Galatasaray Benfica maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Temsilcimiz Galatasaray, sahasında UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Portekiz’in Benfica takımına mağlup olmuştu. Gözler şimdi karşılaşmanın rövanşında. Peki Galatasaray Benfica maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Galatasaray Benfica maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?
Galatasaray Benfica maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?
GİRİŞ 21.02.2019 22:23 GÜNCELLEME 21.02.2019 22:23

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında yarın deplasmanda Portekiz takımı Benfica ile karşılaşacak. Son 32 turunun ilk maçında Benfica'yı İstanbul'da ağırlayan Galatasaray, müsabakayı 2-1 kaybederek turu zora soktu. Sarı-kırmızılı takım, son 16 turuna yükselmek için 1-0 ve 2-1'lık skorlar hariç galip gelmek zorunda. Galatasaray, mücadeleyi kaybetmesi, berabere kalması veya 1-0 kazanması durumunda UEFA Avrupa Ligi'ne veda edecek. Maç, 2-1 sarı-kırmızılı ekibin üstünlüğüyle tamamlanması halinde ise uzatmalara gidecek. Peki Gs Benfica maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

 

GALATASARAY BENFİCA MAÇI NE ZAMAN?

Galatasaray, Başkent Lizbon'daki Luz Stadı'nda Benfica ile karşılaşıyor. Mücadele, 21 Şubat Perşembe günü Türkiye saati ile 23.00'te başlayacak. Karşılaşma, Romanya Futbol Federasyonundan hakem Ovidiu Hategan yönetecek. Karşılaşma beIN Sports 1'den canlı olarak yayınlanacak.

 

"BENFİCA'YI DEPLASMANDA ELEYEBİLİRİZ"

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında deplasmanda Kasımpaşa'yı 4-1 yenen sarı-kırmızılılarda Feghouli, mücadelenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Hücum oyuncusu, Avrupa Ligi son 32 turunda Benfica'ya 2-1 yenildikleri karşılaşmanın rövanşı öncesinde, "İlk maç detaylardan dolayı kaybedildi. Kaybetmemek için elimizden geleni yapmıştık. Çok da iyi oynadık. Onlar burada kazanmayı başardılarsa biz de aynı şekilde Benfica'yı orada yenebiliriz. Onlar iyi takım ancak biz de iyi bir takımız. Benfica'yı deplasmanda eleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

GALATASARAY'DA 5 EKSİK!

Galatasaray, Benfica müsabakasında 5 futbolcusundan yararlanamayacak. Sarı-kırmızılı takımda, ilk maçta gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Fernando ile sakatlığı bununan Martin Linnes, Benfica'ya karşı forma giyemeyecek.

Ayrıca UEFA'ya bildirilen kadroda isimleri yer almayan Kostas Mitroglou, Semih Kaya ve Emre Taşdemir de görev alamayacak.

AVRUPA'DA GALİBİYETİ UNUTTU

Galatasaray, Avrupa kupalarındaki son 6 maçında galip gelemedi.

Sarı-kırmızılı takım, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşaması ilk maçında Lokomotiv Moskova karşısında elde ettiği galibiyetten sonra Avrupa arenasında çıktığı 6 müsabakayı kazanamadı.

Bu karşılaşmalarda 3 kez ağları havalandıran sarı-kırmızılı takım, kalesinde 10 gole engel olamadı.

Fernando rövanşta yok!

İlk maçta sarı kart gören Galatasaraylı futbolcu Fernando Reges, cezalı duruma düştü. Benfica karşısında bu sezon Avrupa kupaları maçlarındaki üçüncü sarı kartını görerek cezalı duruma düşen Brezilyalı futbolcu, Portekiz ekibi ile yapılacak rövanş maçında forma giyemeyecek.

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi kadrosu

Kaleci: Muslera, İsmail Çipe

Defans: Mariano, Ahmet Çalık, Linnes, Ömer Bayram, Luyindama, Marcao, Nagatomo

Orta saha: Selçuk İnan, Belhanda, Donk, Ndiaye, Emre Akbaba, Fernando, Feghouli

Forvet: Sinan Gümüş, Onyekuru, Muğdat Çelik, Diagne Kostas Mitroglou, Semih Kaya, Emre Taşdemir ise UEFA Avrupa Ligi kadrosunda yer almıyor...