Süper Ligde bu hafta alınan toplu sonuçlar puan durumu 21 hafta fikstürü

Süper Lig Cemil Usta Sezonu 20. hafta karşılaşmaları tamamlandı.Şampiyonluk yarışı sezonun bitmesine 14 hafta kala kızışmaya başladı.Lider Sivasspor, Gaziantepspor karşısında farklı mağlup oldu. Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmanından eli boş döndü.Süper Lig’de alınan sonuçlar, karşılaşmalara dair detaylar, 21.hafta fikstürü ve puan durumu oynanacak karşılaşmalar haberimizin devamında…

Süper Ligde bu hafta alınan toplu sonuçlar puan durumu 21 hafta fikstürü
Süper Ligde bu hafta alınan toplu sonuçlar puan durumu 21 hafta fikstürü
GİRİŞ 04.02.2020 11:46 GÜNCELLEME 04.02.2020 11:46

Sezonun ilk yarısında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Sivasspor ikinci yarıya istediği gibi başlayamadı.İkinci yarıya Beşiktaş galibiyeti ile başlayan kırmızı beyazlılar kendi evinde oynadığı Ç.Rizespor maçından beraberlikle ayrıldı.Rıza Çalımbay yönetiminde ilk yarıdaki performansıyla göz dolduran Sivasspor 20.hafta da konuk olduğu Gaziantepspor’a 5-1 mağlup oldu.Maç eksiği bulanan Trabzonspor, Yeni Malatyaspor ile oynayacağı erteleme maçını kazanırsa zirveye Sivasspor ile zirveye ortak olacak.

BÜYÜKLERİN ZİRVE YARIŞI

Beşiktaş alınan kötü sonuçlar nedeniyle Abdullah Avcı ile yolları ayırma kararı almıştı. Abdullah Avcı’nın takımdan ayrılmasıyla Teknik Direktörlük görevine getirilen Sergen Yalçın Ç.Rizespor deplasmanında zor da olsa galip gelmeyi başardı. Sergen Yalçın yönetiminde ilk karşılaşmasını kazanmayı başaran siyah beyazlılar bu sezon deplasmanda 4. galibiyetini aldı ve puanını 33 yaparak 7. sıradaki yerini korudu.

Ersun Yanal yönetiminde yola şampiyonluk parolasıyla çıkan Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmanından eli boş döndü. Karşılaşmaya istediği gibi başlayan sarı lacivertli takım karşılaşmanın 1. dakikasında öne geçmesine rağmen Sorloth ve Filip Novak’ın gollerine engel olamadı ve karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrıldı ve zirve takibinde büyük yara aldı.

Sezonun ikinci yarısına istediği gibi başlayan Galatasaray kendi evinde Kayserispor’u konuk etti. Fatih Terim yönetimindeki sarı kırmızılar Kayserispor’u Adem Büyük,  Donk ve Feghouli’nin golleriyle 4-1 mağlup etti ve haftayı Sivasspor ve Fenerbahçe’nin puan kaybettiği haftada 3 puanla kapattı.

Trabzonspor ligde fırtına gibi esmeye devam ediyor. Fenerbahçe karşısında aldığı 2-1 galibiyetle maç eksiği olmasına rağmen 3. sıraya yerleşen bordo mavililer zirveye ortak olmaya hazırlanıyor.Teknik Direktör Ünal Karaman’ın takımdan ayrılmasından sonra yola Hüseyin Çimşir ile devam eden Karadeniz temsilcisi gözünü zirveye dikmiş durumda.

Süper Lig’de 20 haftada oynanan diğer karşılaşmaların sonuçları:

Antalyaspor 0-0 Konyaspor
Ankaragücü 1-1 Kasımpaşa
Alanyaspor  2-1 Yeni Malatyaspor
Denizlispor  1-1 Göztepespor
Başakşehir  3-1 Gençlerbirliği

ALINAN SONUÇLAR İLE 20. HAFTA SONUNDA OLUŞAN PUAN DURUMU

Sivasspor     41
Başakşehir   39
Trabzonspor 38
Alanyaspor   38
Fenerbahçe  37
Galatasaray  36
Beşiktaş        33
Göztepe        30
Gaziantep     27
Yeni Malatya 24
Ç.Rizespor    24
Denizlispor    23
Gençlerbirliği  21
Konyaspor   19
Antalyaspor 18
Kasımpaşa  16
MKE Ankaragücü  14
Kayserispor  11

21. HAFTA CEMİL USTA SEZONU FİKSTÜRÜ

Yeni Malatyaspor - MKE Ankaragücü
Konyaspor- Denizlispor
Gençlerbirliği - Trabzonspor
Beşiktaş- Gaziantepspor
Fenerbahçe- Alanyaspor
Kayserispor- Antalyaspor
Sivasspor- Başakşehir
Kasımpaşa- Galatasaray
Göztepe - Ç.Rizespor