Polat: Olayları çıkaran 2 kişi FB'li

GS Başkan Yardımcısı Adnan Polat FB derbisinde olayları çıkaran 2 kişinin FB'li olduğunu belirtti. Adnan Polat, Juninho da o görüntüler yüzünden imza atmadı dedi...

Polat: Olayları çıkaran 2 kişi FB'li
Polat: Olayları çıkaran 2 kişi FB'li
GİRİŞ 14.06.2007 07:31 GÜNCELLEME 14.06.2007 07:31
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Juninho'ya derbi engeli!
Galatasaray Lisesi'nde yapılan divan kurulu toplantısında, üyelerin eleştirilerini yanıtlamak üzere kürsüye gelen Adnan Polat, yaşanan olayların sadece Galatasaraylıları değil, futbola gönül vermiş herkesi üzdüğünü yineleyerek, "Ben o gün stat çıkışında, 'Yaşananlar Türk futbolu için kara bir lekedir' demiştim. Çıkan olayların bize maliyeti 20 milyon avro olmuştur. Şampiyonlar Ligi kaybı, kombine kaybı, sponsorlar için yapılacak artışların yapılamaması, başlıcaları. Mali sıkıntı geçiren kulübümüzde tam nakit akışı dengelenmişken, böyle bir darbe oldu" dedi.
Yaşanan olayların, Galatasaray'da her şeyden daha önemlisi, bir imaj kaybına neden olduğuna dikkat çeken Polat, "Dünyanın önemli derbilerinden biri olarak görüldüğü için birçok ülkede bu görüntüler yayınlandı. Bizim çok önem verdiğimiz, üzerinde 3 ay çalıştığımız bir transferimiz, belki Hagi'den sonra gelecek en ciddi isim olacaktı, bu nedenle yapılamadı. Brezilyalı oyuncu Juninho, Paris'teki son görüşmemizde 'Can güvenliğim yok' diyerek imzalamaktan vazgeçti. Bize manevi etkileri de oldu" ifadelerini kullandı.

"ARTIK DERS ALMAYA ÇALIŞALIM"
Adnan Polat, yaşanan olaylarla ilgili, "Her kötü durumun altından bir hayır çıkaralım, artık ders almaya çalışalım" dedi. Polat, şöyle devam etti:

"Niye böyle olduğunun analizini yapmamız lazım. Fenerbaçe-Galatsaray maçındaki olayları hatırlayalım. Hocamızın başının yarılması, kalecimize ses bombası atılması ve taraftarlarımızın dövülmesi. Bir öç olma durumu ortaya çıktı. Tüm bunları emniyet görevlilerine anlattım. O stada, sahaya atılacak bir şeyin girmemesi gerektiğini söyledim. Maç günü sabahı 200 polis statta arama yaptı. Tüm bunlara rağmen, olanlara baktığımızda stat sanki yol geçen hanı ve faciaya yol verecek imkanlar hazırlanmış."

"OLAYLARDA YAKALANAN İKİ KİŞİ FENERBAHÇELİ ÇIKTI"
Kulübe taleplerini karşılatamayan amigoları, basının yarattığı gerilimi ve stat içinde büfeden usulüne uygun su satışının yapılmamasını, yaşananların nedeni olarak gösteren Polat, şöyle konuştu:

"Maalesef, uzun süredir görev yapan güvenlik şirketinin bazı elemanlarının, belli bir para karşılığı bir grup insanı numaralı tribün de dahil olmak üzere içeri sokması, dışarıda içki içen bazı taraftarların polis tarafından dövülmesi, tribünde tekrar polis ile taraftarların kavga etmesi, organize bir cinnet getirme oldu. Maalesef bunların içinde yüzden fazla kongre üyesi olduğunu da söylemeliyim. Su atmada onlar da yarıştı diğerleriyle. Şu anda durum tahkikat aşamasında. Nereye kadar gidecek bilmiyorum, ama dün savcıdan aldığım bilgiye göre kapalı tribünde bu eylemleri yapanlardan ikisinin Fenerbahçeli olduğu tespit edilmiş durumda. Birçok olay iç içe."

