Kanada'daki Türk gencin milli takım sevinci

Kanada'da yaşayan buz hokeyi oyuncusu Metin Ak, Türkiye Buz Hokeyi Milli Takımı kadrosuna çağrıldı.

Kanada'daki Türk gencin milli takım sevinci
Kanada'daki Türk gencin milli takım sevinci
GİRİŞ 23.01.2017 19:31 GÜNCELLEME 23.01.2017 19:31

Milli takıma çağrıldığı haberini ilk kez okuldayken annesinden aldığını ve bunu öğretmenleriyle paylaştığını anlatan Metin Ak, "Dayılarım da buz hokeyi milli takımında oynadılar. Çocukluğumdan beri, ay-yıldızlı formayı giymenin hayali ile yaşıyordum. Rüyalarım gerçek, dualarım kabul oldu." dedi.

Halen Mississauga kentindeki LPC Wild takımında forvet olarak oynayan genç hokeyci, "Sabırla milli takımda oynayacağım günü bekliyorum." ifadesini kullandı.

"BUZ HOKEYİNE 4 YAŞINDA BAŞLADIM"

Dayılarının yanı sıra babasının da bu spora gönül verdiğini belirten Metin Ak, "Kaymayı öğrendikten sonra 4 yaşında buz hokeyine başladım. Benim idolüm babamdır. Beni motive eden de annem." dedi.

Daha önce milli takım seçmeleri için 2 kez Türkiye’ye gittiğini söyleyen genç sporcu, "Ankara ve İstanbul'da seçmeler oldu. Çok sıkı çalıştık. Kamplar boyunca hem eğlenceli hem de zorlu bir süreç yaşadık." diye konuştu.

"HOKEY AİLESİ OLDUK"

Genç oyuncunun babası Mustafa Ak da, "Ben Kanada'da doğup büyüdüm. Hokey bu ülkenin adeta milli sporu. Ben de severek oynadım. Oğlumun milli takıma çağrılması bizim için gurur ve onur kaynağı oldu." dedi.

Anne Zehra Ak ise şunları kaydetti: "Biz adeta hokey ailesi olduk. Eşim ve kardeşlerim zaten oynuyordu. Ailecek hafta sonu sürekli maç ve antrenmanlarımız var. Hayatımız hokeye göre ilerliyor."

"METİN İLE GURUR DUYDUK"

Metin Ak'ın, Kanada'nın LPC Wild takımında birlikte buz hokeyi oynadığı arkadaşları Jordan Ellis ve Nick Muldoon da, Metin ile gurur duyduklarını söylediler. Ellis ve Muldoon, "Son 4 yıldır birlikte oynuyoruz. O çok iyi biri ve iyi bir arkadaş. Her sporcunun hayali bir gün milli takımda oynamaktır. Metin'in bunu başarmasından gurur duyduk.’’ diye konuştular.

Antrenör Scott Ellis de şunları ifade etti: "Onun Türkiye'ye gidip milli takımda oynayacak olmasından çok mutlu oldum. Bunun bir gün olacağından emindim ama bu kadar erken gerçekleşmesini beklemiyordum. Orada da çok güzel iş çıkaracağından eminim."

EYOF 2017'DE MİLLİ FORMAYI GİYECEK

Metin Ak, 11-18 Şubat'ta Erzurum’da yapılacak olan 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde (EYOF) mücadele edecek olan Türk Milli Buz Hokeyi Takımı’nda forvet olarak yer alacak. Ak'ın da yer aldığı milli takım kadrosu, 31 Ocak-5 Şubat tarihlerinde Finlandiya’daki hazırlık maçlarının ardından, 6 Şubat'ta Erzurum’da kampa girecek. Türk Milli Buz Hokeyi Takımı'nda Kanada’nın yanı sıra, Norveç ve İsveç’ten de kadroya çağrılan oyuncularla birlikte 25 buz hokeyi sporcusu bulunuyor.