Dünya karmasına Türk bayan futbolcu

Brezilya'da Coca-Cola'nın sponsorluğunda gerçekleştirilecek bayanlar dünya karması karşılaşmasına Türkiye'den ilk kez, Adana İdmanyurdu Bayan Futbol Takımı sporcusu Aslı Canan Sabırlı'nın seçildiği belirtildi...

Dünya karmasına Türk bayan futbolcu
Dünya karmasına Türk bayan futbolcu
GİRİŞ 12.07.2007 14:27 GÜNCELLEME 12.07.2007 14:27

Aslı Canan Sabırlı, kulüp Başkanı Metin Taylancı ve teknik direktör Tevfik Işık ile Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir'i makamında ziyaret ederek, destek istedi. Sabırlı, Adana'dan bir futbolcunun böyle bir başarı yakalamasının her yerde konuşulması gerekirken, kimsenin bu gelişmenin bilincinde dahi olmadığını belirtti. Adanalı işadamları ve yerel yöneticilerin bayan futbolculara sahip çıkmadığını, kendilerini görmezden geldiklerini anlatan Sabırlı, şunları kaydetti: "Dünya karmasına katılmak benim ve takımım için büyük bir gurur. Ancak, bana ve arkadaşlarıma başarı yolunda kimsenin destek çıkmaması içimi burkuyor. Biz yokmuşuz gibi davranıyorlar. Erkeklerden daha iyi bir başarı grafiği çizmemize rağmen, onlara daha çok destek sağlanıyor. Adana'dan her yıl bayan milli takıma 3-4 futbolcu kazandırılıyor. Ancak kimse bunun farkında bile değil." Kulüp başkanı Metin Taylancı da Adana İdmanyurdu'nun milli takıma en çok sporcu veren kulüp olduğunu, ancak, özellikle son yıllarda giderek kaderine terk edildiğini söyledi.


Taylancı, Türkiye'de bayan futboluna adını yazdıran kulübün, şimdilerde zor şartlar altında çalışmalar yaptığını, elektrikleri bile kesilen tesisin harabeye döndüğünü anlattı. Adana'daki spor kamuoyunun sadece Adana Demirspor ve Adanaspor takımlarına ilgi ve destek gösterdiğine değinen Taylancı, "Son 3-4 yıldır hiçbir destek almadan başarı sağlamaya çalışıyoruz. Adana spor camiasının, milletvekillerinin, işadamlarının biraz da bayan futbolculara destek vermesi gerekir" dedi. Teknik direktör Tevfik Işık da amatör kulüplerin yaşatılması için yerel yönetimlerin de devreye girmesi gerektiğini, ancak, son dönemlerde kent yöneticilerinden yeterince destek alamadıklarını söyledi. Milli takımdaki başarılarıyla göz dolduran ve dünya karmasına seçilme başarısını yakalayan Aslı Canan'ın tam bir mutluluk yaşayamadığını ifade eden Işık, "Aslı Canan gibi futbolcularımız kendi çabalarıyla bir yerlere gelmeye çalışıyorlar. Ancak, başarıda kendilerine ailelerinden başka destek çıkan kimse yok" diye konuştu. Ziyarete katılan A Milli Bayan Takımı kaptanı Eylül Elgalp de takım arkadaşının başarısının kendilerini sevindirdiğini, kendilerine daha çok desteğin verilmesi halinde dünya genelinde ses getirecek başka başarılara da imza atabileceklerini söyledi. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de spor denilince akla ilk olarak futbol ve basketbolün geldiğini, bu sporlarda da erkek takımlarının ön plana çıktığını vurguladı. Bayan sporcuların elde edildiği başarıların ise kamuoyunda fazla yer bulmadığını belirten Esendemir, "Cemiyetimiz ve gazeteciler, bayan sporculara ellerinden gelen desteği veriyor. Ancak bu, başarı için yeterli değil. İşadamları ve yöneticilerin de bu sporculara sahip çıkması gerekir" diye konuştu. Esendemir, daha sonra 20 Temmuz'da Brezilya'da yapılacak maçın karmasına katılan Aslı Canan'a başarılar diledi.