"ÇAPULCU TARAFTARI SOKMAYACAĞIZ"
Adnan Polat, kulüp olarak birtakım tedbirler alacaklarını vurgulayarak, "Personeli bazı taraftarlarla ekonomik ilişkilere girdiği için, mevcut güvenlik şirketini değiştiriyoruz. Stat personeli, birkaçı hariç gönderiliyor. Yeni bir güvenlik gücü oluşturuluyor. Spor polisi kurulması çalışması var. Kombine kart satışında ikametgah ve nüfus sureti alınacak. Açık tribünlerin biletlerini ucuz tutuyorduk, ama artık bu olmayacak. Dışarıda iki bira içip, 10 YTL vererek stada girip koltuk kırıyorlar. Çapulcu taraftarı artık Ali Sami Yen Stadı'na sokmayacağız" dedi.

"BİZİM DE MORALE İHTİYACIMIZ VAR"
Galatasaray Yönetim Kurulu olarak güçlerini camialarından aldıklarını, ancak görev yaptıkları 15 ay içinde sürekli eleştirilerle karşılaştıklarını belirten Adnan Polat, "Bizim de moral ve motivasyona ihtiyıcımız var" dedi.

Yönetim olarak ciddi sorunlarla uğraştıklarını kaydeden Adnan Polat, "Bu sene mali açıdan hiç ses çıktı mı? Geçmişe dönük birçok borç temizlendi. Riva arazisinin satışını yapmadık. Yarın 100 milyon dolara hemen satabiliriz. Zor durumumuzdan yararlanmak isteyenler var. Biz bu parayla banka borçlarını kapatıp, 2 de yıldız futbolcu alıp kahraman olabiliriz, ama kahraman olmaya değil, Galatasaray için iyisini yapmaya çalışıyoruz. Seçim sonrası 3. köprü gündeme geldiğinde, o arazinin değeri 2-3 kat artacak. Bu da 100-150 milyon Dolar ek gelir demektir. Satalım mı Riva'yı şimdi. Bu durumun sıkıntısını biz çekiyoruz, ama Galatasaray'ın parasının heba edilmesine bizim gönlümüz el vermiyor" şeklinde konuştu.

TRANSFER KONUSU
Adnan Polat, transfer konusuna da değinerek, özellikle bazı futbolcuların mukavele şartlarından yakındı. "Galatasaray'a futbolcu getirmek çok zor değil, ama şu anda mukavelesi olan öyle oyuncular var ki, göndermesi, getirmesinden daha zor" ifadesini kullanan Polat, şöyle devam etti:

"Öyle yüksek ücretlerle mukavele yapmışlar ki biz de aldığı ücretin yakınında dahi ücret bulamayınca gitmek istemiyorlar. İkna ederek tek tek gönderip yabancı kontenjanını açmak kolay olmuyor. 1992-93 sezonunda Derwall'den kalan takımı yenilemeye almıştık şimdiki hocamızla. Şimdi aynı şeyi tekrar yapmaya çalışıyoruz. Kadromuzu gençleştirip, alt yapıya önem vermek istiyoruz. İsveçli oyuncu Linderoth yarın imza atacak. Kendisine çok güveniyoruz. Üç futbolcuyla daha görüşme aşamasındayız. Bitince haberiniz olacak. Biz havlu atmıyoruz. Mücadelemizi devam ettiriyoruz. Sportif açıdan başarısızlığımızı kabul ediyoruz, ama omuzlarımızı aşağı bırakmıyoruz. 'Bizim ölümüz bile yeter' deyip, destek bekliyoruz."

ÇELEBİ: "SEYRANTEPE İÇİN FENERBAHÇE ÇOK UĞRAŞIYOR"
Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi, Seyrantepe Projesi'ne Fenerbahçe'nin çok fazla müdahil olduğunu söyledi.

Üyelere bilgi vermek için kürsüye gelen Çelebi, yeni statla ilgili, "Fenerbahçe, Galatasaray'ın önünü kesmek için inanılmaz şeyler yapıyor. Fizibilite hakkında bilgi almak isteyen varsa tek tek anlatabilirim. Burada konuşmayacağım" dedi.

Çelebi, Galatasaray Sportif AŞ. ile Futbol AŞ.'nin birleşmesinin kulübün geleceği açısından çok önemli olduğuna da dikkat çekerek, "Geçmişte kim bu şekilde yapmışsa, Galatasaray için kötü yapmış" ifadesini kullandı.

'İHALE İLANI YAYINLANIYOR'
Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, geleceği tartışılan Seyrantepe Prdojesi'nin ihale ilanının, yarın Resmi Gazete'de yayınlanacağını söyledi.

Galatasaray Lisesi'ndeki divan kurulu toplantısında konuşan Özhan Canaydın, özellikle kendisine yönelik eleştirel konuşmalar yapan Anıl Bülyükeroğlu'na yüklenerek, "Yine hep aynı arkadaşım benimle ilgili konuşmalar yaptı ve bundan sonra da yapacak. Olgunlukla karşılıyorum. Bir gün rahat rahat konuşup bu problemi de çözmeyi düşünüyorum. Önümüze bakmamız gerekirken, dönüp dolanıp benim şahsımla uğraşmanın Galatasaray'a zarar vereceğinin farkında olmanız lazım" dedi.

Üzerinde 3 yıldır çalıştıkları ve birçok sorunlarla karşılaştıkları Seyrantepe Projesi'nin ihale ilanının yarın Resmi Gazete'de yayınlanacağını açıklayan Canaydın, "Hepimize hayırlı olsun. İnşaat bitimi için 770 gün süre tanınıyor. Yani yaklaşık 2 yıl, ancak TOKİ başkanı bu konuda iddialı ve 1,5 yılda tamamlanacağını söylüyor. Biz de inşaat bitmeden 4 ay önce Ali Sami Yen Stadı'nın kullanım hakkını devredeceğiz" derken, "Allah'a şükrediyorum ki çok sağlıklı bir vücudum varmış. Bu süreçte en yakınlarımın bile saldırılarına direndi' ifadesini kullandı.

CANAYDIN: '2008 MART'A KADAR DEVAM EDECEĞİZ'
Divan kurulunda, kendilerine görevi bırakma tavsiyesinde bulunan kişiler olduğunu kaydeden Canaydın, genel kurul iradesinin herkesin üzerinde olduğunu vurgulayarak, "Eğer sıhhatimize bir şey olmazsa, 2008 yılı şubat-mart aylarına kadar devam etme gayretinde olacağız. Artık bu kadar zamandır peşinden koştuğumuz projelerimizin keyfini bırakın da yaşayalım" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, TBMM'deki Ak Parti Grup Toplantısı'nda ziyaret ettiğinde elini göğsüne götürerek selam vermesini eleştiren Anıl Büyükeroğlu'na cevap veren Canaydın, "Ben, başka bir takımın taraftarı olan Sayın Başbakana, kendi formamızı götürüp hediye ettim ve o da gönülden kabul etti. Bu bana büyük keyif vermiştir. Aynı selamı yine yaparım" dedi.

Öte yandan, "Öyle bir şey olsa bu kadar aleyhime bağırmazlar" diyerek, amigolara herhangi bir şey vermediklerini ifade eden Özhan Canaydın, Sportif AŞ. ile Futbol AŞ'yi birleştirme yolunda formülleri bulunduğuna da dikkat çekerek, "SPK'ya başvurumuzu yaptık. Çağrı yapmamızı istediler. Senede en az 15 milyon doların kasamızda kalması demektir bu. Çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 23
  • hasan el benna 16 yıl önce Şikayet Et
    ikisi değil hepsi fenerli. kolilerle suyu da o iki fenerli getirdi ya onuda söyle adnan.hep birlikte türk futbolunun anasını ağlatınız.aziz-adnan-demirören artık çekin ellerinizi futbolumuzdan.
    Cevapla
  • arif kara 16 yıl önce Şikayet Et
    15 maç. fb ye hemen 15 maç verilmeli
    Cevapla
  • nusret çakar 16 yıl önce Şikayet Et
    çamursun............ adnan hoca yazmış yine işi gücü çamur at izi kalsın olayların sebebi fenerli kişiler değil sen ve senin gibi düşünen insanlar evet fenerbahçe büyük takım ve siz bunu hazmedemiyorsunuz size tavsiyem karbonat için belki geçer. birde siz para vererek yıldız alamazsınız hele juninho ayarında bir futbolcuyu asla alamazsınız.
    Cevapla
  • Bilal Aslan 16 yıl önce Şikayet Et
    At-nan bey. Allah Allah Gs taraftarı salak mı da o iki provakatörün peşinden gidiyor. Fb taraftarı oldukları ne malum. Çamur at izi kalsın, sonra da çık işin içinden. Şimdi Juninho Fenerbahçe yüzünden gelmedi der utanmasa. O eski Gs yi arıyorum. Futbolcusuyla, yönetimiyle, taraftarıyla.
    Cevapla
  • okan kızılaslan 16 yıl önce Şikayet Et
    düşman. fener e taş at.çamur at gündemde kal.politikan bu.başarı yok para yok icraat yok.laf çok.herşeyin sebebi fener.tamam.senin gibi biride ts de vardı istifa etti sıra sende.evine dön fb transferlerini izle mutlu ol
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle