Bakan Kılıç: Amerika dışında rakibimiz yok!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, son dönemde Amerika Birleşik Devletleri dışında Türkiye kadar spora yatırım yapmış başka bir ülke olmadığını söyledi.

Bakan Kılıç: Amerika dışında rakibimiz yok!
Bakan Kılıç: Amerika dışında rakibimiz yok!
GİRİŞ 06.03.2017 17:03 GÜNCELLEME 06.03.2017 17:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Türkiye'nin bu son dönemde yapmış olduğu sportif altyapıyla ilgili en yakın ülke Amerika Birleşik Devletleri. Onun dışında Türkiye kadar yatırım yapmış başka bir ülke yok." dedi.

Kılıç, Tekkeköy'de 140 bin metrekarelik alanda inşa edilen yeni statta incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi aldıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Kılıç, stadın artık son aşamaya geldiğini belirterek, "Bu ay içerisinde bitirmeyi nasıl yapabiliriz onu görüştük. İnşallah en kısa süre içerisinde stadımızı bitirmiş olacağız. Şu an çevre düzenlemesiyle ilgili konulara biraz ağırlık verip, hızlandırmaya çalışıyoruz. En kısa sürede Samsunsporumuz burada maçlarını yapacak." diye konuştu.

Türkiye'nin birçok ilinde benzer çalışmaların yapıldığını vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:

"Başlatmış olduğumuz tesisleşme hamlesi içerisinde çok büyük yatırımlar gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakan olduğu dönemde başlayan bu yatırımlar şu anda artık sona geliyor. Türkiye'nin bu son dönemde yapmış olduğu sportif altyapıyla ilgili en yakın ülke Amerika Birleşik Devletleri. Onun dışında Türkiye kadar yatırım yapmış başka bir ülke yok."

Yapılan statlarla ilgili de bilgi veren Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

"Şu anda Gaziantep Stadı bitmiş, Malatya Stadı son aşamasına gelmiş durumda. Sivas yeni stadında oynuyor. Eskişehir yeni stadını kullanıyor. Kocaeli ve Sakarya statları son aşamada. Trabzonspor şu anda bitmiş Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde maçlarını yapıyor. Antalyaspor ve Bursaspor yeni statlarında oynuyor. Beşiktaş yeni stadyumunda oynuyor. Daha önce Galatasaray ve Fenerbahçe statlarını bitirmişti ama onlar da yeni stat sayılırlar. Diyarbakır'da çok hızla ilerleyen bir inşaatımız var. Hatay'da hızla ilerleyen bir inşaatımız var. Adana'daki stadyum yoğun bir şekilde devam ediyor."

Futbol dışında diğer branşlara da önem verdiklerine işaret eden Bakan Kılıç, "Amatör spor branşlarında basketbol, voleybol, hentbol... Kış sporlarını öne aldığımızda curlingde yakın zamanda takımlarımız büyük başarı elde etti. Buz hokeyi takımımız yoluna devam ediyor. Gençlerimizi destekliyoruz, desteklemeye devam edeceğiz. Bu tip çalışmalarla inşallah önümüzdeki dönemde de Türkiyemizin spor temsilini çok daha üst bir noktaya taşımış olacağız." ifadelerini kullandı.

Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığının yapmış olduğu yatırımların doğrudan vatandaşların hayatına ve sosyal dokuya dokunan yatırımlar olduğunu belirterek, ülke genelinde yüzme havuzları, spor kompleksleri, mahalle tipi sahalar inşa ettiklerini anımsattı.

AK Parti iktidarlarının kentlerdeki farklılıkları ve tarihsel yapıları ön plana çıkaran yapılar inşa etmeye çalıştığını aktaran Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bununla beraber güncel mimariyi yansıtan binalar da oluyor. Örneğin İlkadım'da inşa edilen gençlik merkezi, tarihsel dokuyu da içerisinde barındıran geleneksel mimarinin de yansıması olan bir yapı. Ümit ediyorum yakın zamanda Ankara ile ilgili açıklayacağımız projede de bu izleri görmeniz mümkün olacak. Başkentimizle ilgili olan yatırımın açıklamasını son aşama geldikten sonra Sayın Cumhurbaşkanımız yapacak."

YORUMLAR 1
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    bir stadyum da batı karadenize yapın orası da tc bağlı.
    Cevapla