Gomis kimdir? Yaşı kaçtır nerelidir?

Galatasaray'ın yeni forvet transferi Gomis kimdir? Başarılı futbolcu Gomis aslen nerelidir ve Bafétimbi Gomis kaç yaşındadır? İşte attığı gollerle ve gol sevinçleri ile dikkat çeken Gomis'in biyografisi

Gomis kimdir? Yaşı kaçtır nerelidir?
Gomis kimdir? Yaşı kaçtır nerelidir?
GİRİŞ 30.06.2017 10:26 GÜNCELLEME 30.06.2017 10:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

GOMİS KİMDİR?

6 Ağustos 1985 senesinde dünyaya gelen Gomis Fransız vatandaşıdır. 1.84 boyunda ve 77 kilo ağırlığında olan Bafétimbi Gomis forvet mevkinde oynamaktadır. Güçlü fiziği ile dikkat geçen Gomis Fransız milli takımında da oynamaktadır. Son olarak Marsilya takımında oynayan Gomis burada 18 numaralı formayı giymiştir.

Fransızların en büyük kulüplerinden Saint-Etienne'de futbola başlayan afrika kökenli futbolcu, 2004 yılında A takıma yükseldi. 2009'a kadar Saint-Etienne'de forma giyen yıldız oyuncu, 2006 yılında bir dönem Troyes'a kiralandı. 6 sezonda 139 maçta forma giyen Gomis, 44 kez ağları havalandırmayı başardı.

2009-2010 sezonu öncesinde olaylı bir şekilde Saint-Etienne'in ezeli rakibi Lyon'a transfer oldu. Lyon'da forma giydiği 5 sezonda 243 maça çıkan Gomis, 95 gole imza atarak çarpıcı bir performansa imza attı ve İngiltere'nin yolunu tuttu. İngiltere'de 2 yıl Swansea forması giyen deneyimli golcü, burada kendisinden beklenen performansı gösteremedi ve 72 maçta 17 gol attı.

İngiltere macerası istediği gibi gitmeyen ve takımdan ayrılmak isteyen Gomis, geçtiğimiz sezon başında kiralık olarak Marsilya'ya transfer oldu. Marsilya'da oldukça başarılı bir sezon geçiren ve adeta küllerinden doğan yıldız golcü, ligde 31 maçta 20 gol atarak lig kariyerindeki en golcü sezonunu geçirdi ve dikkatleri üzerine geçti.

YORUMLAR 2
  • ferit kınalı 5 yıl önce Şikayet Et
    bence betefami gomis cimbomda kalmalı. Yanına gomis gibi oynayan biri transfer edilmeli. gitmesi gereken futbolcu yasin ahmet çalık gibi topçular olmalı.ankaralı reis
    Cevapla
  • acemiler 6 yıl önce Şikayet Et
    yazik verilen paralara bu adamin birakin avrupayi fransada bile pyasasi kalmadi simdi ver elini turkiyeye yatmaya gelsin eroucuklar oh ne ala memleket..
    Cevapla