Galatasaray’ın yeni transferi Yuto Nagatomo kimdir? Gerçek yaşı kaçtır?

Fatih Terim’in Galatasaray’a gelişinin ardından sol bek arayışı sona erdi. Japon oyuncu Yuto Nagatomo bugün İstanbul’da olacak ve sarı-kırmızılı takım ile imzalar atılacak.

Galatasaray’ın yeni transferi Yuto Nagatomo kimdir? Gerçek yaşı kaçtır?
Galatasaray’ın yeni transferi Yuto Nagatomo kimdir? Gerçek yaşı kaçtır?
GİRİŞ 01.02.2018 10:07 GÜNCELLEME 01.02.2018 10:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Inter’in sol beki 31 yaşındaki Yuto Nagatomo’yu gündemine alan Galatasaray, Japon futbolcuyu kiralamak için Inter takımı ile 1 milyon euro karşılığında anlaşma sağladı. Satın alma fiyatı ise 7 milyon euro. Galatasaray, bugün saat 11:00’ de  İstanbul’da olması beklenen Japon futbolcuyla işi resmiyete dökecek. Peki japon futbolcu  Yuto Nagatomo kimdir, nereledir?  İşte  Yuto Nagatomo’nun futbol kariyeri...                                                                                                                                                                                        YUTO NAGATOMO KİMDİR?

Yuto Nagatomo, 12 Eylül 1986 tarihinde Japonya'nın Saijo kentinde dünyaya geldi. Futbol hayatına 2002 yılında Higashi Fukuoka Lisesi'nin futbol takımında başladı. Daha sonra 2005-2007 yıllarında da Meji Üniversitesi'nin takımında forma giydi. Nagatomo, profesyonel futbolculuk hayatına ise 2008 yılında transfer olduğu FC Tokyo takımında başladı. Burada geçirdiği 4 yılda toplam 84 maça çıktı. 2010 yılının Temmuz ayında Serie A'ya o sezon yeni yükselen Cesena tarafından kiralanan Nagatomo, burada sezonun ilk yarısını takımın as sol bek oyuncusu olarak geçirdi.

 

 

Cesena'da ve 2011 Asya Kupası'nda Japonya Milli Takımı forması altında sergilediği performans sonrasında İtalyan ekibi, Nagatomo'nun bonservisini aldı ancak hemen sonrasında Davide Santon'un kiralanması karşılığında onu Inter'e kiraladı.

Nagatomo, 55 numaralı formayı aldığı Inter'deki ilk maçına 6 Şubat 2011 tarihinde Roma ile oynanan maçta eski bir Galatasaraylı olan Wesley Sneijder'in yerine oyuna girerek çıktı.

Sezon sonunda Inter, Luca Garritano ve Luca Caldirola'nın bonservis haklarının yarısı ve bir miktar para karşılığında Nagatomo'nun bonservisini aldı. Bu transferin toplam maliyet değeri ise 10,95 milyon euro olarak gösterildi.

Nagatomo, Japonya Milli Takımı'nın formasını ise ilk olarak 24 Mayıs 2008 tarihinde Fildişi Sahili ile oynanan özel maçta giydi. Japonya ile 100'e yakın maçta görev yapan Nagatomo, 3 gole imza attı.

2011 yılından bu yana Inter forması giyen Nagatomo, son yıllarda İtalyan ekibinde gözden düşse de bu sezon şu ana kadar 11'i ilk 11'de olmak üzere toplam 13 resmi maçta görev aldı.

YUTO NAGATOMO KARİYERİ

Japon tecrübeli oyuncu  Nagatomo, yedi yıldır Inter formasını terletiyor. Rusya'daki Dünya Kupası'na katılan Japonya Milli Takımı'nın başarısında da önemli pay sahibi olan 31 yaşındaki sol bek, ülkesinin elemelerdeki maçlarında üç asist yaptı. 101 kez milli olan futbolcu, Japonya'nın 100 sayı barajını tarihteki yedi futbolcusundan biri.

Nagatomo, kariyerinin zirvesi olarak adlandırabileceğimiz 2011-2014 yılları arasında sürati, yüksek top tekniği ve sürpriz golleriyle ön plana çıkan bir oyuncuydu.

Son yıllarda ise yaşadığı sakatlıkların da etkisiyle fiziksel anlamda eski çevikliğinden uzak görünse de, tekniğinden bir şey kaybetmiş değil denebilir. Halen oyunun hücum yönünde oldukça etkili olabilecek bir isim olarak görünüyor. Nagatomo, Inter'de zaman zaman sağ bekte de görev yapmıştı.

YORUMLAR 1
  • AYŞE 6 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek yaşı 46dır babası Japon, annesi Papua yeni Gine'lidir halası Nijeryalı, bacanağı Konyalıdır.
    Cevapla