Fenerbahçe Transfer Haberleri: Diego Costa geliyor mu? İstanbul'da...

07 Eylül perşembe günü itibariyle son dakika Fenerbahçe transfer haberleri gelmeye devam ederken gündeme bomba gibi bir isim düştü. Özellikle Beşiktaş'ın da ilgilendiği Diego Costa Fenerbahçe'ye mi geliyor? Transfer döneminin kapanmasına sayılı saatler kala Fenerbahçe, Costa'ya teklif götürdü.

Fenerbahçe Transfer Haberleri: Diego Costa geliyor mu? İstanbul'da...
Fenerbahçe Transfer Haberleri: Diego Costa geliyor mu? İstanbul'da...
GİRİŞ 07.09.2017 14:06 GÜNCELLEME 07.09.2017 14:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Diego Costa Fenerbahçe'ye gelecek mi? Transfer döneminin kapanmasına çok az bir zaman kala futbol severleri 07 Eylül son dakika Fenerbahçe transfer haberlerine çevirdi. Peki Diego Costa transfer görüşmelerinde son durum ne? Conte'nin Chelsea'de istemediği Diego Costa son olarak İtalyan teknik adam tarafından Şampiyonlar Ligi kadrosuna dahil edilmedi. İşte Fenerbahçe Diego Costa transfer haberleri ile ilgili tüm gelişmeler...

DİEGO COSTA FENERBAHÇE'YE GELİYOR MU?

Kiralık olarak alınması için her türlü şartları Sarı-Lacivertliler masaya yatırmış durumda. Diego Costa ile menajeri aracılığıyla büyük ölçüde anlaşma sağlandı. Chelsea ile ise görüşmeler sürüyor.

Şurası bir gerçek ki son iki günde Diego Costa için müthiş bir görüşme trafiği yaşanacak. Sarı-Lacivertli yönetim her şartta transferi bitirmekte kararlı. 

Diego Costa’nın transferi için Fenerbahçe, İstanbul’a gelen yıldız oyuncunun menajeri ve Chelsea Kulübü arasında nefes kesen bir görüşme trafiği yaşanıyor.

Chelsea'den Costa'ya ilginç yasak

Bu arada Chelsea'den Diego Costa'ya ilginç bir yasaklama geldi. İngiliz The Sun'da yer alan habere göre İspanyol forvet bundan böyle aracını A Takım futbolcularının değil altyapı oyuncularının park yerine koyabilecek.

diego-costa-kimdir

DIEGO COSTA KİMDİR?

Costa São Paulo’da, 16 yaşına kadar sokak futbolu oynadı. 2004 yılında Barcelona EP takımında alt yapı eğitimine başladı. 2006 yılının Şubat ayında Portekiz’in güçlü takımlarından Braga’ya transfer oldu. Ancak Braga’ya geldiği ilk sezonda Portekiz İkinci Ligi ekiplerinden Penafiel’e kiralık olarak gönderildi. Aralık ayında, Atlético Madrid oyuncunun haklarının % 50’sini 1.5 milyon € karşılığında aldı. O sezon Braga takımında kaldı. UEFA Kupası’nda kulübü için attığı ilk gol, Parma takımını 1-0 mağlup ettikleri karşılaşmadır (toplamda 2-0). Müteakip iki yıl boyunca sırasıyla Celta ve Albacete takımlarına kiralık olarak verilen oyuncu, 8 Temmuz 2009 tarihinde Valladolid takımına satılmıştır. Bu kulüpte oynadığı 34 karşılaşmada 8 gol atmıştır.

2010 yılında Sergio Agüero ve Diego Forlan gibi iki büyük oyuncunun yedeği olarak tekrar Atlético Madrid takımına döndü. 26 Eylül tarihinde oynanan Real Zaragoza karşılaşmasında bir gol kaydetti.

2011 yılının Temmuz ayı sonlarında, Atlético takımının bir hazırlık maçı sırasında, Costa sezonun büyük bir bölümünü kaçırmasına neden olacak ciddi bir diz sakatlığı geçirdi. 23 Ocak 2012 tarihinde, Haziran ayına kadar Rayo Vallecano kulübüne kiralık olarak verildi. Costa iki golü 5-3 kazandıkları Levante UD takımına karşı olmak üzere çıktığı ilk üç maçta dört gol atmıştır.

2013-14 sezonunda La Liga şampiyonu olan Atlético Madrid’in Radamel Falcao’nun gidişiyle en önemli silahı olan Costa, takımı ile 51 maça çıkıp, 36 gol atmış ve 7 asist yapmıştır. Sezon sonu takımı Lig Şampiyonu olurken, Costa ise attığı 27 lig golü ile La Liga’da Lionel Messi & Cristiano Ronaldo ile o sezon en çok gol atan 3 La Liga futbolcusundan biri olmuştur. Takımı ile UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’ne de çıkmış ancak finalde elenmiştir. 2014-15 transfer dönemi öncesinde ise kendisini FC Barcelona’ya transfer etmek istese de 38 Milyon Euro bonservis ile Chelsea FC’ye transfer olmuştur. O sezon takım arkadaşları Filipe Luís ve Thibaut Courtois’de Chelsea’ye gelmiştir. Diego Costa ilk Chelsea golünü ise 8 Ağustos 2014 tarihinde Fenerbahçe’ye Soma adına düzenlenen özel turnuvada atmıştır.

YORUMLAR 1
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Gelir
    Cevapla