazırlık karşılaşmalarının koronavirüs nedeniyle seyircisiz oynanacağı açıklandı.

İTALYA'DA TÜM MAÇLAR DURDU

İtalya'da tüm amatör ve profesyonel ligler, 3 Nisan'a kadar durduruldu.

LA LIGA'DA 2 HAFTA SEYİRCİSİZ

İspanya La Liga'da 2 hafta boyunca oynanacak tüm karşılaşmalara seyirci alınmayacak.

RUHR DERBİSİNDE SEYİRCİ YOK

Almanya'da Dortmund ile Schalke arasında oynanacak Ruhr derbisi ile birlikte Mönchengladbach - Köln maçında da seyirci olmayacak.

FRANSA'DA SEYİRCİ YOK

Fransa Futbol Federasyonu, 15 Nisan'a kadar Ligue 1 ve Ligue 2'deki tüm maçların seyircisiz oynanacağını açıkladı.

ALMANYA'DA BUZ HOKEYİ LİGİ ERTELENDİ

Almanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Buz Hokeyi Ligi'nde (DEL) 2019-2020 sezonu, şampiyon belirlenmeden sonlandırıldı. 

DEL'in internet sitesinden yapılan açıklamada, ligde play-off müsabakalarının oynanmayacak olması nedeniyle 2019-2020 sezonunun şimdiden sonlandırılmak zorunda kalındığı belirtildi.

PORTEKİZ'DE MAÇLAR SEYİRCİSİZ

Portekiz'de futbol maçları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle seyircisiz oynanacak.

Portekiz Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, profesyonel liglerdeki karşılaşmalara seyirci alınmayacağı duyuruldu.

Uygulamanın süresiyle ilgili bilgi verilmezken, amatör futbol karşılaşmalarında ise müsabakalara en fazla 5000 kişinin girebileceği aktarıldı.

VOLEYBOLDA ERTELEME KARARLARI

CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde 5 Mart Perşembe günü oynanması planlanan Fenerbahçe Opet - Igor Gorgonzola Novara ve 4 Mart Çarşamba günü oynanması planlanan Savino Del Bene Scandicci - Eczacıbaşı VitrA mücadeleleri koronavirüs nedeniyle ertelendi. Bununla birlikte CEV Voleybol Kupası'ndaki Leo Shoes Modena - GFC Ajaccio mücadelesi de ileri bir tarihte oynanacak.

POLONYA'DA DA ÖNLEM ALINDI

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı önlem gerekçesiyle Polonya 1. Futbol Ligi maçları ve milli müsabakalar seyircisiz oynanacak. Polonya Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki'nin, söz konusu salgın nedeniyle ülke genelinde kamuya açık tüm etkinlikleri iptal ettiğini duyurmasının ardından bir takım kararlar alındığı belirtildi.

ALMANYA - İTALYA MAÇI SEYİRCİSİZ

Almanya ile İtalya A milli takımları arasında 31 Mart'ta yapılacak hazırlık maçı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle seyircisiz oynanacak.

ABD GRAND PRİX'İ ERTELENDİ

2020 MotoGP Dünya Şampiyonası'nın ABD'de düzenlenmesi planlanan 3. ayağı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelendi.



CEZAYİR'DE MAÇLAR SEYİRCİSİZ

Cezayir'de yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını engellemek amacıyla futbol ligi maçlarına taraftarların alınmayacağı duyuruldu. 

ROMANYA'DA DUYURDU

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Romanya'daki futbol karşılaşmalarının seyircisiz oynanmasına karar verildi.

Romanya Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, ikinci bir duyuruya kadar bütün liglerdeki maçların seyircisiz oynanacağı belirtildi.  

ERTELENEN DİĞER LİGLER VEMAÇLAR

- Çin Ligi
- İsviçre Ligi
- FIFA Dünya Kupası Asya Elemeleri
- Asya Şampiyonlar Ligi

UEFA'DA SEYİRCİSİZ MAÇLAR

UEFA, maçlar öncesinde futbolcuların ve hakemlerin birbirlerine sarılmalarını ve tokalaşmalarını yasakladı. Bu kararın Dünya Sağlık Örgütü tarafından koronavirüsün yayılmasına engel olmak amacıyla tavsiye edildiğini bildirdi.

Kopenhag - Başakşehir
PSG-Dortmund
Barcelona-Napoli
Inter-Getafe
Olympiakos-Wolves
Sevilla-Roma
Bayern Münih-Chelsea

YORUMLAR 8
  • Berk 4 yıl önce Şikayet Et
    Yürekleri agiza getirecek ne var bu kadar heycanlandiniz ? Onun kisi can da dogerlinin patlican mi ?
    Cevapla
  • Boran 4 yıl önce Şikayet Et
    olympiakos nereden dünyaca ünlü kulüp oluyor.Kafayı iyice sıyırdınız.
    Cevapla
  • alev 4 yıl önce Şikayet Et
    otobus metro devlet kurumlara dezenfekte ilaç kutuları koyulması gerekiyor en acilinden
    Cevapla
  • memleket 4 yıl önce Şikayet Et
    abd bi virüs türetti Çini yıkmak için lakin Rabbim İnşallah bu yıkıma abd ab çin hindistan bae suud israil iranıda tepetaklak ederde islam dünyası bi nefes alır
    Cevapla
  • Muhammet 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu insanoğlu korktun mu ? Hani gözle görmediğin Allaha (C.C) iman etmezdin ya işte O Allahın (C.C) gözle görünmeyen virüsü bu dünyada nokta olmayan virüs dünyada devasa yer kaplayan insanı hallaç pamuğu gibi savuruyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle