Gökhan Zan'dan 'cam adam' cevabı

Başı sakatlık belasından bir türlü kurtulmayan Milli Takım'ın ve Beşiktaş'ın genç stoperi Gökhan Zan, 'cam adam' yakıştırmalarına cevap verdi: 'Cam adam olsaydım bir sezonda 47 maç oynamazdım'

Gökhan Zan'dan 'cam adam' cevabı
Gökhan Zan'dan 'cam adam' cevabı
GİRİŞ 12.01.2008 10:49 GÜNCELLEME 12.01.2008 10:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Temel Yirmibeşoğlu'nun haberi

Beşiktaş'ın genç stoperi Gökhan Zan üst üste sakatlıklar yaşayınca yakasına 'cam adam' lakabı iliştiriliverdi. Küçücük bir taş parçasıyla tuzla buz olan camla, Gökhan Zan eşdeğer tutuldu. 

Her futbolcunun başına gelebilecek sakatlıklar onu da belli bir süre futboldan kopardı. Milli Takım'ın ve Beşiktaş'ın genç stoperi sorularımıza cevap verirken, 'cam adam' yakıştırmalarına, kurşun geçirmeyen, kırılmayan ve camdan yapılan gökdelenleri örnek gösterdi.

Öncelikle sakatlığındaki son durum nedir?

Fenerbahçe maçında sakatlandım. Ondan önce Şampiyonlar Ligi'nde Milli Takım'da ve ligde bütün maçlarda oynadım. Yoğun bir dönem geçirdim. 2-1 galip geldiğimiz Liverpool maçından sonra Fenerbahçe derbisi vardı. Gripal enfeksiyona yakalandım ve hafta boyunca antrenmana çıkmadım. Hasta olmama rağmen ben derbide oynamak istedim. İlk gelen topta uzun attım. Hasta olduğumdan ve antrenman yapmadığımdan, bir de ilaçların etkisiyle vücut zayıf düştü.

Oynadığın için şimdi pişman mısın?

Oynadığım için kesinlikle pişman değilim. Profesyonel düşünmeliydim. O zamana kadar devamlı oynuyordum. Olacağı varmış diyorum.

Neden sık sakatlık yaşıyorsun?

Benim yaşadığım sakatlıklar çok ağır ve derin sakatlıklar değil. Futbol yaşamını sona erdirebilecek sakatlıklar da çıkabilirdi. Allah'a şükür benimkiler öyle değildi. Zihinsel olarak sakatlıklara hazır olmak gerekiyor. Aslında çok çabuk sakatlanmıyorum. Geçen sene oynadığım maç sayısı 47, milli takımlar da dahil. Beşiktaş'ta 35 maç oynadım. Bu sezon 14 maç forma giydim.

Psikolojik destek aldın mı?

Yok, psikolojik destek almadım. Kendi kendimi motive etmeye çalıştım. Milli Takım'da oynayamıyorsun. Şampiyonlar Ligi'nde oynayamıyorsun, şampiyonluk yarışında takım arkadaşlarına yeterli desteği veremiyorsun, işte en fazla insana bu acı veriyor. Oynayamamaktan dolayı acı hissediyorsunuz.

Milli Takım için Beşiktaş'ta oynamadığın yazıldı...

Milli Takım'da oynamak için Sivas karşısında forma giymek istemediğimi yazdılar. Böyle şeyler komik geliyor bana. Beşiktaş, resmî sitesinden yalanladı. Zaten ben bir maçta iyileşebilecek durumda değildim...

İsminin 'cam adam'a çıkmasını nasıl değerlendiriyorsun?

'Cam adam' lakabı beni rahatsız etmiyor. Bazı camlar duvardan daha sağlamdır. Dikkat edin rezidanslar yükseldikçe betondan değil çelik üzerine camdan yükseliyor. Bazı camlar da kırılmaz, kurşun geçirmez. Bunlar beni rahatsız etmiyor, herkes yazar çizer, yerden yere vurur, sorun değil. Birkaç tane yorumcu var, onları dikkate alıp izlerim. Diğerleri benim gözümde hiç.

Hollanda'da tedavin nasıl geçti?

Benim adalelerim çok kuvvetli. Hollanda'ya gittiğimde beni tedavi eden doktor çok sağlam bir kas yapısına sahip olduğumu söyledi. Bu adalelerin böyle sakatlanması mümkün değil, dedi. Kontrol sırasında belimde bir rahatsızlık çıktı. Sinir sıkışması meydana geliyormuş. Hollanda'da doktor, teşhisi benim belim üzerine koydu. Bu bölgeyi acilen güçlendirmemi istedi. Ağrı belden vurduğu için hep adale ağrısı sakatlığı var diye düşünüyorduk. Tüm bu ağrıların, sorunların nedeninin bel olduğunu teşhis etmiş olduk. 3 hafta sonra oynamaya başlayabilirim. Tedavi sürecimiz gayet hızlı bir şekilde sürüyor.

Takıma yeni bir stoper aranıyor, ne düşünüyorsun?

Yeni bir stoper alınması benim için sorun değil. Mücadele eden, hak eden formayı giyecektir. Bana sorarsanız gereksiz bir transfer olacağını düşünüyorum. Ben varım, Baki, İbrahim Kaş var. Bu kadar defansa yoğunlaşmaları beni şaşırtıyor. Sezon arasında gelen oyuncunun ne kadar faydalı olacağı belli değil.

Avrupa'dan transfer teklifleri vardı, ne oldu?

Şampiyon bir takımın oyuncusu olarak Beşiktaş'ı Avrupa'da temsil etmek en büyük arzum. Eğer çok ciddi bir teklif gelirse gitmeyi düşünürüm. Beşiktaş da büyük bir Avrupa takımı ve iyi bir kadroya sahip. Eğer yönetim beni gönderirse saygı duyarım

Holosko'nun transferi için ne diyeceksin?

Holosko'ya herkes bu kadar para verilir mi, bu paraya Holosko alınır mı, diyor. Her iyi futbolcuya her para ödenir. İyi futbolcu ise, üç büyüklerde oynayacaksa o para ödenir. İyi futbolcuların bir bedeli vardır. Eğer çok önemli bir oyuncu ve sizin de buna ihtiyacınız varsa paranın orada çok önemi olmamalı. Topla driplingi iyi, kuvvetli bir futbolcu. Hava hâkimiyeti var ve kendini geliştirebilecek bir yetenekte. Holosko'nun Avrupa'da piyasası var. Alındığı rakamın çok daha fazlasına satılabilir.

8-0'lık Liverpool maçında ne hissettin?

Maçta 8-0'ı hiç düşünmedim. Hatta maç öncesi kazanacağımıza inanıyordum. Orada bir talihsizlik vardı. Kalecimizden dönen her top rakibin önüne düştü. Vurdukları her top gol oldu. Goller peş peşe gelince motivasyon da direnç de kalmadı. Takım olarak üzüldük. Türkiye liginde şampiyon olduğun zaman bütün bunlar unutulur baş tacı edilirsin.

Fenerbahçe 2. tura yükseldi...

Türkiye için önemli bir başarı bu. Onlar bu ligde devam ediyor Türk futbolu için. Kendilerini alkışlamak lazım. Kendilerine başarı diliyorum; ama ligde şampiyon Beşiktaş olacak diyorum.

Bütün ailenin sorumluluğunu sen üstlenmişsin?

Evet, aileme ben bakıyorum. Babam vefat ettikten sonra en büyük olarak bu sorumluluk bana kaldı. Annem hasta, kardeşim özürlü, onlar hep benimle birlikte. İnşallah bütün hayatım boyunca da onlara en iyi şekilde bakarım. Zaten annem ve kardeşim ben nereye gidersem yanımda olacaklar. Yurtdışına transfer olsam da onları yanımdan ayırmam.

'Milli Takım, zihinsel olarak finallere hazır'

Avrupa şampiyonasında zor takımlarla oynayacaklarını ifade eden Gökhan Zan, İsviçre'nin ev sahibi olmanın avantajını kullanacağını söyledi. Gökhan Zan, 'Portekiz ayağa top yapan bir takım. Çekler ise Avrupa şampiyonası içinde hep olmuşlar. İstikrarlı bir ekip. Zaten böyle takımlardan çekinilir. Biz zihinsel olarak finallere hazır bir takımız. Milli Takım kadrosunda şu ana kadar yer aldım. Fatih hocam bana çok güvendi ve iyi olduğum her dönemde bana formayı verdi. İnşallah 2008 Avrupa Şampiyonası kadrosunda yer alırım. Eğer futbolcu olarak buralara geldiysem Fatih hocamın emeklerini inkâr edemem.' dedi.

YORUMLAR 1
  • south park 16 yıl önce Şikayet Et
    sana göre öyle... bir defans oyuncusu bu kadar sakatlanmamalı bence her ne kadar az sakatlandım dese de ben beşiktaşlı bir taraftar olarak ondan faydalamadığımızı düşünüyorum...
    Cevapla