Dün herkes onu konuştu! Ölüm nedeni belli oldu

Runatolia Antalya Maratonu’nda yaşamını yitiren 36 yaşındaki Zeynel Murat Batur’un cenazesi, İstanbul’a götürüldü. Otopsi raporuna göre Batur'un ölüm nedeni kalp krizi.

GİRİŞ 06.03.2017 14:46 GÜNCELLEME 06.03.2017 16:27
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İstanbul’da bir teknoloji şirketinde koordinatör olarak çalışan Zeynel Murat Batur, Uluslararası Runatolia Antalya Maratonu’nda yarışmak için bir grup arkadaşıyla Antalya’ya geldi. Dün koşulan yarı maratona katılan Zeynel Murat Batur, yarışın bitiş çizgisine 500 metre kala yere yığıldı. 112 Acil Servis ekiplerinin müdahale ettiği Batur, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Batur’un cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

VÜCUT GELİŞTİRMEYLE DE İLGİLENİYORDU

Zeynel Murat Batur’un cenazesi dün gece yakınları tarafından morgdan alınarak havayoluyla İstanbul’a götürüldü. Batur’un cenazesi Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camisi’nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek. Aynı zamanda vücut geliştirme sporuyla da ilgilenen Zeynel Murat Batur’un, aynı koşuya önceki yıllarda 3 kez daha katıldığı belirtildi.

Batur, yarıştayken son anlarını sosyal medya hesabından paylaşmış.

ÖLÜM NEDENİ KALP KRİZİ

Batur’un, kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirlendi. Antalya Adli Tıp Kurumu’nun otopsi sonrası hazırladığı raporda, Zeynel Murat Batur’un kalp krizine bağlı yaşamını yitirdiği kaydedildi.

SAĞLIK RAPORU İSTENMEDİ Mİ?

Organizasyonu düzenleyen firma Turset Project Management sahibi Özgür Emeklioğlu, yarışmacılardan sağlık raporu istenip istenmediği soruldu. Emeklioğlu, dünyada ve Türkiye’deki bu tip küçük ya da büyük bütün maratonların kişisel katılımlı, bireysel talepli organizasyonlar olarak geçtiğini belirtti. Emeklioğlu, "Son derece elit sporcuların katıldığı değil, halka yaygın bir yarış. Dolayısıyla insanların beyanlarını esas alıyoruz. Dosyalarında da bu beyanların bazı şartları sağlamaları karşılığında yarışlara katılabiliyorlar. Biz insanlara bu soruları çok net bir şekilde soruyoruz. Yani ’Şu şu şu noktalarda, farklı hastalık özgeçmişiniz var mı, lütfen bunu beyan edin’ şeklinde. Tüm dünyadaki uygulaması da böyle, Paris maratonunda, Amsterdam ya da Berlin maratonunda bu şekilde taahhüt alınıyor" dedi.

Runatolia Antalya Maratonu’nda alınan sağlık tedbirleriyle ilgili de bilgi veren Özgür Emeklioğlu, şöyle konuştu:

"Onların planı yarış öncesi yapılıyor. Başlangıç noktasında duran ambulans sayısı, sporcuların dönüş noktalarında ve bitiş noktalarında duran ambulans sayısı ve ilk yardım çadırları ve ara noktalara hızla ulaşmak için motorize ambulans denilen ilk yardım ekipleri bir plan dahilinde pozisyon alıyor. Aynı zamanda kilometre koşu grubunun sonuncusunu takiben mobil ambulans bulunuyor. Örnek 42 kilometre koşan grubun en son koşan kişisinin ardında bir ambulans, 21 kilometre koşan grubun en sonunda bir ambulans ve 10 kilometre koşan grubun peşinde bir ambulans takip ediyor."

ANINDA MÜDAHALE EDİLDİ

Emeklioğlu, "Bitiş çizgisine 300 metre kala bir anda bir kriz geçirip yere yığılma sözkonusu. Çok tesadüf olarak yarışmacının yanında yarışmaya katılan bir anestezi uzmanı ve bir doktor aynı anda eş zamanlı koşarken olayı görüyor ve ilk müdahaleyi yapıyorlar. Tüm yardım ekipleri ve organizasyon yetkililerine bilgi veriliyor. Ekipler çok yakın bir mesafede ve koşarak müdahale ediyorlar. Ardından ambulans ekibi alana geliyor acil olarak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılıyor" dedi.

YORUMLAR 7
  • Huseyn Ciftci 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar, bu konulara kafasını takanlara hitaben söyleyeyim : spor insanlar zararlıdır. içinde yarışma olan, başkalarını geçmek, yenmek olan her türlü spor, insanlara hem bedenen hem de ruhen zarar verir. bakınız bu yarışmalı sporları kaybedenler bir tarafa, bunları kazananlar bile bundan dolayı hem bedenen hem de ruhen zararlı çıkarlar. o nedenle unutmayalım : her türlü spor insana zararlıdır. ancak egzersiz faydalıdır. içinde yarışma yenme olmayan egzersiz, hafif faaliyetler gayet yararlıdır. bu vefat eden kardeşimize Allah CC dan rahmet dilerim.
    Cevapla
  • ihtiyar 7 yıl önce Şikayet Et
    inna lillahi ve inna ileyhi raciun.
    Cevapla
  • Oğuz 7 yıl önce Şikayet Et
    Murat kardeşimizle aynı is merkezinde çalışıyoruz. 6 senedir tanıyoruz kendisini inanın melek gibi bir insandı kendisi çok üzgünüz çok. Allah rahmet eylesin ailesine allah sabır versin.
    Cevapla
  • emin 7 yıl önce Şikayet Et
    biri itiraf etsin artık .. enerji içecekleri gençlerin canını alıyor.. üstüne birde streoid ilacı alıyorsa yandı..
    Cevapla
  • mesut 7 yıl önce Şikayet Et
    Ecel gelmişse yapacak hiç bir şey.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle