İstanbul'da düzenlenen TEKNOFEST kapsamında dünyada bir ilke imza atıldı ve F-16'ya karşı motosiklet, F1 aracı ve iş jeti yarıştı.

AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu’nun kullandığı Kawasaki H2R model motosiklet, Formula 1 aracı, spor araçlar, Solotürk F-16 uçağı ile yarıştı. Kazanan Kenan Sofuoğlu oldu.

TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali etkinliğinde Türk Yıldızları'nın şovunun ardından Kenan Sofuoğlu'nun kullandığı motosiklet F-16, Formaula 1 otomobili ve iş jetine karşı yarıştı. Yarışta inanılmaz anlar yaşandı.

İstanbul Yeni Havalimanı'nda düzenlenen ve 20-23 Eylül tarihleri arasında sürecek olan Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde dev yarış başladı.

AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu'nun kullandığı "Kawasaki H2R model motosiklet, Formula 1 aracı, spor araçlar, Solotürk F-16 uçağı ve bir iş jeti" için aynı anda start verildi. 

Sofuoğlu'nun dün provalarda önde olduğu yarışın aslında da ünlü yarışçı öne çıktı. F-16 uçağı havalanana kadar Sofuoğlu ön sıralarda yer aldı. Yarışın Türkiye'nin ve İstanbul Yeni Havalimanı'nın dünyaya tanıtımına da büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Festival alanına ulaşım ücretsiz

4 gün sürecek TEKNOFEST'e ulaşım için yeni otobüs hatları belirlendi. İETT katılımcıların, festivale rahat ve hızlı gidebilmesi için 16 merkezden ücretsiz otobüs seferleri planladı. Sabah 09.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında düzenlenen seferlerin yolcu yoğunluğuna göre ayarlaması yapılacak. 

İBB şirketi İSBAK da festivalin sponsorluğunu üstlenen kurumların arasında yer aldı. 

Yeni havalimanına Taksim Gümüşsuyu, Mecidiyeköy E-5 yanı, Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar İskele, Ümraniye Tepeüstü, Yenibosna aktarma istasyonu, Eminönü sahil, Hadımköy son durak, Eyüpsultan Feshane, İSPARK otoparkı, Maltepe metro istasyonu, Kartal E-5, Büyükçekmece Tüyap Merkezi, Küçükçekmece Stad yanı, Sarıyer son durak ve Seyrantepe Metro istasyonu İETT peron ve duraklarında otobüsler kaldırılacak.

Yorumlar 30 Yorum Var
  • Zongie 24.09.2018 09:05
    Çok güzel hareketler bunlar. Evet maharet bunları yarıştırmak değil elbette ama. İnsanları da anca böyle teşvik edersiniz bu işlere. Bence Devlet böyle işlere otomobillere, sokak yarışlarına meyilli insanları ceza yağmuruna tutmak yerine bulup teşvik etmeli. Bu tip konularda ancak bu gibi insanlar fikir üretebilir.
  • Yunus 21.09.2018 01:03
    Ben çok çalışmamız gerektiğini belirtiyorum. Adamlardan 50 sene gerideyiz. Yapılanı elbette takdir etmeliyiz. İHA-SİHA ve diğer savunma sanayisinde yapılanlar çok önemli. Allah razı olsun emeği geçenlerden. Ama onların yaptıklarını yarıştırmak değil maharet. Daha üstün olanını yapmaya uğraşmak. İnşaallah o da olur.
  • Türkiye 20.09.2018 21:38
    Birkere gurur duyun ülkenizle içimiz fitne fesat kaynıyor bu ne çekememezlik abd lisi almanı eleştirse sizde farkı kalmaz
  • xyupsylon 20.09.2018 21:21
    cok güzel olmus.....bu daha baslangic
  • Haksızlık 20.09.2018 19:43
    Bu ne saçma bi yarış ya :))
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek