Galatasaray Benfica maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Galatasaray, Portekiz’in Benfica takımıyla karşı karşıya geliyor. Galatasaray'ın Avrupa Ligi son 32 turunda Benfica ile eşleşmesi Portekiz basınında geniş yankı uyandırdı. Peki Galatasaray Benfica maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Galatasaray Benfica maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?
Galatasaray Benfica maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?
GİRİŞ 14.02.2019 19:30 GÜNCELLEME 14.02.2019 19:30

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu karşılaşmasında Portekiz takımı Benfica ile mücadele edecek. Bu zamana kadar yalnızca 4 kez karşılaşan Galatasaray ve Benfica, iki mücadelesini Şampiyonlar Ligi, birisini UEFA Avrupa Ligi, diğerini hazırlık mücadelesinde oynamıştır. Peki GS Benfica maçı ne zaman? İşte büyük mücadele hakkında merak edilenler…

 

GALATASARAY BENFİCA MAÇI NE ZAMAN?

Galatasaray-Benfica arasında gerçekleşecek mücadele, 14 Şubat Perşembe günü 20:55’de Türk Telekom Arena'da oynayacak. İkinci mücadele ise Portekiz ekibinin sahasında oynanacak. Bu mücadele 21 Şubat Perşembe günü saat 23:00’de olacak. Karşılaşmalar, BeIN Sports 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

 

BENFİCA TAKIMI

Teknik direktör Rui Vitoria önderliğindeki Portekiz devi, 13 haftası geride kalan yerel liginde 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle sırasıyla Porto, Sporting Lizbon ve Braga'nın ardından dördüncü sırada yer alıyor.

Sezon başında UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü eleme turunda bir diğer Türk temsilcisi Fenerbahçe ile eşleşen Benfica, Sarı-Lacivertli rakibini iç sahada 1-0 yenmiş, İstanbul'da ise 1-1 berabere kalarak Play-Off turuna yükselmişti.

Play-Off aşamasında Yunan temsilcisi PAOK'u eleyen Portekiz ekibi, gruplara kalmıştı.

Devler Ligi E Grubu'nda Bayern Münih, AEK ve Ajax ile mücadele veren Rui Vitoria'nın öğrencileri, 2 puan, 1 beraberlik, 3 mağlubiyetle 7 puan toplayarak Bayern ve Ajax'ın ardından grubu 3. sırada noktalamıştı. Portekiz'in dev kulübü, iç saha maçlarını 65 bin kişilik Estadio da Luz'da oynuyor.

Transfermarkt verilerine göre Benfica'nın kadrosundaki en değerli futbolcular 28 milyon Euro'luk stoper Ruben Dias, 25 milyon Euro'luk sol bek Alejandro Grimaldo ve 22'şer milyon Euro'luk orta saha Pizzi ile sağ kanat Eduardo Salvio.